Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4334
De la 07 Ianuarie 2003
87535012

Guvernul Ponta promovează un poliţist demis cu scandal

  • 10 May 2013, 23:00
Chestorul Gheorghe Popa, demis in 2008 de la conducerea Politiei Romane, in urma scandalului privind achizitia unor masini pentru IGPR, va fi, incepand de luni, adjunct al sefului Politiei, in locul lui Viorel Vasile.
Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne au declarat vineri, pentru Mediafax, ca Gheorghe Popa va ocupa de luni functia de adjunct al sefului Politiei Romane, in locul lui Viorel Vasile, caruia urma sa ii expire imputernicirea. Vasile Viorel a solicitat sa ii inceteze mai devreme imputernicirea, din motive personale.
Potrivit surselor citate, Gheorghe Popa va avea in subordine Directia de Investigatii Criminale si Directia de Investigare a Fraudelor. Inainte sa fie imputernicit in functia de adjunct al sefului Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa ocupa functia de director adjunct al Directiei Generale Mobilizare Operatii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Chestorul Vasile Viorel se intoarce pe functia de director al Directiei de Investigatii Criminale, pe care o ocupa la data la care a fost imputernicit director al Directiei de Investigatii Criminale.
Gheorghe Popa a fost demis de la sefia Politiei Romane in octombrie 2008, cand Ministerul de Interne era condus de Cristian David.
Presa relata atunci despre o achizitie pe bani publici facuta de Ministerul Internelor, prin care urmau sa fie cumparate autovehicule Dacia Logan la 45.000 de euro, preturi care, daca se adauga si taxele de leasing asociate, ajungeau la aproximativ 70.000 de euro. Subiectul a fost mentionat inclusiv de catre presedintele Traian Basescu, acesta criticand cheltuielile.
Chestorul Gheorghe Popa a fost demis de la conducerea Politiei Romane pentru management defectuos in derularea programului de achizitie a autospecialelor de politie, potrivit cererii de eliberare din functie trimisa de Cristian David premierului de la acea vreme, Calin Popescu Tariceanu.
Presa relata atunci ca Popa a fost doar un tap ispasitor si ca ministrul David a evitat astfel raspunderea pentru afacere, pasand-o pe umerii sefului Politiei.
Gheorghe Popa spunea, dupa revocarea sa din functie, ca despre eventuale ilegalitati ale contractului, ministrul a transmis semnale mult mai devreme, insa DGA, DGIPI, DIF si SRI au comunicat faptul ca nu s-au constatat fapte de natura penala.
Popa mai spunea ca tot ceea ce a facut este legal si preciza ca a fost obligat sa semneze contractul pentru achizitia autospecialelor de politie, intrucat risca sanctiuni de un miliard de lei.
Acesta arata ca a preluat contractul privind achizitia autospecialelor de politie intr-un stadiu avansat si, desi ministrul Cristian David i-a spus ca exista anumite suspiciuni legate de contract, nu mai putea face nimic deoarece risca sanctiuni.
Chestorul de politie Gheorghe Popa preluase functia de sef al Politiei Romane in octombrie 2007, dupa ce predecesorul sau, Dan Valentin Fatuloiu, a plecat in Statele Unite ale Americii pentru a prelua conducerea Biroului atasatului afacerilor interne.
In perioada 2005-2007, Gheorghe Popa a fost adjunct al inspectorului general al Politiei Romane, anterior director al Institutului de Criminalistica din IGPR (2004-2005), sef al Serviciului de Investigatii Criminale la IPJ Dambovita (intre 2002 si 2004).
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Matrimonială… înmărmurată
În primele 3 luni din acest an România a exportat de 4 miliarde de euro
importurile au fost în aceeaşi perioadă de 4,57 mld euro
România importă legume de 7 ori mai mult decât exportă
La defilare
O bandă de infractori informatici a furat 45 milioane dolari din bancomate
Idioţi şi idioţenii sanitar-veterinare
Ioan Rotundu
Adio, domnule profesor!
Ioan Rotundu
Românul şi privitorul ca la teatru
Ionel Bejenaru
Programul pentru zilele de sâmbătă şi duminică la Târgul Popăuţi
Botoşani: Chiolhanul monstruos al fariseului în sutană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă