Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9554
De la 07 Ianuarie 2003
111080139

Horoscopul săptămânii 11 – 17.05.2020

  • 2 May 2020, 18:59
Săptămâna 11 – 17 mai 2020 este marcată de retrogradarea multor planete, prin urmare, va fi vorba de multă tensiune, confuzie și bulversare. Probabil că vom fi din ce în ce mai acizi în comunicare și mai nerăbdători să ieșim din casă, însă cu toate aceste planete care-și schimbă direcția de mers, implicit și energia, s-ar putea să nu vedem adevărata față a situației și acest aspect ne poate aduce tot nouă probleme. De aceea este important să fim calmi, lucizi, raționali și capabili să integrăm în viața noastră această situație.
Pe data de 11 mai, Lordul Karmei, Saturn, planeta obstacolelor și a limitărilor, își începe mersul retrograd, întâi prin zodia Vărsător, urmând ca mai apoi să ajungă și în Capricorn. Acest tranzit retrograd va dura până în 29 septembrie 2020 și va răscoli toate chestiunile legate de autoritate, legi și putere în stat, dorind ca totul să fie corect și moral făcut, iar ceea ce nu este să fie taxat. În prima etapă ne va cere să ne revizuim responsabilitatea și maturitatea socială, gradul de implicare în colectivitate și mai ales ne va cere să învățăm lecții legate de egalitate și fraternitate.
Mercur, planeta comunicării, a rațiunii și a comerțului, intră pe data de 12 mai 2020 în zodia sa de domiciliu, în Gemeni, poziție din care este foarte puternică și foarte dornică de socializare și interacțiune umană, dornică de drumeții și de tras concluzii. Vom fi mai înclinați către activitățile intelectuale și ne vom exprima cu ușurință. Tot acum ne putem aștepta la acțiuni menite să dezvolte sistemul educațional din România.
La doar o zi distanță, pe data de 13 mai 2020, Venus, planeta iubirii și a banilor, intră în mers retrograd în zodia Gemeni și din această ipostază ne va îndemna la o reevaluare a relațiilor sentimentale, la o reanaliză a situației financiare, dar și a modului în care comunicăm cu cei din jur. Sfatul meu este ca în perioada de retrogradare a lui Venus, adică între 13 mai – 25 iunie, să nu începeți noi relații deoarece acestea nu vor funcționa și se va ajunge la despărțire. Vor fi de natura aventurilor sentimentale și cu greu vor depăși acest stadiu. Este o perioadă în care cel mult pot fi benefice împăcările cu un fost partener sau revenirea la o relație din trecut.
Tot pe data de 13 mai 2020, Marte, planeta acțiunii și a conflictelor, intră în zodia Pești, iar acest aspect nu poate decât să ne bucure, având în vedere că în acest tranzit Marte nu este deloc agresiv și prea puțin impulsiv, astfel că ne putem baza că energia sa va fi una împăciuitoare și tolerantă. În plus, în acțiuni ne vom baza foarte mult pe intuiție și percepție, pe credința personală.
Ca și cum tabloul săptămânii nu ar fi fost suficient de încărcat, iată că pe data de 14 mai 2020 și Marele Benefic, Jupiter, planeta expansiunii și a progresului, va retrograda în zodia Capricorn și-și va menține acest aparent mers înapoi până pe data de 13 septembrie. Va urma, astfel o perioadă de reevaluări legate de justiție și autoritate, iar la nivel personal vom resimți acest tranzit ca pe o limitare a planurilor noastre de dezvoltare, în special fiind vorba de dezvoltare profesională, și, totodată, putem duce o luptă interioară cu optimismul, ca și cum viziunea de viitor, aspirațiile noastre intră într-un con nu de umbră, ci de negativism.
Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!19

Berbec
Cei născuți în zodia Berbec vor avea parte de o săptămână în care comunicarea și activitățile care au la bază comunicare vor fi foarte bine susținute, însă cu marea precizare că nu este momentul semnării unor noi contracte. Nativii trebuie să dea dovadă de calm și diplomație în dialog, să fie foarte atenți la toate informațiile care vin spre ei și să le analizeze cât mai rațional posibil. La nivel mental va fi multă forfotă, de la frământări legate de trecut și până la reevaluarea unor rațiuni ce țin de viitor. De aceea este foarte important să nu se arunce în decizii majore fără a le analiza și confrunta cu realitatea. Posibil să simtă că planurile de dezvoltare profesională nu funcționează cum și-ar dori, însă este nevoie de o reevaluare a modului în care le pun în practică. Pentru unii nativi, din contră, va fi o perioadă care-i stimulează să facă ceva legat de cariera lor și este posibil să se gândească la reconfigurări profesionale, să îndrăznească să pună în practică proiecte îndrăznețe într-un domeniu absolut nou.

Taur
Cei născuți în zodia Taur vor acorda un interes major sectorului financiar. Nativii vor analiza sursele de venit, vor reevalua foarte rațional cu ce merită să continue și la ce trebuie să renunțe. Sunt sfătuiți să nu se avânte în cheltuieli majore, iar acest sfat va trebui să-i însoțească pe toată perioada de retrogradare a planetei lor guvernatoare, Venus, prin Gemeni, adică prin sectorul financiar. Posibil ca unele proiecte personale să fie aduse la viață acum și să le vină idei excepționale despre cum să-și îmbunătățească veniturile, mai ales dacă-și reanalizează din alt unghi studiile și diplomele pe care le au, dar și mentalitățile și principiile de viață, credințele personale. Este o perioadă în care mulți nativi pot decide să se înscrie la noi cursuri de dezvoltare și perfecționare profesională, mai ales cei care nu simt că sunt pe direcția care trebuie în carieră. Atenție la flirturile din online care pot fi înșelătoare.

Gemeni
Cei născuți în zodia Gemeni se bucură de un raționament lucid, de inspirație și idei excepționale despre cum să se pună în valoare mai mult. Creativitatea, inspirația, intuiția pot fi atuuri care să-i propulseze în carieră, însă pe perioada în care Venus va retrograda în semnul lor este de preferat să nu demareze acțiuni, ci mai degrabă să-și reevalueze oportunitățile pe care le eu. Dacă nu au încotro și acum trebuie să plece la drum, metaforic vorbind, trebuie să se aștepte la unele obstacole pe care le vor întâmpina. În dragoste vor începe un serios proces de reevaluare a sentimentelor, a relației cu persoana iubită și nu este exclus ca acele povești aflate la început să se încheie. Atenție la infidelitate! Va fi sever taxată în perioada de retrogradare a lui Jupiter. Un alt aspect pe care trebuie să-l ia în calcul este cel financiar. Nu este o perioadă în care investițiile vor fi profitabile, iar marea recomandare este să evite pe cât posibil cheltuielile.

Rac
Cei născuți în zodia Rac pot avea pare de gânduri copleșitoare în această perioadă, de frământări menite să-i îndemne la reevaluarea unor situații ce țin de trecut, poate de o fostă relație sau poate legate de actuala relație în care se află. Retrogradarea lui Jupiter poate aduce credința că nu pot evolua lângă actualul partener, că sunt limitați de actuala relație sau că partenerul nu-i susține în planurile lor de expansiune. Se cere multă atenție la sănătate. Racii vor fi mai vulnerabili în această perioadă și este nevoie de multă grijă, atenție, responsabilitate, dar mai ales odihnă și detașare față de factorii de stres. Financiar pot resimți unele limitări, mai ales aceia dintre nativi care se bazează foarte mult pe banii altora, pe banii partenerului de viață.

Leu
Cei născuți în zodia Leu vor simți mai mult ca niciodată apropierea de prieteni, nevoia de comunicare cu aceștia fiind mare. Totodată, din partea lor pot veni și idei bune despre cum să-și pună în practică un plan, un proiect personal. Totuși, unele relații de prietenie trebuie reevaluate pentru că nu ar trebui să continue mai departe în anturaje care nu-i reprezintă. La locul de muncă s-ar putea simți din ce în ce mai limitați, mai frustrați și va fi nevoie de o reevaluare a modului în care-și îndeplinesc sarcinile și atribuțiile, o reanaliză a programului. Nu este o perioadă bună pentru schimbări de job. În plan sentimental, cei care au relații de lungă durată vor începe reevaluarea sentimentelor, iar cei singuri vor dori pe cineva matur și responsabil alături, ne mai acceptând să se mulțumească cu orice. Este momentul să-și analizeze mai mult crezurile și principiile de viață și să facă niște transformări interioare absolut necesare pentru evoluția lor.

Fecioară
Cei născuți în zodia Fecioară vor avea parte de guvernatorul lor, Mercur, în tranzit prin sectorul carierei, iar acest aspect le poate aduce idei foarte bune despre cum să se pună mai mult în valoare. Mulți nativi își vor reevalua funcția și statutul profesional și vor dori să facă schimbări mai ales dacă nu se simt remunerați corespunzător pentru munca depusă. Posibil să trebuiească să mai învețe ceva în plus sau să-și revizuiască niște principii de viață pentru a se apropia de niște obiective și aspirații avute. În dragoste este o perioadă delicată în care multe Fecioare vor dori să se îndepărteze de acei parteneri care le inhibă evoluția și stau în calea progresului. Este o perioadă bună să facă ajustări legate de stilul de viață și de modul în care-și petrec timpul liber. Sănătatea trebuie mai mult protejată în următoarea perioadă pentru că stresul profesional îi poate acapara..

Balanţă
Cei născuți în zodia Balanță trebuie să conștientizeze că urmează o perioadă în care planeta lor guvernatoare, Venus, va retrograda, mai ales că această retrogradare se va petrece în sectorul principiilor și filozofiilor de viață, și să se pregătească să înfrunte momentul cu multă spiritualitate și putere psihică. Posibil să fie mai confuzi în plan sentimental sau în ceea ce privește credințele care-i ghidează, însă nativii vor avea parte și de multe idei reformatoare, de un raționament lucid și foarte multă determinare să-și reconstruiască un sistem de valori care să-i ajute în evoluție. Reconfigurarea unor relații de familie este impetuos necesară pentru acei nativi care nu sunt lăsați de părinți să progreseze într-un anumit domeniu. Posibile restricții legate de o locuință sau de obținerea unui bun de patrimoniu. Cei care-și caută un loc de muncă pot obține recomandări bune de la prieteni și pot să-și îmbunătățească veniturile prin asocieri și colaborări.

Scorpion
Cei născuți în zodia Scorpion încep o amplă perioadă de reevaluare și reconfigurare a unor relații intime și nu este exclus ca multe secrete să iasă acum la suprafață, mai ales infidelități ale lor sau ale partenerilor. Cei singuri vor fi stimulați să se implice în aventuri, să flirteze și să cucerească, însă fără a-și dori nimic serios, stabil și de lungă durată. Pe de altă parte, sunt susținuți să-și reorganizeze sistemul de valori și pot avea idei bune despre cum să-și gestioneze un împrumut, o investiție, o moștenire. Posibil ca unii nativi să înceapă partaje și litigii în perioada următoare. Comunicarea va fi un aspect care necesită reevaluare serioasă, având în vedere că doar așa vor putea să progreseze. Mulți Scorpioni își pot descoperi acum noi veleități oratorice sau pot decide să-și îmbunătățească veniturile predând ceva, învățând pe alții ceva ce ei știu. Relațiile de familiile pot fi încordate, iar un aspect care vizează locuința va trebui reevaluat, reconfigurat un plan de cumpărare, renovare, construcție. Posibil ca mulți nativi săs e gândească la schimbarea domiciliului..

Săgetător
Cei născuți în zodia Săgetător s-ar putea confrunta cu blocaje remarcabile legate de situația financiară. Posibil ca nativii să simtă că bat pasul pe loc, ca orice ar face nu-și pot îmbunătăți veniturile. Ceea ce ar putea să-i ajute ar fi renegocierea unui contract sau reevaluarea unui parteneriat profesional, a unei colaborări. Posibile conflicte cu cei din jur din cauza lipsei de responsabilitate și maturitate de care dau dovadă în dialoguri. În plan sentimental lucrurile merg destul de prost și unele relații de lungă durată sau căsnicii se pot destrăma. Oricum, deocamdată vorbim de nevoia de reevaluare a unei relații. Nativii ar trebui să se preocupe mai mult de copilul interior, de trecutul lor, de amintirile lor, să-și acorde timp să se gândească la acțiunile și deciziile luate până acum pentru că își pot îmbunătăți viața dacă reușesc să ajungă la un nivel superior de conștientizare.

Capricorn
Cei născuți în zodia Capricorn intră într-o perioadă în care simt nevoia să-și reevalueze locul de muncă, prin aceasta înțelegându-se inclusiv sarcinile și responsabilitățile profesionale, programul și relația cu colegii. Nativii pot avea idei bune, dar pot întâmpina blocaje în a le pune în practică. Dat fiind că și guvernatorul lor, Saturn, retrogradează în sectorul financiar în această perioadă următoare, dar și faptul cu Jupiter retrogradează în semnul lor, cel mai probabil că nativii se vor simți constrânși și limitați, vor intra într-o etapă de negare, de pesimism și nu vor vedea posibilități de redresare și cu atât mai puțin de progres și expansiune. Ajutorul le poate veni întocmai de la Marte în Pești, mai exact de la un psiholog, duhovnic sau poate mulți Capricorni vor reuși să se întoarcă mai mult la spiritualitate și credință și să vadă viața din alt unghi.

Vărsător
Cei născuți în zodia Vărsător au parte de retrogradarea lui Saturn, guvernatorul lor tradițional, întocmai în semnul lor și este posibil ca acest aspect să le aducă frământări legate de trecut, de acțiuni și persoane. Partea bună este că se pot folosi de acest tranzit pentru a se maturiza și responsabiliza mai mult în ceea ce privește viața lor personală. Oricum, ceva din trecut trebuie reevaluat pentru că pare a fi o reală barieră în progresul lor. Poate fi vorba de niște frici, obsesii, dependențe și vicii. Sectorul financiar stă sub semnul întrebării, nu în sensul de probleme, ci în sensul că nativii au determinarea să facă bani, însă pentru asta trebuie să-și negocieze cu multă atenție și într-un mod foarte rațional un aspect legat de carieră, de activitatea profesională. În plan sentimental, relațiile aflate la început s-ar putea sfârși, iar cei care sunt singuri vor flirta cu dezinvoltură, însă nu sunt sfătuiți să înceapă o nouă relație. Este o perioadă a reevaluărilor legate de iubire, de modul în care percep și transmit acest sentiment, inclusiv copiilor, dacă sunt părinți.

Peştii
Cei născuți în zodia Pești au toate motivele să se bucure de tranzitul lui Marte prin semnul lor pentru că, pe de o parte, le aduce determinare, energie și poftă de viață, și pe de altă parte le aduce ocazii de a face bani din munca depusă. Interesant este că nativii vor căuta să se dezvolte spiritual în această perioadă și unii dintre ei chiar vor studia noi domenii sau vor căuta să se înscrie la cursuri și seminarii care să le răspundă la unele întrebări sau care să-i ajute în perfecționarea profesională, mai ales că sectorul carierei este supus reevaluărilor lui Jupiter. Astfel, mulți Pești se pot simți limitați în expansiunea profesională, pot întâmpina probleme cu obținerea unei funcții sau aspirațiile lor, țelurile vor fi blocate o perioadă, fapt ce-i poate face pe mulți să-și reconsidere domeniul de activitate în sine. Posibile tensiuni în relațiile de prietenie și în familie, fiind nevoie de mai multă comunicare cu cei dragi și de revizuirea unei atitudini față de rude. De asemenea, poate fi vorba întocmai de reevaluarea atitudinii pe care o au față de ideea de familie, de cămin. Posibil ca unii Pești să-și redecoreze sau renoveze locuința în perioada următoare.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum arată starea de alertă în România.
Ce restricții se ridică și ce măsuri rămân în vigoare
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Dialog cu vulcanicul Conţac
Senatul a adoptat proiectul stării de alertă
PSD a modificat substanțial varianta Guvernului / Ce propun senatorii în starea de alertă
Anunţuri de modificare a PUD - Primăria Municipiului Botoşani
Ministrul Sănătății anunță o testare la nivel național pentru coronavirus, după 1 iunie
Cele două variantede teste luate în calcul
Tătaru: În localitate se va circula fără declarație pe proprie răspundere
În afară localității se va circula doar având motive serioase / Se menține carantina instituționalizată
Pe ultima sută de metri de mandat, preşedintele Macaleţi s-a hărnicit
Ioan Rotundu
Marcel Ciolacu a fost externat.
Medicii de la Spitalul Militar spun că a avut o cădere de calciu/ Mesajul liderului PSD
Ultima zi de stare de urgență în România. Urmează trei zile fără restricții
Numărul deceselor se apropie de 300.000, la nivel mondial
OMS avertizează că s-ar putea ca virusul să nu dispară niciodată
Catrenul sîptămânoo
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: CFuriozitate matrimonială
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 8 mai 2020
Haosul de la Vama Nădlac continuă şi după ce au fost deschise alte 10 ghişee
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă