Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4443
De la 07 Ianuarie 2003
122890092

Guvernul infiinteaza o noua institutie

  • Agentia Nationala pentru Achizitii Publice/ ANRMAP se desfiinteaza
  • 20 May 2015, 23:00
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta care prevede infiintarea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, o noua institutie care ar urma sa preia atributiile si personalul de la Autoritatea Naționala pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP, de la Unitatea pentru coordonarea și verificarea achizițiilor publice din cadrul Ministerului Finanțelor Publice (UCVAP) și de la compartimentele de verificare a achizițiilor publice din cadrul direcțiilor regionale ale finanțelor publice. Practic, ANRMAP va fi desfiintata, toate atributiile acesteia urmand sa fie preluate de noua entitate.
Actul normativ a fost introdus pe ordinea de zi chiar in timpul sedintei de Guvern. La inceputul sedintei, premierul a spus ca pe ordinea de zi se afla un singur proiect de Ordonanta de Urgenta, unul initiat de Ministerul Sanatatii. In timpul sedintei de Guvern, ministrul finantelor Teodorovici a prezentat proiectul de Ordonanta de Urgenta, acesta fiind aprobat imediat. In acelasi timp a fost publicat si pe site-ul Ministerului Finantelor. Vezi documentele atasate
Potrivit notei de fundamentare, infiintarea ANAP este necesara in vederea eliminarii unor deficiente din sistemul de achizitii publice. "Acest demers are loc in baza Deciziei Prim-ministrului nr. 218/2014 pentru infiintarea Comitetului Inter-institutional pentru achizitii publice, fiind stabilit un Grup de lucru tehnic care include toate institutiile implicate si care are un dialog bilateral permanent cu Comisia Europeana pentru a stabili liniile de actiune aferente fiecarui obiectiv strategic, in baza analizei deficientelor si blocajelor din sistem.
Astfel, au fost identificate o serie de deficienţe ale sistemului achizițiilor publice, precum faptul că în cadrul acestuia funcționează entități cu rol de autoritate ce uneori își suprapun responsabilitățile, încarcă din punct de vedere administrativ cadrul operațional, iar responsabilitatea decizională a acestor entități este mult diluată. Din acest motiv, se impune stabilirea unui nou cadru instituţional, care să permită o mai bună colaborare a instituţiei publice centrale cu atribuţii în domeniul achiziţiilor publice cu eventualii participanţi la procedurile de achiziţie publică", se arata in nota de fundamentare.
Prin derogare de la prevederile art. 44 alin. (2) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, A.N.A.P. este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului finanțelor publice.
Organizarea, funcționarea, structura organizatorica și numărul maxim de posturi al ANAP se aprobă prin hotărâre a Guvernului în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonantei de urgență. Până la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern Ministrul Finanțelor Publice asigură coordonarea activității desfășurată de către ANRMAP, UCVAP și compartimentele de verificare a achizițiilor publice din cadrul direcțiilor regionale ale finanțelor publice.
În termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, se încheie protocoale de predare-preluare între A.N.A.P.si Ministerul Finanțelor Publice, A.N.A.P. și Secretariatul General al Guvernului și intre A.N.A.P. și Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Finanțarea A.N.A.P. se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Finanţelor Publice.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cerere în căsătorie
Reţeta zilei: File de şalău ca la Eforie Sud
Horoscopul zilei
Isarescu: FMI ne-a ajutat sa comunicam; noi nu prea vorbim intre noi, avem probleme de feudalism tarziu
Victor Ponta ii considera prosti pe jurnalistii care au transmis ca Sevile Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea
iar condamnarea acestuia o califica drept "sanctiune pentru ca a facut un lucru bun"
E musulmană sau creştină, doamna ministru?
Ioan Rotundu
„Ponta de Botoşani” prins de Flutur cu ocaua mică
Caricatura zilei: Autoevaluare
Focuri de armă la frontiera cu R. Moldova
pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări
Traian Basescu il face lichea pe Klaus Iohannis
dupa ce presedintele l-a acuzat de blat cu Ponta
Scandal major pe primele fonduri europene din noul buget al UE
Termene nerealiste pentru depunerea proiectului la institutia condusa de un apropiat al Ecaterinei Andronescu
Klaus Iohannis, despre liberali, la sarbatoarea PNL - 140 de ani
Mi-i doresc la guvernare
Trai nineacă şi la cât mai mulţi plozi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog