Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22318
De la 07 Ianuarie 2003
97605562

Horoscopul săptămânii 2 – 8.11.2020

  • 1 November 2020, 17:18
Berbec
Vă confruntaţi cu necesitatea de a pune lucrurile în mişcare mai ales pe plan sentimental, al activităţilor cu iz speculativ sau al celor distractive. Căutaţi variante pentru a aduce variaţie în rutina de zi cu zi şi orele de muncă vi se par câteodată interminabile. Asta vă poate face cam reactiv la serviciu faţă de colegi şi o să îi repeziţi în răspunsuri sau sarcini. Mintea vă funcţionează mai mult pe modulul de interiorizare, vă preocupă interesele personale care să vă aducă satisfacţie şi mulţumire sufletească. Sunteţi cam detaşat de realitatea obiectivă. Mijlocul perioadei vă aduce cu picioarele pe pământ, dar doar pentru că partenerul vă atrage atenţia că e bine să vă păstraţi obiectivitatea şi realismul. Trebuie să găsiţi metode de compromis, să vă echilibraţi timpul şi să includeţi în program hobbyurile şi momente de relaxare petrecute împreună cu partenerul. Dispoziţia vă ajută, o să fiţi optimist, jovial şi deschis faţă de sugestiile persoanelor din jur.

Taur
Aveţi parte de agitaţie pe scena familiei dar rămâne important să vă păstraţi ritmul cotidian. Situaţiile de la debutul perioadei îşi găsesc rezolvarea optimă spre sfârşit, dar soluţiile întrezărite vă pot găsi epuizat sau nervos în aşa măsură încât să nu mai găsiţi resurse să vă bucuraţi de modul cum se aşează lucrurile. Ceilalţi vor găsi calea să se descurce, sprijinul vostru contează mai mult din punct de vedere emoţional, al organizării şi planificării detaliilor, nu vi se cere ajutor material sau solicitarea e într-o măsură nesemnificativă. Trebuie găsit balansul între timpul dedicat rezolvării sarcinilor şi responsabilităţilor şi clipele dedicate relaxării şi amuzamentului. Faceţi mişcare cât de puţin pentru a vă calma gândurile, a nu vă lăsa cuprins de teamă în faţa unor scenarii create de imaginaţie hiperactivă, nebazată pe fapte reale. Starea de îngrijorare permanentă sau postura de victimă nu vă ajută şi vă treziţi cu probleme ale sistemului digestiv sau erupţii cutanate apărute pe fond de scădere a imunităţii.

Gemeni
Veştile bune le primiţi în urma deplasărilor şi solicitărilor făcute acum, indiferent că vorbim de eliberarea unui act sau de semnături, răspunsuri de care aveţi nevoie în activitate pentru a trece la următoarele etape. Partea care vă sâcâie va fi cea de pregătire, de a aduna documentele necesare şi de a face dosare sau a vorbi cu foarte multă lume până să ajungeţi să aveţi ceva concret rezolvat. Relaţionarea trebuie să fie una de ajutor reciproc şi să nu vă lăsaţi înfrânt de oboseală încât să răbufniţi faţă de persoane care nu sunt responsabile de starea zilnică. Eliberarea vine spre sfârşitul perioadei când începeţi să simţiţi că faceţi drumurile cu folos, cu rost şi atunci vă veţi mai relaxa. Atenţie la modul cum umblaţi, cum mergeţi pentru că zona picioarelor e vulnerabilă, iar din grabă pot apărea incidente. Un mod bun de a vă ocupa mintea cu altceva ar fi să deschideţi subiectul vacanţei.

Rac
Acceptați că anumite persoane rămân în viața voastră cu un anume scop și încetați să mai fugiți de ceea ce credeți că e o responsabilitate în plus pe care nu o doriți. Vă stabilizați mult mai ușor dacă spuneți Da inevitabilului și vă dați voie să vă bucurați de clipe plăcute alături de unii oameni, chiar dacă nu îi înțelegeți până la capăt sau nu sunteți mereu pe aceeași lungime de undă. Trăiți prezentul, luați ce e mai bun din el și renunțați la rezistență. Sunteți în centrul atenției, aveți susținere energetică, starea fizică și cea mentală sunt la înălțime. Starea psihoemoțională fluctuează, nu vă convin unele aranjamente, relațiile cu membrii familiei au nevoie de reorganizare în ideea că s-ar putea să simțiți nevoia de mai multă independență. Puteți trece prin stări de nesiguranță, să nu mai aveți încredere, lucru care se poate răsfrânge și pe corpul fizic..

Leu
Opriți-vă și admirați natura toamna, ocupați-vă să organizați evenimente cu familia sau cu prietenii cu care aveți o relație îndelungată. Ați fost într-o cursă permanentă, alergați de la un obiectiv la altul,iar acum trebuie să vă reîntoarceți la rădăcini, să vă luați pauze mai des, chiar și în deplasări care rămân în continuare numeroase. Aveți timp să observați un copac sau modul aparte cum sunt îmbrăcați cei pe lângă care treceți. Apelați la aromaterapie pentru a retrăi amintiri care v-au rămas în memorie și fiți prezent. Starea interioară e posibil să fie una tensionată, să trăiți o contradicție între ce vreți să faceți și ce aveți concret de făcut sau ce puteți înfăptui acum cu mijloacele disponibile. Pot apărea fustrări, se deschid răni mai vechi pe care aveți șansa să le închideți. În principal la locul de muncă, încurajați pe cei din jur chiar și atunci când lucrurile știți că nu sunt ideale..

Fecioară
Puterea de materializare e mai ridicată decât vă așteptați. Dacă aveți nevoie de bani, primiți sprijin financiar, dacă doriți sprijin emoțional, vi se dăruiesc cuvinte frumoase. Zidul propriu însă rămâne ridicat și parcă nu vă vine să credeți că vi se oferă așa promisiuni împlinite. Atenție, pentru că ceilalți nu vor sta cu mâna întinsă sau cu brațele deschise la nesfârșit și e bine să profitați, indiferent de context. Nu așteptați să fie scena pefectă, cadrul și momentul potrivit, ci doar fiți conștient că lumea se deschide. Dar trebuie să vă deschideți și voi inima și să primiți ajutorul. Direcționați gândurile cu grijă pentru că altfel există riscul și pot apărea procese de autoînvinovățire . Manifestați recunoștința către prieteni și familie, fiți cu ochii și pe potențialul pe care îl puteți dezvolta acum cu sprijinul lor și urmăriți starea de sănătate care e legată strâns de planul emoțional. Dacă vă păstrați echilibrul între trăiri și corpul fizic, veți face față cu brio consumului energetic zilnic.

Balanţă
Învăţaţi despre propria persoană, vă descoperiţi noi talente dar nu vă este uşor să operaţi cu noile transformări. Veţi accepta că v-aţi schimbat, că aţi trecut la un alt nivel dar mai întâi vă confruntaţi cu anxietate, cu momente de dorinţă de a reveni la zona de confort. Realizaţi că aţi investit prea mult în educaţie, că pentru a ajunge să exploataţi aceste noi abilităţi aţi sacrificat destule şi că acum trebuie doar să vă liniştiţi şi să găsiţi metoda cea mai profitabilă de a vă pune la treabă experienţa. Devine prioritar să vă găsiţi asociaţi noi, să vă schimbaţi marketingul personal de aşa manieră încât să faceţi profit în următoarea perioadă. Sunt momente de stabilire a strategiei, de ajustare la noul mod de a face bani şi la noii oameni cu care decideţi acum că puteţi să încheiaţi ulterior colaborări de succes. Mai amânaţi însă până să semnaţi actele finale.

Scorpion
Relaţiile complicate trebuie acum lăsate deoparte. Amânaţi discuţiile care se vor a fi lămuritoare dar se dovedesc în final mai păguboase decât aţi anticipat. Şi nu e vorba de pierderi băneşti cât se vor îndepărta oameni care vă ajută iar în general au avut în minte intenţii bune. Nu reuşiţi să vedeţi mâna întinsă şi nu înţelegeţi acum forma în care primiţi sprijin de la cei din jur ,iar asta vă poate face să reacţionaţi disproporţionat sau nepotrivit. Orientaţi-vă către zona de planificare, de a face strategii de acţiune pe diverse domenii pentru următoarea perioadă, staţi mai retras şi nu vă lăsaţi atras la evenimente cu multă lume nouă măcar până spre sfârşitul perioadei. Bucuraţi-vă de compania partenerului, el vă cunoaşte reacţiile. Reevaluaţi bugetul familiei, cheltuielile efectuate şi stabiliţi un plan de acţiune, obiective comune căminului dar şi necesarul la care ţintiţi pentru interesele individuale.

Săgetător
Dispoziţia nu e dintre cele mai strălucite ,vă puteţi simţi tras în mai multe direcţii, aveţi ambiţii pe care aţi vrea să le vedeţi îndeplinite dar ele se realizează sub altă formă decât cea imaginată. Vă lăsaţi curpins de confuzie, nostalgie şi nu prea vă bucuraţi de rezultate. Perioada o resimţiţi ca fiind cu suişuri şi coborâşuri emoţionale şi profesionale, aveţi momente de revelaţie şi recunoştinţă pentru ca apoi să coborâţi în butoiul cu melancolie iar cei din jur să rămână miraţi sau să nu înţeleagă ce s-a schimbat .Trebuie să balansaţi perioadele dedicate muncii, nu vă lăsaţi acaparat, nu insistaţi să staţi peste program până când lucrurile se aşează exact în forma din minte. Dacă obţineţi rezultate trebuie să vă opriţi şi să ieşiţi să sărbătoriţi cu colegii, şefii ori să treceţi la alte proiecte. Imaginaţia este activă şi vă face să interpretaţi eronat unele reacţii ale colegilor. E important să petreceţi timp împreună pentru a cunoaşte mai bine persoanele cu care colaboraţi.

Capricorn
Aveţi de făcut schimbări, perioada fiind una relativ încărcată cu procesul de adaptare atât din punct de vedere interior, cât şi al detaliilor de care trebuie să ţineţi cont. Prima parte este intensă prin eforturile depuse şi prin aparenta lipsă de rezultate, pentru ca ulterior să începeţi în sfârşit să simţiţi că sacrificiile din ultimele luni încep să dea roade. Luaţi în calcul schimbări apărute în plan financiar raportat la alţii, se pot renegocia clauze ale unor asocieri, transformări cu implicaţii juridice, de acte, modificări ale statutului social, ale imaginii publice sau a rolului jucat în anumite parteneriate şi cu rezultate mult vizibile în a doua parte a perioadei. E posibil ca atenţia să trebuiască distribuită şi către familie de unde veţi avea semne că e nevoie să petreceţi timp cu cei dragi, să vă preocupaţi de sănătatea lor şi eventual chiar să îi ajutaţi cu programări la diferite analize. E important să aveţi curaj, să perserveraţi în schimbări, să faceţi ce v-aţi propus şi să aveţi răbdare pentru a vedea rezultatele concrete, fără să vă autoiluzionaţi sau să aveţi aşteptări nerealiste faţă de investiţiile iniţiale..

Vărsător
Partenerul vă provoacă şi vă scoate în evidenţă lipsurile dar vă şi propune soluţii alternative din perspectiva sa. Vă oferă sprijin în a vă apuca de studii de scurtă durată,în a vă înscrie la traininguri care presupun deplasări pe distanţe şi perioade reduse sau chiar vă sugerează cum să vă îmbunătăţiţi metodele de abordare şi comunicare. Simţiţi nevoia de a vă schimba unele principii, vreţi să vă acordaţi la sfaturile primite şi veţi face chiar modificări legate de poziţia personală faţă de asociaţi şi partenerii de afaceri. Vă gândiţi în perspectivă să schimbaţi clauze din contractele legale în care sunteţi parte, doriţi să profitaţi mai mult din parteneriate pentru că acum, prin noile abilităţi dobândite şi în care investiţi, vă creşte preţuirea faţă de propria expertiză. Cei dragi sunt un adevărat atu în a doua parte a perioadei, deşi vă trebuie înţelepciune să înţelegeţi că nu e vorba de critică din partea lor, ci păreri mai obiective care vă favorizează şi vă ajută să evoluaţi. Starea de sănătate se ameliorează şi ea semnificativ spre sfârşitul perioadei, dar nu vă apucaţi să faceţi excese doar pentru că vă simţiţi din ce în ce mai bine.

Peştii
Vi se cere multă creativitate şi răbdare. Treceţi prin momente de sensibilitate faţă de mediul extern, deveniţi irascibil la lipsa de armonie din jur şi la atmosfera de tensiune, indiferent că e creată de voi sau de ceilalţi. Revin în atenţie subiecte legate de gestionarea banilor, vi se poate reproşa că aţi cheltuit sau dorinţele actuale sunt mai mult pentru lucruri de faţadă care să întreţină o imagine în societate. Trebuie să apelaţi la răbdare pentru a nu intra în conflicte deschise care să vă irite şi mai mult. Este vorba mai ales de locul de muncă unde se accentuează ca subiecte banii obţinuţi de colegi, bârfe referitoare la efortul depus de fiecare şi asta abia spre sfârşitul perioadei va dispărea de pe tapet şi se va reinstaura colaborarea profesională. E important să nu neglijaţi starea de sănătate întrucât vă puteţi confrunta cu simptome atipice care să vă dea de cap dacă încercaţi să le ignoraţi sau să le gestionaţi cu leacuri băbeşti.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
„Regina Minciunii” recidivează alunecând spre cultul personalităţii
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Olteanul şi lăcomia avocatului
Huncă împarte pomeni electorale din banii celor ce muncesc
Ioan Rotundu
Între salvarea iluzorie a unor vieţi şi sacrificarea de generaţii
Ioan Rotundu
Anunţ cu privire a instaurarea scenariului roşu în comuna Mihai Eminescu
„Gustul maramureşului” descoperit în piaţa Sighetul Marmaţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă