Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
15827
De la 07 Ianuarie 2003
74062940

Hai la cătănie!

  • 5 March 2008, 23:00
Oferta de şcolarizare pusă în acest an la dispoziţie de Ministerul Apărării este una destul de generoasă, variată şi atractivă pentru tinerii ce vor să urmeze o carieră militară. Ofiţerul de relaţii publice al Centrului Militar Judeţean Botoşani, maiorul Alexandru Colbu precizează că instituţia deja a demarat campania de întocmire a dosarelor de candidat necesare admiterii în instituţiile militare de învăţământ pentru anul şcolar 2008-2009.
Pentru elevii claselor a VIII-a, Colegiile Militare „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, „Mihai Viteazu” din Alba Iulia şi „Dimitrie Cantemir” din Breaza scot la concurs un număr de 300 locuri, din care 60 sunt rezervate fetelor. Absolvenţii de liceu pot opta pentru cele 332 locuri puse la dispoziţie de patru academii militare. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” scoate 112 locuri la concurs pentru specialitatea managementul organizaţiei, 29 locuri fiind rezervate fetelor, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” - 55 locuri, din care 15 pentru fete, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Marină Militară - 40 locuri, din care 4 pentru fete, Academia de Tehnică Militară cu Facultatea de Sisteme Integrate de Armament - 58 locuri şi Facultatea de Sisteme Electronice şi Informaţii Militare -57 locuri, din care 8 pentru fete.
Tinerii absolvenţi de liceu mai pot urma dacă doresc cursurile unei instituţii militare postliceale, în acest sens fiind scoase la concurs 92 locuri, din care 16 pentru fete. Locurile sunt oferite de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” pentru specialităţile: artilerie şi rachete, geniu, apărare N.B.C., construcţii, comunicaţii şi informatică, Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” (radiolocaţie şi aviaţie), Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale „Amiral I.Mugurescu” (timonier şi tehnică de navigaţie navală, arme sub apă, radio şi observare –semnalizare, motoare şi instalaţii electrice navale. „Înscrierile deja au început. Aşteptăm să apară termenele de finalizare a dosarelor, selecţiei şi de admitere”, a specificat maiorul Alexandru Colbu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viol de proprietate rămas în aşteptare (II)
(Ioan Rotundu)
Pentru că primarii dorm în papuci, profesorii nu îşi primesc salariile
Spectacol literar prezentat de deţinuţi
Bădia Costică are a se bucura
Ioan Rotundu
Legăturile culturale cu Moldova sunt tot mai strânse
Sancţiuni aplicate de către Garda Financiară
Copiii, protagoniştii unui spectacol
Cu jalba-n băţ, la prefect, pentru imaş
Conţac recunoaşte că banul va face regula în viitoarele alegeri
Comentariul comentariilor (LXVII)
(Ioan Rotundu)
Pedeliştii au fost puşi pe gânduri
„Dacă voi câştiga, înseamnă că am făcut ceva pentru populaţie”
Peste o sută de botoşăneni aşteaptă 5000 de euro de la CEC
Hală de Carne la standarde europene
La Botoşani, trenurile au avut şi 120 minute întârziere
Florin Călinescu stă la biroul lui Ceauşescu
Bărbaţii şi-au cam pierdut darul muncii
Societăţile nu sunt obligate să apeleze doar la medicul de medicina muncii
Horoscop
Tăcere jenantă
Anunţ excursii în străinătate
Felicitare 8 Martie
Program TELE'M Botoşani, joi, 6 martie
Liberalul Oprişanu închide cabinetele medicale din comune
el n-a precizat, în această situaţie, cui revine responsabilitatea asupra cazurilor medicale speriat de eventualele consecinţe nedorite, prefectul l-a chemat la ordin
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă