Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9575
De la 07 Ianuarie 2003
122581514

Guvernul Boc a subtilizat şi „coşul minim”

  • 17 May 2009, 23:00
Cu toate că spre sfârşitul anului trecut sindicaliştii au primit de la Ministerul Muncii semnale că majorarea salariilor bugetarilor va ţine cont în acest an de creşterea prognozată a preţurilor de consum şi că această măsură va fi aplicată diferenţiat, cu preponderenţă în zona salariilor mici, acest lucru nu s-a mai realizat în acest an.
Nici începând cu luna aprilie 2009, aşa cum se promisese, nici mai târziu şi, potrivit declaraţiilor guvernanţilor, nu sunt şanse nici în următoarele luni să se aplice acea creştere salarială pentru categoriile de angajaţi bugetari cu salarii mici. Cât despre promisiunile reprezentanţilor Ministerului Muncii de a reintroduce practica raportării salariilor la coşul minim de consum prin reactualizarea trimestrială a "coşului minim" şi publicarea acestuia în Monitorul Oficial, nici nu mai poate fi vorba.
O luare în calcul a coşului minim de consum ar arăta scăderea nivelului de trai al populaţiei, ceea ce nu îi avantajează deloc pe actualii guvernanţi. Calcularea coşului minim urma să fie făcută de specialişti din Institutul Naţional de Statistică (INS) şi din Comisia Naţională de Prognoză (CNP). Coşul minim de consum lunar a fost adoptat în urma unui proces de negociere cu partenerii sociali în perioada 1999-2000 şi cuprindea produsele alimentare, nealimentare şi serviciile necesare unei persoane sau familii pentru un nivel minim de trai. S-a renunţat la publicarea sa în 2003.
Reprezentanţii sindicatelor botoşănene au nu mai speră nici în etapă de creştere a salariilor din sectorul bugetar ce fusese anunţată pentru luna octombrie. În funcţie de cum sunt resimţite efectele crizei economice în România, această etapă de creştere a salariilor mici urma să fie asigurată numai în funcţie de evoluţia pozitivă a productivităţii muncii, ănsă decizia de îngheţare a salariilor în sectorul bugetar a şters orice speranţă de majorare a veniturilor mici din diverse sectoare bugetare. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Johannes va fi călcat de un buldozer de 15 tone la ”I.Real”
Obuzul de la Bobuleşti putea exploda oricând
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 18 Mai
Horoscop
Ţăranul şi norocul ratat
Are 24 de ani, este deşteaptă şi vrea...
Comentariul comentariilor LXXVIII
(Ioan Rotundu)
Grătar de miel marinat în sos de iaurt
Jaf pe seama banului public la SPADSZA, aflat în subordine CLM Botoşani
Românul şi iarba verde
Geoană i-a dezamăgit adânc pe voroneni
Ţâbuleac încă mai crede în promisiunea cu fondurile europene
Investiţiile îşi urmează cursul chiar şi în vremuri de criză
Cu strategii durabile treci puntea!
Antonescu şi Geoană i-au dezamăgit pe botoşăneni
Ioan Rotundu
CAS Botoşani va fi integrată într-un sistem informaţional naţional
Soţia şi copilul îi sunt morţi, iar dreptatea este prea departe ca să ajungă la ea
Tezele cu subiect unic la Limba şi literatura română sunt cu bucluc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog