Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10369
De la 07 Ianuarie 2003
111080954
Honorius Prigoana:

Când voi ajunge în Parlament voi avea o iniţiativa
de modificare a Legii votului uninominal

  • 3 January 2010, 23:00
Candidatul PD-L in Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor din Bucuresti, Honorius Prigoana, a declarat ca nu este de acord cu modalitatea de redistribuire a mandatelor de parlamentar conform actualei Legi a votului uninominal si ca, daca va castiga un loc in Parlament, va avea o initiativa legislativa de modificare a acestei legi. "Mandatul din Colegiul 1 nu a fost al liberalilor, Bogdan Olteanu a ajuns acolo prin redistribuire, de pe locul 3. Din punctul meu de vedere, primul clasat este cel care trebuie sa intre in Parlament", a declarat duminica, la Realitatea Tv, Honorius Prigoana.
"Mandatul din Colegiul 1 nu a fost al liberalilor, Bogdan Olteanu a luat 18% si a ajuns in Parlament prin redistribuire, de pe locul 3. Colegiul a fost castigat de PDL. Legea este nedrepata. Va garantez ca eu voi ajunge in Parlament si voi avea o initiativa legislativa de modificare a acestei legi. Din punctul meu de vedere, primul clasat este cel care trebuie sa intre in Parlament. In cazul in care cineva ar avea o problema, am putea face alegeri in doua tururi de scrutin ca la cele pentru primar, insa eu nu sunt de acord cu aceasta reprezentativitate, care ii dezavantajeaza mai ales pe independenti", a spus Honorius Prigoana.
Legea votului uninominal stabileste o modalitate de redistribuire a mandatelor de parlamentar in raport cu numarul total de voturi al partidelor sau aliantelor, si nu cu procentul dintre voturile obtinute de un partid sau alianta in colegiu si voturile obtinute in intreaga circumscriptie.
Honorius Prigoana: Avantajul meu este ca fac parte din partidul de la guvernare "Am zeci de idei pe care sa le promovez, am un program foarte clar, care include si componentele de proiecte locale pentru Colegiul 1. Sunt anumite proiecte pentru care o sa ma bat, iar unul dintre primele care trebuie finalizate in colegiul meu il reprezinta linia de metrou, prelungirea de la 1 Mai la Bazilescu. De 19 ani se lucreaza la aceasta linie de metrou, iar eu ma voi zbate ca aceasta prelungire sa se termine in mandatul meu. Banii vor veni de la Ministerul Transporturilor, sunt bugetati. Si aici am un alt avantaj: eu fac parte din partidul care este la guvernare, eu pot ca deputat sa am o intalnire cu ministrul Transporturilor si credeti-ma ca pot sa-l conving pe domnul Berceanu", a spus Honorius Prigoana.
(Agenţia de presă HotNews)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Incendiu în Noaptea de Revelion
Apartament salvat de pompieri de la incendiu
Incendiu cu victimă la Cristineşti
Nişte concluzii incitante
Casă inundată în a doua zi din 2010
Poliţia indoneziană i-a refuzat lui Nicolae Popa cererea de eliberare din închisoare
Parlamentul va trebui să aibă un cuvânt de spus în cazul Roşia Montana
Incendiu generat de un contor electric defect
Candidaturile lui Stroe şi Prigoana, declarate definitive de BEM
fără decizia CCR în cazul lui Cernea
Descoperirea lui Băse
Vă angajează numai dacă sunteţi ambiţioşi
Horoscop
Pus să aleagă între mamă şi fiică
Revelion cu balamuc si Luna plina
Bancile vor relua creditarea in acest an
Burj Dubai - Cea mai înaltă clădire din lume va fi inaugurată luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă