Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4260
De la 07 Ianuarie 2003
123138000
pnl

Guvernul Orban ne supune unor noi umilinţe

  • Ioan Rotundu
  • 8 November 2020, 19:21
De parcă n-ar fi fost îndeajuns umilinţele la care ne-a supus până acum, de astăzi. Luni, 9 noiembrie a.c. Guvernul Orban ne-a impus noi măsuri restrictive pe motiv de combatere a pandemiei de coronaviruşi, măsuri care în fond sunt noi umilinţe adăugate celor de până acum.
Ce logică poate avea măsura ca la 3 infectaţi cu coronaviruşi dintr-o mie să-i pedepseşti pe ceilalţi 997 sănătoşi impunându-le fel de fel de restricţii, respectiv să-i supui unor suplicii sociale care pot lăsa urme adânci şi asupra sănătăţii mintale? Orice om întreg la minte trage concluzia că nu cei sănătoşi trebuie pedepsiţi ci cei bolnavi izolaţi de cei sănătoşi. Numai că în România, ca şi prin alte ţări mai luminate de progres şi civilizaţie, nu s-au căutat persoanele infectate ca să fie izolate, ci i-a izolat de dreptul la o viaţă normală pe cei sănătoşi.
Ultima găselniţă a guvernului liberal a fost să închidă pieţele agroalimentare care sunt amenajate în spaţii închise. O măsură demnă de gândirea celor internaţi la spitalele de psihiatrie. Laşi deschise toate marile complexe comerciale şi închizi exact pieţele de unde cetăţeanul de rând se aprovizionează zilnic cu legume, fructe şi preparate din carne proaspete, başca produse lactate.
În aceste pieţe se vând produse alimentare sănătoase, obţinute în gospodăria ţăranului prin activităţile tradiţionale. În marile complexe alimentare produsele sunt pline de chimicale, sunt de proastă calitate, sunt falsificate prin nerespectarea reţetei afişată pe ambalaj etc.
În Botoşani, de luni, dacă se va respecta HG, se va închide hala de carne, de preparate din carne şi de lactate. Se va mai închide hala veche unde ruşii lipoveni vând zarzavaturi şi murături de peste 100 de ani. Nici măcar comuniştii nu i-au oprit vreodată din activitatea lor tradiţională.
La fel se va închide şi piaţa Viilor iar la Dorohoi piaţa mare a oraşului. Nici pe perioada stării de urgenţă aceste pieţe n-au fost închise. De ce se închid acum? Eu îl suspectez pe Raed Arafat de o manipulare în favoarea PSD iar tembelii din PNL nu-şi dau seama că în plină campanie electorală a alegerilor parlamentare sunt compromişi de către pionii otrăviţi ai PSD. Iar Raed Arafat este un pion otrăvit al PSD.
Dacă aţi observat, Raed Arafat n-a fost niciodată adeptul închiderii bisericilor dar a cerut închiderea şcolilor, magazinelor iar acum a pieţelor agroalimentare. Dacă mai adăugăm şi marele pion otrăvit al PSD aflat în fruntea Patriarhiei Române, mă refer la patriarhul Daniel, nevolnicii din PNL şi din Guvernul Orban sunt manipulaţi şi înscrişi pe o cale a compromiterii politice, impunându-li-se să ia măsuri care de care mai aberante şi care produc o mare nemulţumire în rândul populaţiei.
Epidemiologul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, până a deveni candidatul PSD la Senat avea un discurs protector la adresa Guvernului PNL, susţinând cu argumente ştiinţifice măsurile restrictive ca fiind absolut necesare. De când este candidatul PSD la Senat critică Guvernul Orban şi consideră măsurile luate ca fiind tardive sau ineficiente. Iar liberalii încasează bobârnac după bobârnac, pierzând substanţial din susţinerea electoratului.
Închiderea pieţelor agroalimentare va stârni un mare val de furie atât din partea producătorilor autohtoni cât mai ales a cetăţenilor, drumul la piaţă fiind o prioritate pe agenda zilnică a fiecăruia dintre noi..
Guvernul Orban a mai adoptat măsuri restrictive asupra cărora a revenit ulterior dar nu înai8nte de a-şi compromite imaginea. Sunt convins că şi măsura închiderii89 pieţelor nu va rezista mult timp dar ura cetăţenilor a fost stârnită, spre satisfacţia celor din PSD.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Preotul, bordelul şi copilul cel isteţ
Horoscopul săptămânii 9 – 15.11.2020
Zurbagii guvernamentali şi analfabetismul românesc
Ioan Rotundu
Liberalii se lasă bumbăciţi de către socialiştii ipocriţi şi impostori
Ioan Rotundu
Impostoarea Huncă a deschis sezonul la minciuni electorale
Ioan Rotundu
PSD a lansat programul de subjugare a României intereselor de partid
Ioan Rotundu
Un comunicat despre locul unde regele merge pe jos
Ioan Rotundu
Vicele CJ Dorin Birta în vizită la Secţia de Obstetric㠖 Ginecologie
Ioan Rotundu
}n timp ce socialiştii adună voturi, liberalii se ceartă între ei
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotunsu: Noaptea muzeelo
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog