Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21563
De la 07 Ianuarie 2003
122881630

Guvernul va face verificări la firma de transport implicată în accidentul din Muntenegru

  • Firma de transport: Şoferii aveau experienţă de cel puţin 10 ani, fîră niciun incident
  • 21 June 2013, 23:00
Guvernul roman a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca va intreprinde "rapid" verificari la firma de transport implicata in accidentul din Muntenegru, in care si-au pierdut viata 19 cetateni romani, iar patru sunt in stare critica.
"In ceea ce priveste cauzele accidentului, Guvernul va intreprinde rapid toate verificarile necesare pentru a se constata daca firma implicata in organizarea transportului a respectat toate prevederile legale de siguranta," se arata in comunicat.
Primul-ministru Victor Ponta transmite, in acelasi document intreaga sa compasiune catre familiile romanilor si asigura ca autoritatile romane iau, in prezent, toate masurile necesare pentru sprijinirea celor raniti.
"Regret enorm cele intamplate in Muntenegru si doresc sa transmit condoleante si intreaga mea compasiune familiilor indoliate, care trec acum prin niste momente extraordinar de dificile. Vreau sa dau asigurari ca Guvernul va face tot ce ii sta in puteri pentru a oferi ajutorul necesar depasirii acestui moment, atat familiilor, cat si autoritatilor implicate. O asemenea tragedie este o grea incercare pentru toti romanii, iar, in astfel de clipe, cel mai important este sa fim uniti si solidari."
Vor fi continuate eforturile comune ale autoritatilor din cele doua tari, precum si ale echipelor operative din Romania aflate la fata locului, pentru acordarea de asistenta, recuperare medicala si pentru transport in tara. In prezent, doua aeronave sunt puse la dispozitie de catre Ministerul Apararii pentru a pleca spre Podgorica, pentru a ajuta la repatrierea celor implicati in accident, cu acordul autoritatilor din Muntenegru, se aminteste in comunicat.
Directorul firmei de transport Gregory Tour, Stefan Grigore, care opera autocarul prabusit in Muntenegru, spune ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar soferii aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pana acum, transmite Mediafax.
Stefan Grigore a declarat, luni, ca a aflat de accident duminica in jurul orei 18.30, de la reprezentantii agentiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul. El a spus ca imediat a intrat in legatura cu Politia din Muntegeru, cu ambasadorul roman de acolo si cu MAE, insa pana luni dimineata nu a reusit sa afle numarul de victime.
Grigore a spus ca nu stie nici acum care este starea soferilor.
Un reprezentant al firmei va pleca luni la Podgorita pentru a afla detalii de la fata locului.
Directorul firmei a explicat ca in cursa erau plecati doi soferi cu experienta de minimum zece ani. "Noi, ca firma, nu am avut niciun incident pana acum si nici soferii nu stiu sa fi avut vreun incident anterior, nici la locurile de munca anterioare", a adaugat acesta.
El a mai spus ca firma face acest traseu din Muntenegru de cel putin 7-8 ori anual, iar unul dintre soferii de pe autocarul respectiv a facut acest traseu de 20 de ori.
De asemenea, autocarul avea toate verificarile tehnice facute, nefiind semnalata nicio problema.
Stefan Grigore a spus ca a fost contactat toata noaptea de membri ai familiilor celor aflati in autocar, insa din pacate nu le-a putut da nicio informatie, pentru ca nici el nu a reusit sa afle nimic.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mortul dator
Botoşani: Preot lacom şi apucător, pedepsit de Dumnezeu
Ioan Rotundu
Alune americane
Incendii provocate cu intenţie
Comunicat referitor la Festivalul „Mugurelul” Dorohoi
Ministrul Apărării: „Nu voi demisiona! Nu am motive”.
Guvernul Ponta a pus taxă şi pe divorţul amiabil
Parlamentul de la Chişinău a adoptat declaraţia privind problema transnistreană
Preşţedintele Hollande atacat de două militante cu sânii goi
Arhiepiscopul Pimen îl felicită pe cel care nu confundă fericirea cu funduleţul
Partidul Conservator, o nouă trădare? Istoria "soluţiei imorale"
Primele condamnări în dosarul referendumului din iulie 2012
închisoare cu suspendare pentru vot multiplu
Simona Halep, omul momentului în sportul românesc
secretul din spatele performanţei
Vreme instabilă de duminică după-amiază până marţi seara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog