Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23173
De la 07 Ianuarie 2003
120847639

Horoscopul săptămânii 6 – 12.06.2022

  • 28 May 2022, 18:44
Berbec
Aveți probleme în cuplu, iar armonia și dragostea au părăsit relația. Asta simțiți. Nu exagerați problemele existente, dar nici nu le negați. Dați la o parte sâmburele geloziei, precum și dorința de a comanda! Încercați să nu vă transformați viața de cuplu într-un joc de dezacord cu persoana iubita. În plus, nu vă fie frică să demonstrați și să arătați partenerului sentimentele voastre, dar nu transformați totul într-un teatru cu un singur actor. Poate că în unele cazuri, lipsa înțelegerii reciproce a condus la necesitatea de a încheia relația. Dacă nu ați fost și nu sunteți pregătiți să vă despărțiți sufletul, atunci luați măsuri, faceți ceva nou, aduceți suflu în relația voastră. Puteți astfel să traversați provocările din ultima vreme, iar dacă legătura va supraviețui așa, e clar că veți trăi cea de-a doua lună de miere

Taur
Nu este perioada pentru tratamente naturiste care își arată efectele în timp. Mergeți pe ce simțiți și, în paralel, dacă anumite simptome se înrăutățesc, apelați la consult medical. Planul sănătății vă pune la cheltuieli care însă sunt necesare pentru a vă oferi liniștea de care aveți nevoie. Încercați să lăsați grijile deoparte, dar nu fiți complet neglijent cu ce vă deranjează. Mai bine să aveți un răspuns de la un specialist că e vorba de o alarmă falsă. Aflați unele adevăruri care au fost ascunse din mai multe domenii, iar asta vă scoate din zona de confort. E important să vă refocusați atenția către propria persoană, să nu vă dați voie să picați în capcana nostalgiei, să credeți că momentele de dinainte de aceste revelații erau cele mai frumoase. Transformările sunt utile și binevenite, trebuie doar să aveți răbdare și să fiți blânzi cu voi înșivă.

Gemeni
Vă sfătuiesc să vă abțineți de la asumarea de riscuri periculoase, de la sporturi și distracții extreme. Dacă este posibil, nu planificați ori amânați excursiile dincolo de hotarele țării, implicit acele călătorii cu avionul. În familie, continuă șirul de mici dar dese conflicte, pe diverse teme, una mai insignifiantă ca alta. Pentru a le evita, mai bine ați pleca în vizita la rude sau la prieteni vechi și cu care nu v-ați mai văzut de multă vreme. O moștenire sau un partaj de bunuri imobiliare ar putea ține prima pagină a preocupărilor unora dintre voi, iar acolo,probleme deja existente s-ar putea amplifica. Se vor ivi însă idei bune ori soluții neașteptate, unele dintre ele din partea amicilor. Nu ezitați așadar să vă confesați oamenilor în care aveți încredere! Pe aceia care au copii, s-ar putea ca reacțiile lor, comportamentul lor, să surprindă. Practic, reciproc veți ajunge a deveni elevi și profesori unii pentru alții în același timp. Vouă vă va plăcea să împărtășiți din experiența voastră și din ceea ce știți, dar și ei, copiii, au ceva să vă învețe.

Rac
Vă sporiți șansele de oportunități financiare și de a vă crește confortul personal. Puteți implementa planuri noi, activități despre care ați discutat anterior cu membrii familiei capătă posibilități de materializare și de valorificare. Vi se poate cere un împrumut de către cineva din familie care se confruntă cu o problemă de sănătate și o să fie nevoie să puneți mână de la mână cu celelalte rude, dar nu duceți lipsă de lichidități și nu vă va afecta decât pe termen scurt. Totuși e indicat să controlați lista de cheltuieli și să reduceți mici costuri. Vă preocupă sectorul bănesc pentru că aici activitatea e continuă, banii vin și pleacă și e nevoie de atenție în a gestiona optim fluxul financiar. Sănătatea vă poate ridica probleme doar în măsura în care neglijați orarul meselor, dacă mâncați haotic sau consumați în grabă alimente contraindicate. În acest caz, metabolismul și sistemul digestiv vor reacționa.

Leu
Relaxați-vă! Ați intrat într-un ritm de muncă destul de solicitant și nu prea știți cum să vă opriți. Ambiția vă este remarcată la locul de muncă, dar acasă, reacțiile familiei nu sunt pe aceeași linie pozitivă. Cei dragi se simt neglijați, vă pot reproșa de manieră directă nemulțumirile față de puținul timp disponibil pentru cămin. De aici, se naște un cerc vicios și apar tensiuni pe care le puteți resimți și în organism, mai ales prin afecțiuni ale sistemului circulator, dureri de cap sau agitație interioară. Aceste simptome la rândul lor se pot prelungi, iar o migrenă vă poate încetini destul de mult în activitatea profesională. Sfatul corect este să vă aduceți aminte să luați pauză, să petreceți timp de calitate și cu cei dragi care, la urma urmelor, sunt mai importanți decât orice sumă de bani sau funcție. Reamintiți-vă de motivele pentru care vreți să câștigați bani în plus, dar nu faceți din ambiție o obsesie.
Fecioară
Nu totul are nevoie de o listă cu avantaje și dezavantaje pentru a lua o hotărâre finală. Câteodată este nevoie de spontaneitate și să vă dați voie să spuneți clar și răspicat dorința reală din interior, fără să vă gândiți prea mult la reacțiile partenerului sau cum ar fi dacă alegeți varianta cealaltă. Modul de a decide este transformat și astfel se mai pot modifica și anumite principii de viață. Partenerul sau asociații se vor alinia surprinzător de repede și vă vor confirma decizia voastră, întărind convingerea că este momentul să fiți mai puțin în dubiu și să renunțați la stările de nehotărâre. Este însă important să vă asumați riscurile și să vă calculați pașii. Banii pot veni din mai multe surse, unele poate ceva mai neclare, dar aveți tendința de a-i cheltui pe mofturile voastre sau ale copiilor voștri. Spre finalul săptămânii vă puteți face planuri de a vă dezvolta și axa pe partea creativă, pentru că aveți în minte ideea de a valorifica potențialul. Pe 8 iunie va fi nevoie de mai multă atenție la lucrurile din casă, căci ceva ar putea avea nevoie de reparație..

Balanţă
Așteptați-vă la provocări care să vă irite ori pe care să le percepeți ca atac la persoană. Chiar și atunci când ele sunt nedrepte, vă sfătuiesc să nu le dați curs, acceptați situațiile așa cum vin, căci nu vor dura o eternitate. Nu are sens o complicare de lucruri ori o risipă aiurea de energie. Învățați să vă controlați și să gândiți înainte de a vorbi, cumpănind avantaje și dezavantaje dacă vă ambalați prea tare. Abia din a doua jumătate a săptămânii o să înțelegeți mai clar de ce v-am sfătuit așa. Aveți grijă de voi, de moralitatea voastră, de banii voștri și de aparițiile în public! Se pare că ochiul din umbră vă studiază pentru a se hotărî dacă vă acordă sau nu sprijin și credit pe viitor. Soarele va continua să aibă un efect stabilizator asupra voastră. Oricâtă muncă e necesară, vor veni și recompensele mai târziu..

Scorpion
Vă bucurați de oportunitatea de a călători online, în special în scop de dezvoltare. Fie personal și spiritual, fie profesional. Trebuie să fiți atenți și să alegeți bine, ce e potrivit, căci unele din aceste deplasări virtuale vă sporesc și cheltuielile și consumul de energie și nevoia de justificare a timpului petrecut pe calculator, în defavoarea copiilor. E benefic să profitați de lecțiile la care participați, să învățați și să aplicați imediat tehnicile propuse de oamenii pe care îi cunoașteți acum sau care reapar în viața voastră ca profesori. Puteți cheltui suplimentar pentru a avea acces la ședințe individuale cu anumiți maeștri, de a colabora personal cu ei, dar veți rămâne cu amintiri extrem de frumoase, cu o stare de armonie și mulțumire uriașe și cu experiențe pe care nu le veți uita prea repede. Partea negativă a acestei perioade apare de la cei din jur care nu privesc cu ochi buni reușitele de care vă bucurați. Indicat ar fi să nu povestiți tot dintr-odată, să împărtășiți treptat, pe parcurs și când apare ocazia să folosiți ceva din ce ați învățat. Invidia vă poate aduce neplăceri la locul de muncă sau chiar în intermediul cercului social, asta poate avea un impact negativ asupra stării voastre întrucât aveți tendința de a fi prea mult entuziasmați și cu dorința de a spune tot, de a vă arăta mulțumirea interioară în fața unor persoane rele.

Săgetător
Faceți compromisuri. E vorba despre a primi ce aveți nevoie, nu neapărat ce vă doriți. Dacă visați la prăjituri, dar acum zahărul vă provoacă probleme digestive, este cazul să acceptați schimbări. Ori găsiți înlocuitori și vă preocupați de a descoperi informațiile cele mai pertinente și care vi se par verificate și autentice, ori pur și simplu renunțați la alimente ce conțin cu preponderență substanțele nocive. Principiul se aplică în domenii variate, dar cu precădere focusul va fi pe transformările necesare a fi făcute în planul sănătății și al modului cum vă desfășurați munca, precum și în a accepta o redistribuire a sarcinilor între voi și partener. Căutați soluții care să vă ușureze sau să eficientizeze munca de la birou, umblați la programul de somn, la introducerea unui timp de activitate fizică. Este momentul să aplicați practic aceste noi obiceiuri, întrucât puteți să ajungeți să fiți forțați să acordați atenție mai mare sănătății. Pot apărea probleme pe zona renală sau a sistemului reproducător ori să se complice unele afecțiuni cronice.

Capricorn
Aveți parte de suport de la persoanele pe care le vedeți ca pe o autoritate în domeniul lor de activitate sau chiar de la persoanele mai în vârstă din propria familie. Abilitățile de leadership sunt accentuate și îi motivați pe cei din jur să vi se alăture în planificarea obiectivelor următoare. E o perioadă în care vi se oferă posibilitatea să învățați, să integrați și să puneți și în practică imediat, fără timpul intermediar de a mai sta pe gânduri, a analiza și a găsi modalitatea optimă. Acum lucrurile se întâmplă rapid și nu prea reușiți să realizați exact când s-au produs modificările. Din când în când sunt importante mici pauze și reconectare cu propria persoană pentru a înțelege impactul emoțional, a vă da totuși seama dacă simțiți confort sau disconfort în interior. Șansele apărute acum nu se materializează imediat în soldul contului bancar, dar e bine să profitați, să acceptați și să vă potriviți cum puteți la fluxul lucrurilor.

Vărsător
Apar diferențe de opinie între generații, unele din rude cu tendințe mai autoritare vă pot ridica unele piedici acum în planificarea sau materializarea planurilor profesionale sau de viitor în general. Fie se răzgândesc legat de sprijinul pe care voiau inițial să vi-l acorde, fie condiționează și restricționează foarte mult ajutorul pe care îl puteau oferi. Varianta poate fi valabilă și pe domeniul profesional, în ideea în care trebuie să aveți pregătit un plan de rezervă dacă superiorii sau protectorii voștri aleg să susțină alte variante care li se par mai potrivite. Puteți să luați în calcul o reorientare a obiectivelor, chiar și a celor legate de carieră, dar e important ca tot ce întreprindeți acum să faceți cu imaginea și reputația voastră pe termen lung în minte. Gestionarea corectă, cu integritate și cu respectarea unor principii etice ale dilemelor vă poate propulsa și aduce mai mult câștig pe termen lung, decât câștigul unor bătălii minore, de moment.

Peştii
Încercați pe cât posibil să evitați disputele referitoare la subiecte din trecut, în special dacă e implicat și unul din părinți sau cineva dintre rude. Vă enervați rapid, nu prea vă stăpâniți răbufnirile temperamentale și apar repercursiuni în zona sănătății, sub formă de tuse sâcâitoare, probleme ale circulației sanguine sau tensiune. Similar, e posibil să vă confruntați cu probleme de sănătate din partea mamei sau a cuiva drag și o să fie nevoie ca tot calmul și energia să fie direcționate către aceste priorități. Apar suișuri și coborâșuri și în relațiile amoroase sau de prietenie întrucât cei dragi se pot simți neglijați. Petreceți cam mult timp la locul de muncă, iar cu cei apropiați ați lăsat să se instaleze o rutină care acum produce nemulțumiri și discuții cu vocea mai ridicată. Umblați la economii și planificați un eveniment de grup sau doar cu partenerul, care să aplaneze situația și să readucă puțină armonie.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Adevăr mincinos
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaischi
Revolta cetăţenilor în faţa noii birocraţii legiferată de Parlament
Ioan Rotundu
Guvernul Ciucă ne obligă să devenim cu toţii informatorii SRI
Securitatea lui Ceauşescu lucra mai diplomatic
Preşedintele Klaus Iohannis patronează statul mafiot
Ioan Rotundu
Va scăpa, cine va putea!
Ioan Rotundu
Andreea, actriţa botoşăneană care a jucat în regia procurorilor DNA Iaşi
Ioan Rotundu
Un protest care i-a creat Adei Macovei dureri în cot
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă