Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
306
De la 07 Ianuarie 2003
123144301
pnl

Guvernul Ponta face voia mogulului Dan Voiculescu

  • s-a doptat o ordonanta de urgenta ce modifica profund Legea Audiovizualului în interesul Trustului Intact
  • 27 November 2012, 23:00
Guvernul a adoptat in sedinta de marti o ordonanta de urgenta ce modifica Legea Audiovizualului, au spus pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Documentul a fost adoptat fara sa fi fost dezbatut public.
O versiune anterioara a proiectului de ordonanta, care includea prevederi ce afectau profund independenta CNA, activitatea agentiilor de publicitate si a cablistilor, a starnit proteste vehemente ale acestora in ultimele saptamani, pana cand guvernul a declarat, pe 14 noiembrie, ca proiectul "nu mai este de actualitate".
Contactati marti la pranz de HotNews.ro, mai multi reprezentanti ai industriei de media si publicitate au spus ca nu au fost informati si nu au primit niciun fel de informare oficiala cu privire la textul ordonantei de urgenta, a carei adoptare a fost anuntata initial de Digi24. Postul de televiziune a notat ca documentul a fost trecut pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de azi a Guvernului.
AA Romania, asociatie ce reprezinta clientii de publicitate, agentiile si media, a retransmis marti o pozitie anterioara prin care cerea tuturor partilor sa dialogheze pe tema modificarii Legii. Victor Dobre, directorul IAA Romania: "Vom avea o pozitie oficiala cat se poate de repede. Asociatiile industriei au invitat toate partile la dialog din momentul in care erau doar simple discutii in presa si nu ne-a bagat nimeni in seama".
Purtatorul de cuvant al guvernului a anuntat in conferinta de presa aceasta ordonanta, spunand ca initiatorul proiectului "a fost Ministerul Comunicatiilor, apoi a urmat tot traseul de avizare, inclusiv Ministerul Finantelor, Ministerul Justitiei". Pe pagina unde MCSI supune dezbaterii publice proiectele pe care le initiaza, proiectul de ordonanta de urgenta nu figureaza.
Intrebat care sunt conditiile exceptionale care justifica o astfel de ordonanta, Andrei Zaharescu a reafirmat ce scrie in preambul, anume ca "se doreste eliminarea de practici netransparente si neconcurentiale". Intrebat de ce nu a existat dezbatere publica, Zaharescu a spus: "Atata vreme cat guvernul a hotarat ca intr-devar este prioritar sa se elimine aceste practici neconcurentiale, nu vad care ar fi impedimentul sa se voteze astazi".
Potrivit noii versiuni a ordonantei, obtinuta de HotNews.ro, cele mai multe dintre prevederile versiunii care a circulat in prima parte a acestei luni raman intacte. Ies unele prevederi care, potrivit unor surse, ar fi fost "pricina de infringement de la Comisia Europeana", precum cea care ar fi intarit controlul politic asupra CNA, prin posibilitatea ca membrii forului audiovizual sa fie demisi de catre Parlament prin respingerea rapoartelor anuale de activitate. Sunt pastrate masuri precum cele ce urmaresc:
- transparentizarea fata de televiziuni a fluxului de bani intre beneficiarii de reclama si agentii
- obligatii suplimentare pentru cablisti,
- aplicarea sanctiunilor CNA doar dupa solutionarea eventualelor contestatii in instanta
- masuri care exclud efectiv aplicabilitatea principiului "must carry" pentru sistemele DTH
Aceste masuri contestate vehement, acum doua saptamani, de Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania si de seful Asociatiei Cablistilor, Radu Petric. Acestia vorbeau, atunci, despre "berlusconizarea" audiovizualului, invocau "interesele Intact" si criticau incalcarea principiilor concurentei si ale libertatii economice.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pur ardelenească
Gastronomie: Jambon afumat fiert
Trei sferturi din români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită
39% din români nu ştiu cu cine vor vota pe 9 decembrie
Victor Ponta consideră lupta cu Băsescu este un capitol încheiat
\Mesaje anti USL in cutii de pizza sau anti-ARD/te ard la buzunare
Petru Bogatu: Şi dacă ruşii nu vor fi integraţi niciodată?
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, destructurate
Ziua de 1 Decembrie ne aduce vin şi fasole cu cârnaţi
Parcuri industriale în planurile Consiliului Judeţean
Spitalul de la Darabani revine mai modern
Botoşani: CJ şi-a tras groapa de gunoi de la Stăuceni
Botoşani: Peste 600 de pensionari executaţi silit
Botoşani: Spitalul Judeţean amână angajările pentru 2013
Medic de familie bun de plată
Cazurile copiilor îmbolnăviţi de vaccinul BCG sunt luate la analiză
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog