Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24278
De la 07 Ianuarie 2003
122909927

Handicapul şi cu rampa nu se prea împacă... la Finanţe

  • 13 March 2008, 23:00
Chiar dacă legea prevede ca fiecare persoană cu handicap să aibă acces în instituţiile publice, nu toate oferă această facilitate. Sau dacă le oferă, condiţiile nu sunt chiar cele mai bune. În sensul că pentru a utiliza respectivele rampe, persoanele cu handicap trebuie să aibă abilităţi de alpinişti.
Cum este şi cazul la noul sediu al Direcţiei Generale de Finanţe Publice Botoşani, unde nici măcar un om normal nu poate escalada rampele pentru persoane cu handicap. Nu doar din cauza gradului de înclinare, ci şi a faptului că rampa este are gresie lunecoasă încât poţi patina cu uşurinţă pe ea. Persoanele pot mai degrabă să ajungă în spital dacă se aventurează pe respectiva rampă. Dar vorba ceea, persoanele cu handicap nu au voie să se distreze? De urcat e mai greu, că la coborât pot ajunge până la Hotelul Rapsodia în cel mai fericit caz şi chiar până la Spitalul Judeţean dacă ajunge ambulanţa la timp.
Şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Botoşani, Ioan Ciobanu precizează că inspectorii instituţiei au tot făcut verificări pe această temă, dar în unele cazuri, situaţia nu poate fi ţinută sub control. Firmele trebuie să intre în legalitate şi de multe ori o fac, dar fără ca aceste rampe să fie practicabile. „Sunt instituţii care nu respectă normativele tehnice, în sensul că înclinarea este mai mare decât cea prevăzută de lege. Luăm măsurile respective, îi controlăm şi le dăm termen. Mă voi ocupa personal de rampele de acces de la Finanţe”, a declarat Ioan Ciobanu.
Acesta susţine că majoritatea instituţiilor au rampe bune, dar că mai sunt totuşi unele probleme la o serie de farmacii de pe Griviţa, care au gradul de înclinare cam mare. „Mai sunt cazuri când intervin şi chestiuni tehnice. În sensul că instituţiile nu au unde să se extindă, pentru a nu bloca trotuarul. Cert este că numărul persoanelor cu handicap este mic faţă de alte localităţi, dar şi pentru ei trebuie să asigurăm condiţii”, a mai adăugat şeful IJC Botoşani.
Totuşi persoanele cu handicap nu se pot resemna cu faptul că sunt în inferioritate numerică. „Rampa asta e făcută pentru sporturi extreme sau pentru handicapaţi mental care ţin cu tot dinadinsul să-şi plătească taxele şi impozitele la stat”, a spus Ovidiu Curcuţă, un cetăţean botoşănean. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Coroană de cristal pentru Bianca
Primarii se vor face parteneri pentru o administraţie de calitate
Patronatele vor primi forţă de muncă după bunul plac
Hai vino iar în Gara noastră mică!
Comentariul comentariilor (LXXIV)
(Ioan Rotundu)
Marea cacealma
Atentat asupra premierului Topirceanu
Ample proiecte de viitor la final de mandat
Pasibil de închisoare pentru dublă abatere rutieră
Kusturica ne dovedeşte că ”Viaţa e un miracol”
Adevăraţii “Bărbaţi moderni” iau lecţii de seducţie
Botoşănencele pot merge liniştite un salon de înfrumuseţare
Mai nou, ca să fenteze munca, şomerii se declară analfabeţi
secretarii de primării ateste sub semnătură starea de analfabetism
Vrea să angajeze „translator” pentru a se putea înţelege cu ţiganii
Medicii din spital vor fi apelaţi prin interfon
Etapa naţională a Olimpiadei de română va fi la Botoşani
Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală organizat de Liceul de Artă Botoşani
Ucrainenii au fost impresionaţi de Şcoala Populară de Arte
Scârba era alături
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, vineri, 14 martie
Caută colegă
Publicitate Comat Giurgiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog