Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
12415
De la 07 Ianuarie 2003
69896153

Guvernul a aprobat proiectul privind declaratia unica pentru plata contributiilor

  • Pentru drepturile de autor, s-a ales varianta stopajului la sursa
  • 15 March 2018, 23:00
Guvernul va adopta in sedinta de joi proiectul de Ordonanta de Urgenta privind declaratia unica pentru plata contributiilor, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern. "Astazi vom adopta Ordonanta prin care vom introduce noua reglementare de plata a impozitului pe venit, CAS si CASS", a spus Dancila. UPDATE Proiectul a fost aprobat.
Eugen Teodorovici, ministrul finantelor, a declarat la finalul sedintei ca vor fi aplicate reduceri in cazul depunerii declaratiei unice in sistemul online si daca se fac plati anticipate. Teodorovici a mai afirmat ca pentru veniturile din drepturile de autor, s-a ales varianta stopajul la sursa. "Aici am ales ideea stopajului la sursa. Este o abordare care anii trecuti s-a mai utilizat, este normala si e bun augur pentru cei care sunt vizati", a precizat ministrul.
"Mergem pe un mecanism de a stimula contribuabilii sa depuna aceasta declaratie unica in sistemul online si pentru acest lucru acordam o reducere de 5% a obligatiilor de plata fata de stat. Mai mult, daca se face o plata anticipata pentru veniturile estimate in anul in curs, pana la final de an, pana pe 15 decembrie, mai sunt 5% reducere. Deci, un contribuabil poate avea in total 10% reducere pentru obligatiile fata de stat, daca depune online si plata e anticipata¬, a afirmat Teodorovici.
"In primul rand, persoanele fizice care platesc impozitul pe venit, CAS si CASS vor completa o unica declaratie si nu sapte cum a fost pana acum", a mai spus premierul.
Viorica Dancila a precizat ca noul formular se va depune o singura data pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contributiilor poate fi efectuata pana pe 31 martie 2019. De asemenea, impozitul pe venit va putea fi platit la venitul estimat pentru anul curent.
Evaluarea pentru incadrarea ca platitor de CAS si CASS se va face in functie de venitul estimat pentru anul curent. Persoanele fizice vor putea rectifica declaratia pana la termenul de plata.
Noua reglementare va permite si depunerea prin mijloace electronice a declaratiei unice. "ANAF va putea lucra mai repede, mai bine si cu costuri mai mici pentru a procesa declaratiile si a emite deciziile de impunere", a mai afirmat Dancila.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Concesia blondei
Horoscopul zilei de 16.03.2018
Centenarul Marii Uniri: un eşec monumental al actualei puteri
SUA sustin decizia Marii Britanii de a expulza diplomatii rusi
Ambasadorul SUA la ONU spune ca Rusia este de vina pentru atacul chimic din Marea Britanie
BNR a respins tranzactia prin care OTP urma sa preia Banca Romaneasca.
Semnele de intrebare aparusera cu peste o luna in urma
30.000 de persoane vor trebui să redepună noua declarație unică de impozitare pe venituri
Cum ar trebui sa procedeze barbatul din Vaslui, declarat mort, desi este in viata,
pentru a obtine anularea hotararii de declarare a decesului
Sotul Sperantei Cliseru, mana dreapta a Gabrielei Firea,
a fost numit seful autoritatii care se ocupa de gazele din Marea Neagra
Plângere penală împotriva poliţistului Liviu Sandu din Unţeni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă