Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14340
De la 07 Ianuarie 2003
122874407

Hans Klemm in vizita la Cluj: Am discutat despre nefericita hotarare a Guvernului de a face pasi inapoi in privinta coruptiei

  • 26 February 2017, 23:00
¬Ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, a facut, sambata, o vizita la Cluj pentru a vedea o expozitie de la Muzeul de Arta, insa inainte a avut cateva intalniri cu tineri antreprenori si cu primarul orasului, Emil Boc, relateaza News.ro. Klemm a afirmat ca au fost discutate si ultimele evenimente petrecute la Bucuresti, printre care "nefericita hotarare a Guvernului de a face pasi inapoi in privinta unor prevederi referitoare la coruptie si despre raspunsul extraordinar al romanilor, care constituie o sursa de inspiratie si din fericire".
"Am avut cateva intalniri foarte bune, am fost la Universitatea Babes-Bolyal unde am discutat despre evenimentele din Romania, despre nefericita hotarare a Guvernului de a face pasi inapoi in privinta unor prevederi referitoare la coruptie, despre raspunsul extraordinar al romanilor, care constituie o sursa de inspiratie si din fericire, pentru decizia ulterioara a Guvernului de a retrage acea legislatie", a afirmat Hans Klemm.
Ambasadorul SUA s-a intalnit cu primarul Clujului, Emil Boc, si cu tineri antreprenori de la care a vrut sa afle cum ii poate sprijini Ambasada: "M-am intalnit si cu primarul Emil Boc de la care am aflat ca in 2017 va fi un an important pentru Cluj. M-am intalnit cu un tanar antreprenor pentru a afla cum poate sprijini ambasada dezvoltarea de noi companii. Antreprenoriatul si transferul de tehnologie pentru a sustine dezvoltarea sectorului IT din Romania."
Hans Klemm a precizat ca principalul motiv al vizitei sale l-a constituit o expozite la Muzeul de Arta din Cluj unde a stat de vorba cu autoarea lucrarilor, el afirmand ca atat la ambasada, cat si in resedinta sa are cateva picturi ale acesteia.
Agentia de stiri HotNews Mircea Cartarescu: Probabil singurul personaj politic capabil sa creeze o coagulare a dreptei ar fi Dacian Ciolos Dacian Ciolos ar fi "probabil, singurul personaj politic capabil, in acest moment, sa creeze o coagulare a dreptei", este de parere scriitorul Mircea Cartarescu. "Eu ma gandesc la un fel de coagulare a opozitiei si intr-adevar, probabil, in acest moment, singurul capabil, singurul personaj politic capabil sa creeze aceasta coagulare ar putea fi domnul Dacian Ciolos, (...) pentru ca mandatul sau de prim-ministru, dupa parerea mea, a fost unul dintre cele mai decente de la Revolutie incoace", afirma Mircea Cartarescu intr-un interviu acordat Digi 24, ce urmeaza sa fie difuzat duminica.
Mircea Cartarescu spune ca guvernul tehnocrat a fost eficient si bine organizat, iar guvernarea lui Dacian Ciolos a fost asemanatoare cu cea a prim-ministrilor din tarile occidentale.
El considera ca un eventual partid politic construit de fostul premier ar putea fi o solutie pentru opozitie. Totusi, scriitorul spune ca nu vede aceasta posibila noua forta politica ridicandu-se de una singura, ci colaborand cu PNL si USR.
"Si cu ocazia acestei guvernari, domnul Ciolos, dupa parerea mea, a crescut foarte mult in ochii oamenilor si cred ca putini oameni politici de la noi au, in acest moment, aceasta anvergura, aceasta virtualitate de om care ar putea coagula un electorat de dreapta si de stanga", a afirmat Mircea Cartarescu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un răspuns dezarmant
Horoscopul zilei de 27.02.2017
Oresa-n gura lu' RotunU: Emisiunea din 24.02.2017
Lumea lu' Rotundu: Încrengătura
Botoşani/Popăuţi: „rechinul” se pregăteşte de atacul fatal
Ioan Rotundu
Botoşani: Minciună şi manipulare social-democrată pe seama BN 23C
Ioan Rotundu
Un oficial britanic sugereaza ca muncitorii est-europeni ar putea fi inlocuiti de roboti dupa Brexit
Ministerul Public, reactie la "seria calomniilor si intoxicarilor" la adresa lui Augustin Lazar:
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog