Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24228
De la 07 Ianuarie 2003
122884295

Horoscopul săptămânii 26 iulie – 1 august 021

  • 18 July 2021, 16:23
Berbec
Devine importantă stabilitatea financiară și tot ce faceți acum pare să aibă ca motivație să vă asigurați că în caz de situații neprevăzute, aveți bani puși deoparte, sunteți pregătiți să faceți față provocărilor de orice fel. Pornind de la dorința de securitate prospectați, vă interesați de noi oportunități de a spori câștigurile și de a economisi mai agresiv. Vă apucați să vă actualizați CV-ul, vă gândiți să dați sfoară în țară la oamenii potriviți legat de faptul că ați fi interesați de eventuale joburi existente. Nu uitați să discutați despre schimbările pe care le demarați acum cu familia, să nu fie o surpriză pentru cei apropiați pentru că pot apărea tensiuni la care nu vă așteptați. Faceți publică discret intenția, puteți lua în calcul să vă sporiți inițial veniturile doar din exploatarea unor talente în timpul liber, fără a face schimbări majore de job sau de domeniu de activitate.

Taur
Vă confruntați cu momente de decizie destul de intense întrucât acum se ating anumite limite. Realizați că trebuie să renunțați la activități sau persoane care vă cauzează pierderi. Faceți calcule concrete, stabiliți costuri și venituri, estimați ce e cazul să păstrați și la ce e cazul să ajustați sau chiar să tăiați de pe lista de sarcini. Dispare entuziasmul față de anumite proiecte noi care păreau promițătoare, iar acum evaluați primele rezultate și vedeți de ce e nevoie să modificați. Asta presupune să discutați cu mai multe persoane implicate, să renegociați anumite clauze, fără să lăsați bagajul emoțional să intervină. Este un moment de detoxifiere, nu mai aveți răbdare nici cu relațiile care funcționează după un tipar disfuncțional și e posibil să tăiați în carne vie fără să vă mai uitați în urmă. Deveniți propria prioritate, vedeți ce nevoi aveți financiar, ce abilități aveți pe care să le folosiți în continuare.

Gemeni
Devine important să învăţaţi din lecţiile trecutului, să ştiţi să citiţi semnele de avertizare, ce să evitaţi şi când să vă implicaţi. Riscaţi să faceţi investiţii nu tocmai profitabile în domenii cunoscute şi unde v-aţi mai încercat norocul. Acum nu pare să vă iasă pasienţa. Semnale sunt, intuiţi cumva că totul e prea frumos ca să fie adevărat şi e indicat în orice aveţi de întreprins să faceţi analize amănunţite, să notaţi cu lux de amănunte avantaje şi dezavantaje. Şansa ar putea veni pentru aceia care sunt dispuși să pună la bătaie stabilitatea profesională sau financiară actuală şi să se comporte ca şi cum nu au nimic de pierdut. Puteți să riscaţi, dar vorbim de perioada de mijloc a săptămânii şi de ferestre mici de oportunitate. Păstraţi viziunea realistă, reevaluaţi, mai ales la început de perioadă şi acordaţi timp celor dragi, luaţi masa mai des cu familia şi distraţi-vă în special cu copiii sau cu cei mai tineri.

Rac
Investiţi timp în cămin, poate programaţi o consultaţie cu un specialist în design sau în feng shui, consultaţi-vă cu diverşi specialişti, cu familia şi luaţi în calcul o schimbare de peisaj. Faceţi drumuri numeroase pentru a pune la punct detalii, a rezolva atât sarcini pentru voi, cât şi pentru alţi membri din familia extinsă. Comunicarea este accentuată şi devine importantă atitudinea cu care abordaţi diversele subiecte supuse negocierii întrucât, dacă deveniţi prea intens sau pasional în argumentare, intraţi în lupte de putere sau discuţii prea filozofice din care va fi greu să ieşiţi cu imaginea intactă. Sunt în mijlocul perioadei momente de ajutor în care dacă simţiţi impulsul de a face investiţii mai ales în domeniul artelor sau al obiectelor artizanale unicat, e indicat să vă ascultaţi şi să nu pierdeţi oportunitatea. Nu lăsaţi deoparte de pe agendă momentele de relaxare care acum capătă o notă care vă place, de stabilitate în ideea că puteţi face un obicei din a ieşi la o anumită oră cu un anumit grup de prieteni sau de a merge în locuri cunoscute unde să nu fie foarte multe lucruri noi care să vă pună în alertă.

Leu
Începeţi treptat să acordaţi mai multă importanţă spre tot ce vă sporeşte confortul din casă, spre aspecte şi activităţi care să vă uşureze munca, să vă aducă stabilitate şi să veniţi cu drag înapoi în cămin. Puteţi fi implicat în discuţii mai tensionate cu familia, ori sunt consultaţii de ansamblu privind situaţii care privesc familia în sens extins sau pot fi unele probleme apărute privitoare la starea de sănătate a unui membru. Indiferent despre subiect, nu aveţi motive reale de îngrijorare şi în final totul se aşează cum nu se poate mai bine pentru voi şi cei dragi. Veşti bune pot apărea din partea partenerului care acum poate primi o promovare sau avansează profesional şi e nevoie să marcaţi momentul şi să vă sprijiniţi reciproc. Similar, se pot aduce pe firmament discuţii legate de sectorul imobiliar, fie doriţi să reamenajaţi, fie chiar luaţi în calcul să schimbaţi spaţiul locativ actual. Starea interioară dă tonul, de aceea e important să începeţi o rutină de exerciţii de respiraţie, să mergeţi mai mult pe jos şi să investiţi eventual în ceva legat de stilul propriu.

Fecioară
Apar pe scenă gânduri şi ulterior discuţii despre bani, vor începe să se implice şi rude, fraţi sau surori iar asta va presupune pentru voi drumuri, multe sarcini mici dar numeroase pentru a gestiona situaţiile la modul optim pentru toată lumea. Veţi fi mulţumit dacă veţi putea sa ajutaţi, să întindeţi o mână-suport celor dragi sau chiar să le sporiţi confortul de orice natură. Veţi observa că vi se lărgeşte cercul social, că aţi devenit mai influent decât credeaţi iar asta vă face să realizaţi că aveţi responsabilităţi noi şi vă cam pune pe gânduri. Nu e momentul pentru a vă îngrijora despre contravaloarea serviciilor celor din jur, ci doar să vă bucuraţi că puteţi pune oamenii în legătură fiecare cu persoanele de care au nevoie. Aveţi entuziasm, sunteţi dispus să ajutaţi dezinteresat dar asta nu înseamnă că nu veţi avea parte de profituri ci, din contră, vi se vor oferi oportunităţi noi şi informaţii de folos. Starea de sănătate va fi bună, vă încărcaţi rapid cu energie din micile bucurii de zi cu zi de care ştiţi acum cum să profitaţi.

Balanţă
Experimentați confruntări între ce vă doriți pentru voi și ce potențial vede, ce idei are partenerul despre drumul ales. Bazat pe discuțiile de acum veți face ajustări, transformări, pozitive în ansamblu, dar nu toate la fel de ușor de implementat. Dacă vă doriți o nouă relație sau doar un suflu nou, acum înțelegeți mai clar de ce aveți nevoie cu adevărat, vi se reamintește pe ce ar trebui să vă concentrați energia. Puteți să vă inspirați din mentalități mai deschise, mai libertine în gândire sau chiar să reluați legături cu persoane aflate la distanță, în străinătate, care acum reintră în viața voastră pentru a vă ajuta să vă inspirați din poveștile lor de viață. Dați o șansă comunicării cu persoane față de care de obicei sunteți sceptic, învățați de la oricine și luați în calcul aventuri gen excursii spontane, fără să stați prea mult pe gânduri. Apetitul pentru profunzime nu va fi potolit de discuții superficiale, doriți să treceți peste barierele sociale și să duceți relațiile la un alt nivel, mai intim, în care să vă regăsiți mult mai confortabil și sigur. Perioada este intensă prin aceste adaptări continue, iar veștile bune vin de la sănătate.

Scorpion
Sunteți ca o albinuță care acum are de făcut foarte multe drumuri, i se cere să fie prezentă la numeroase evenimente eventual care se suprapun. O să fiți obligat să alergați dintr-o parte în alta fără să obosiți. Interacțiunile interpersonale sunt multe și variate, aveți de discutat cu vecini, cu foști și actuali prieteni, cu familia de acasă, cu membri cu care nu ați mai vorbit de ceva vreme. Este un timp favorabil să vă folosiți de talentul de a scrie, de relaționarea prin rețelele de socializare, să reduceți din comunicarea față în față prin folosirea mesajelor sau să transmiteți prin intermediari unele informații. Devine important orice moment pe care îl puteți fura pentru a vă odihni și a vă liniști, a pune cap la cap amalgamul de informații și gânduri. Puteți merge la cursuri de interes, fie profesional, fie individual, cunoașteți oameni noi cu care veți păstra legătura. Se pare că nimic nu vă intimidează.

Săgetător
Planul profesional vine cu veşti bune, cu şanse de creştere finaciară care, ori vi se propune, ori e nevoie să o negociaţi. Abilităţile de comunicare devin esenţiale în ambele cazuri, e nevoie de precauţie atât în a vă manifesta recunoştinţa, cât şi în a vă stabili valoarea. La fel e posibil să apară şi primele semne de invidie sau de marginalizare a colegilor, iar maniera de abordare trebuie să rămână amicală. Tensiunea mentală şi fizică poate depăşi anumite praguri şi să apară dureri de cap sau ochi. Vă puteţi trezi prinşi la mijloc în lupte de putere şi în cadrul familial unde vi se cere să jucaţi rolul mediatorului și o să vreţi doar să scăpaţi fără a vă strica relaţiile. Apar profituri din diverse surse şi acum vă puteţi ocupa timpul cu câteva sesiuni de cumpărături pentru propria garderobă. Îngăduiţi-vă momente în care să vă bucuraţi făcând ce vă place.

Capricorn
Comportamentul, sistemul de valori, atitudinea le modificaţi sau aveţi în vedere să faceţi lucrurile altfel decât până acum. Personalitatea vă devine mai atractivă, mai deschisă sau mai misterioasă, iar variaţia îi face curioşi pe cei din jur. Achiziţiile vor începe să fie orientate către produse de înfrumuseţare sau de menţinere a aspectului fizic, către servicii de remodelare corporală. Schimbările făcute vă sunt favorabile, vin la pachet cu încredere sporită, iar apariţia este una care face impresie. Ca aspecte negative, vă puteţi confrunta cu agitaţie mentală, vreţi să modificaţi prea multe simultan şi vă pune în stare de alertă, stres sau momente de indecizie care se pot traduce prin stări de letargie care să vă încetinească din ritm. Aveţi grijă sporită şi faţă de partener care poate manifesta accese de gelozie sau să nu înţeleagă exact ce doriţi să faceţi.

Vărsător
Vă avantajează contractele în care aveţi gestiune comună cu altcineva sau aveţi de câştigat indirect prin profit obţinut de cineva drag care împarte cu voi beneficile obţinute. Ce câştigaţi însă are viaţă scurtă pentru că se pare că şi cheltuielile vă sunt pe măsură şi aveţi de gând să treceţi cam prin toată lista. Se recomandă puţină cumpănire, eventual să achiziţionaţi mai spre mijlocul perioadei obiectele care vi s-au înrădăcinat mental ca prioritate sau cele care vă aduc confort sufleteşte în primul rând. Pentru astea însă, va trebui să mai amânaţi o parte din listă. Puteţi obţine bani şi dacă cereţi de la prieteni, dar acum puteţi ajunge uşor la manipulare şi e indicat să practicaţi autocontrolul şi tehnici de a vă ţine ocupată mintea altfel decât cu planuri de scheme financiare. Cariera vă poate face să petreceţi mai mult timp la birou, separat de familie şi cu responsabilităţi care vin cu termene limită

Peştii
Vi se deschid noi uși pentru a face schimbări și transformări. Vă simțiți eliberat de starea de suferință și e ca și cum deodată primiți libertatea de a renunța la ce v-a făcut rău sau v-a cauzat durere și vă puteți modifica și comporta fără presiunea interioară. Prima parte a perioadei nu prea veți avea chef de muncă, veți lăsa sau amâna rapoarte neterminate și veți face lucruri fără să mai gândiți la părerea celorlalți. Veți avea parte de clipe în care veți reflecta la schimbările survenite, unele le veți conștientiza abia ulterior producerii și vă dați seama că vi s-au modificat gusturile fără să știți exact când anume. Este cazul să împărtășiți din aceste trăiri, deși poate vă este mai confortabil să le trăiți în secret dar acum ceilalți au nevoie să știe măcar parțial despre tumultul prin care ați trecut. Oferiți timp celor din anturaj să proceseze și apoi, spre sfârșitul perioadei, când starea va fi mai de acalmie, vă puteți întoarce la sarcinile profesionale.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Bădărănie americană
Aleea Ludovic Dauş – cartea neagră a primarilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Cine pune capăt abuzurilor agentului de poliţie Repede ?
Ioan Rotundu
Cele 4 dovezi de abuzuri ale agentului de poliţie Repede
Ioan Rotundu
Regizorul Sapdaru, ghinionul şi invazia moldovenilor
Ioan Rotundu
Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, fostul socialist Vladimir Golovatiuc,
este acuzat că ar fi hărțuit sexual o colegă din Ambasada
Zilele comunei Călăraşi - 25.07.2021
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog