Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
743
De la 07 Ianuarie 2003
112822589

Guvernul pregateste noi norme pentru firmele de pompe funebre si reguli la inmormantare

  • 20 May 2016, 23:00
Firmele de pompe funebre vor fi obligate sa arhiveze contractele de prestari servicii incheiate si documentele fiscale timp de 5 ani, ca metoda de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, iar o bratara cu datele de identificare ale firmei care a acordat ingrijiri mortuare va fi aplicata obligatoriu pe mana dreapta a decedatului, pentru eventuale plangeri ulterioare ale rudelor si responsabilizarea acesteia, scrie Profit.ro. Noile reguli au fost pregatite la nivelul Guvernului.
Constatand ca in registrul de clasificare a ocupatiilor din Romania exista doua ocupatii care confera competenta realizarii imbalsamarilor, respectiv cea de autopsier si cea de imbalsamator, dar ca formarea pentru ocupatia de imbalsamator nu a fost reglementata si nici pusa in practica, la momentul actual nefiind un standard ocupational si un program de formare pentru ocupatia de imbalsamator, Guvernul ii va obliga pe autopsierii formati pana in prezent sa isi completeze pregatirea in termen de 3 ani.
Aceste firme vor trebui sa aiba cel putin 3 salariati cu atributii in transportul decedatului. Numarul a fost calculat de guvernanti pornind de la numarul de kilograme pe care il poate transporta frecvent o persoana cu varsta cuprinsa intre 19 si 45 de ani.
Guvernul va interzice totodata fotografierea corpului defunctului fara acordul apartinatorilor, exceptii fiind permise doar pentru fotografierea in cadrul procedurilor judiciare, si va stabili ca procedura de imbalsamare este obligatorie atunci cand familia decide sa expuna decedatul in locuri publice, inclusiv la capela, cu sicriul deschis, cand decedatul este transportat intr-o alta localitate decat cea in care a fost decesul, la o distanta mai mare de 30 de kilometri, in situatia in care cauza medicala a decesului impune imbalsamarea ca masura de profilaxie si reducere a riscului biologic, potrivit Profit.ro.
In cazul inhumarii, esantioane din substantele folosite vor fi puse alaturi de defunct, in siciu, in flacoane din material plastic de minimum 10 mililitri, este o alta idee conceputa la nivelul Guvernului.
In spitale si in cimitire va fi interzisa orice forma de publicitate pentru firmele prestatoare de servicii funerare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Petru Pitcovici, comisar sef in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, a fost arestat preventiv
pentru trafic de droguri
Nicusor Constantinescu in momentul arestarii: Este o dictatura in 2016!
O noua metoda de inselaciune prin telefon: bani ceruti pentru interventia elicopterului SMURD
Doi paienjeni agresivi au provocat panica intr-un avion care se indrepta spre Canada
Spectatori la concertul Carla's Dreams:
Nu se putea respira deloc, nu se putea iesi. E spatiu de 300 de oameni si au fost 3.000
Convoi NATO, atacat cu bomba de talibani in Afganistan
Autoritatile egiptene au dat publicitatii primele imagini cu resturile avionului prabusit
Horoscopul zilei de 21.05.2016
Bancul zilei: Poliţistul şi studentul
Botoşani: Candidat la Primăria Suharău
Botoşani: Baronul de Văculeşti cercetat penal de Poliţia Dorohoi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă