Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6255
De la 07 Ianuarie 2003
68952566

Hai că asta este culmea!

  • 13 January 2009, 23:00
Conducerea sindicatului din cadrul companiei americane Bechtel a anunţat, marţi, că va iniţia "o serie de presiuni" la adresa Guvernului pentru continuarea asigurării finanţării lucrărilor la Autostrada Transilvania. Adica pur si simplu sindicatul angajatilor din aceasta companie care este gropar al banilor publici, emite pretentia ca, in schimbul pastrarii unor locuri de munca pentru vreo maxim 2000 de romani [ restul angajatilor sunt turci, sau de alte nationalitati ] nici mai mult nici mai putin, ceilalti vreo 20 de milioane de romani, ar trebui sa mai arunce inca vreo 4 mld. euro pe langa cei 0,800 milioane de facuti praf, si , daca la finalul lui 2010 vom constata ca stam exact ca la inceput, adica nu se poate folosi nici un metru de autostrada pentru ca lucrarile sunt facute de mantuiala, sa spunem " asta este nu am avut noroc in viata".
Conducerea sindicatului din Bechtel anunţă că va iniţia "o serie de presiuni" la adresa Guvernului pentru continuarea asigurării finanţării lucrărilor la Autostrada Transilvania, dar şi la adresa constructorului pentru respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte concedierile colective.Adica presiunile vor consta în mitinguri de protest şi pichetări ale prefecturilor, dacă nu vor fi asiguraţi banii necesari.Ca tot sunt la moda grevele, insa de data asta, sindicalistii, atent motivati de conducerea Bechtel, vrea ca noi, 20 de milioane de fraieri sa platim cate 200 de euro pe cap de locuitor, ca sa se stranga cele 4 mld. euro, astfel incat 2000 de romanasi si isi pastreze locurile de munca. Desi din astia 4 mld. profitul americanilor este undeva pe la 30 % !
"Dacă nu suntem auziţi, demersurile noastre sunt urmate de presiuni de genul mitinguri de protest, pichetarea prefecturilor şi se vor adresa autorităţilor. Vom face aceleaşi demersuri la adresa companiei Bechtel şi vom avea adunări generale în care membrii de sindicat vor decide ce este de făcut. E important că facem lucruri concrete pentru oameni şi pentru autostradă", a spus Feneşan."Un număr de 1.200 de angajaţi pe şantierul autostrăzii au primit în 10 decembrie 2008 adrese prin care sunt trimişi în şomaj tehnic până în 9 februarie. Restul angajaţilor au primit adrese similare în 5 ianuarie, astfel încât pe şantier mai sunt trei sute de persoane care lucrează la conservare", a spus Lup.
"Sindicalistii" uita ca lucrarile la Autostrada au fost suspendate datorita lucrarilor de proasta calitate executate de antreprenor, si uita ca acest Guvern are obligatia sa nu permita continuarea acestui contract cu Bechtel, in care obligatiile curg doar intr-un singur sens : catre conturile americanilor !
(Urban&Asociaţii)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Dacia mai are puţin şi ne va obliga să cumpărăm maşini
Lungul drum de la Lapidare la Delapidare
Corina Caragea s-a dat cu săniuţa în mijlocul deşertului
Mediu ne verifică la... pungă
Horoscop
Specula josnică şi ordinară
Criza gazelor aruncă Basarabia din braţele Rusiei în cele ale Kievului.
România stă şi fluieră!
Procesiune cu moaştele Cuvioşilor părinţi ucişi în Sinai şi Rait
Îşi vinde vila din Botoşani. Nu cere mult...
Comentariul comentariilor VII
(Ioan Rotundu)
Dilema lui John
Preţul dureros şi scadenţa incompetenţei
Alţi pretendenţi la funcţia de prefect
Ioan Rotundu
Lucrările în localităţile sinistrate amânate până se face cald afară
Reclamagii nu mai vor„moartea caprei vecinului”, ci a porumbeilor
În loc s-o ierte, creştineşte, preotul a chemat poliţia s-o amendeze
Pentru că n-a fost instalat subprefect, intenţionează să dea Guvernul în judecată
Criza economică din America are repercusiuni şi la Botoşani
Soţ şi soţie, s-au sinucis într-un mod inexplicabil
Romeo şi Julieta în variantă modernă
Deţinuţii botoşăneni marchează şi ei Zilele Eminescu
Majorarea punctului de pensie este încă incertă
Vaccinul contra gripei mai poate continua
Puţine contestaţii la nota tezei de la matematică
Spitalele sunt obligate să adăpostească oamenii străzii
Vor înapoi şefi peste codri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă