Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10317
De la 07 Ianuarie 2003
88956658

Guvernul a aprobat infiintarea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro

  • 8 December 2016, 23:00
Comitetul interministerial pentru trecerea la moneda euro va fi coordonat de prim-ministru, in calitate de presedinte, de ministrul Finantelor Publice si de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, in calitate de vicepresedinti, potrivit unei Hotarari adoptate joi de Guvern, se arata intr-un comunicat de presa.
Actul normativ stabileste modul de reprezentare in acest Comitet a institutiilor publice cu rol in procesul de pregatire a aderarii la moneda euro si in derularea reformelor structurale care sa asigure convergenta reala a economiei romanesti, precum si principalele atributii.
Conform Programului de convergenta pentru perioada 2016-2019, adoptat de Executiv in sedinta din 27 aprilie 2016 (detalii aici:
http://gov.ro/ro/stiri/memorandum-cu-tema-aprobarea-continutului-programului-de-convergenta-2016-2019), Guvernul Romaniei isi mentine angajamentul de adoptare a monedei euro, data concreta urmand a fi stabilita pe baza unui calendar de trecere la moneda euro, care va fi finalizat pana la urmatoarea editie a programului de convergenta, respectiv aprilie 2017.
Angajamentul de adoptare a monedei euro reprezinta in continuare o ancora importanta in promovarea reformelor bugetare si structurale necesare cresterii flexibilitatii economiei romanesti.
Pentru adoptarea monedei unice este necesara realizarea unui plan national pentru trecerea la euro care sa stabileasca o serie de actiuni concrete pe mai multe paliere (tehnice, organizatorice, juridice si de comunicare). Elaborarea acestui plan si a calendarului actiunilor necesare pentru adoptarea monedei euro intra in atributiile Comitetului interministerial.
Din Comitetul interministerial pentru trecerea la moneda euro vor face parte reprezentanti ai principalelor institutii implicate in proces: Cancelaria Prim-ministrului; Ministerul Finantelor Publice; Banca Nationala a Romaniei; Ministerul Economiei; Ministerul Dezvoltarii, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic; Ministerul Afacerilor Externe; Ministerul Energiei; Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice; Institutul National de Statistica; Comisia Nationala de Prognoza si Consiliul Concurentei.
De asemenea, din Comitet vor face parte, in calitate de invitati, si cate un reprezentant al Presedintiei Romaniei, al Academiei Romane, al Autoritatii de Supraveghere Financiara, al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, al confederatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national.
Comitetul va organiza si dezbateri cu societatea civila.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 9.12.2016
Bancul zilei: „Prezervativ găurit”
Bilanţul activităţii de parlamentar a deputatului Cristian Roman
Mizerabilii
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos, despre decizia in cazul Kovesi:
Este pertinenta, atat timp cat a fost luata de o institutie cu oameni profesionisti
ActiveWatch acuza CNA ca este "martor pasiv al intoxicarilor si manipularilor de la Romania Tv",
pe perioada campaniei electorale
Studiu: Cat de expusi sunt romanii la stiri false?
La alegerile parlamentare se poate vota doar in judetul de domiciliu;
elevii si studentii au bilete de tren gratuite pentru a merge acasa la vot
Reactia lui Dacian Ciolos dupa afirmatiile premierului ungar:
Declaratii neelegante si nepotrivite, facute intr-o logica electorala, cu obiective politice
Cum să-i învingem pe „Ai noştri”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă