Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13505
De la 07 Ianuarie 2003
122899154

Guvernul ar putea amana pana la 1 iulie plata contributiilor, a TVA si a impozitului pe profit

  • in contul unic de la Trezorerie (proiect)
  • 27 December 2017, 23:00
Guvernul ar putea amana pana la 1 iulie plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit în contul unic de la Trezoreri, potrivit unui proiect de Ordonanta postat pe pagina Ministerului de Finante."Luand in considerare modificarile legislative in domeniul fiscal adoptate recent care implica din partea contribuabililor conformarea la noile cerinte de raportare si indeplinire a obligatiilor declarative si de plata (... ) este necesara prorogarea intrarii in vigoare a normei privind efectuarea platii obligatiilor fiscale administrate de organul fiscal central intr-un singur cont unic. Prin prezenta ordonanta de urgenta se reglementeaza prorogarea termenului de intrare in vigoare a normei privind efectuarea platii obligatiilor fiscale administrate de organul fiscal central intr-un singur cont unic, de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018", se arata in proiect.
Masura ar putea fi luata in urmatoarea sedinta de Guvern "in scopul de a evita riscul efectuarii platii obligatiilor fiscale datorate organului fiscal central, dupa 1 ianuarie 2018, prin utilizarea celor doua conturi unice valabile pana la 31 decembrie 2017, cu consecinta depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plata sau de calculare a obligatiilor fiscale accesorii in cazul nevalabilitatii platii, precum si in vederea protejarii interesului contribuabililor, raportat la buna lor credinta", se arata in Nota de Fundamentare.
Acelasi document mai arata ca s-a tinut cont de "situatia obiectiva creata de reglementarea la nivel de lege a termenului de intrare in vigoare a normei juridice care prevede plata obligatiilor fiscale intr-un singur cont unic, termen care nu poate fi modificat decat printr-un act normativ de nivelul legii, fiind necesar ca masura prorogarii sa fie adoptata anterior intrarii in vigoare a normei juridice si avand in vedere faptul ca aceste situatii aduc atingere interesului public general si constituie un motiv de urgenta deosebita si extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata"
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 28.12.2017
Bancul zilei: În familie
Îngrijorare mare la Seul. Un soldat care a dezertat din Coreea de Nord are imunitate la antrax
Simona Halep, in TOP 100 personalitati sportive citate de presa franceza in acest an
Efectul de pendul
Iasi: Parintii fetei bolnave de cancer refuza in continuare tratamentul.
Medicii au sesizat Protectia Copilului si Politia
Politeanu (Initiativa Romania), dupa intalnirea cu Tudose:
Protestele vor continua. Am prezentat trei solicitari, am primit raspuns doar la cea privind sesizarea Comisiei de la Venetia, dar nu este un raspuns categoric
Rusia: Liderul opozitiei cere proteste masive in toata tara pe 28 ianuarie
si boicotarea alegerilor prezidentiale
Tel Drum si trei reprezentanti ai firmei, printre care si Petre Pitis, trimisi in judecata de DNA
Fostul deputat Mihai Banu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta
Coţuşca – Festivalul internaţional de datini şi obiceiuri ed. II
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog