Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14482
De la 07 Ianuarie 2003
118433796

Hoţie la Şcoala Tudora. Cât o fi partea lui Patria şi a directoarei Vătavi?

  • Ioan Rotundu
  • 4 August 2018, 23:00
În noaptea de marţi spre miercuri, 24/25 iulie a.c., persoane încă necunoscute au pătruns în incinta Şcolii Tudora şi au sustras în seif în care se aflau depozitate voucherele de vacanţă ale cadrelor didactice dar şi alte valori despre care nu s-a dorit a se vorbi public.
Să inventariem sistemul de pază al şcolii ca să ne putem da seama cum s-a putut produce furtul. Şef peste şcolile din Tudora este social-democrata Cornelia Vatavu (foto), pusă director în perioada când Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani era condus de actualul deputat PSD Mihaela Huncă. Fire extrem de violentă, profesoara director bate elevii ca boxerii sacul iar dacă părinţii îi cer socoteală se aleg şi ei cu câteva corecţii fizice.
Despre starea tensionată de la şcolile din Tudora am scris în repetate rânduri şi am difuzat un reportaj televizat. De la OIŞJ Botoşani s-au făcut nişte anchete care s-au dovedit a fi formale, pentru că directorului Cornelia Vatavu nu i s-a întâmplat nimic, spre disperarea părinţilor.
Până de curând, primarul comunei Tudora, de jure, ea social-democratul Mihai Petria. Descoperit de inspectorii ANI că este în stare de
incompatibilitate, Petria a pierd procesul şi la ÎCCJ, pierzându-şi şi funcţia de primar. Acum conduce primăria de facto. În mandatul său s-a pus de acord cu directorul şcolar Cornelia Vatavu să fie angajaţi paznici la toate şcolile din comună. Aşa s-a ajuns ca Primăria Tudora să încheie un contract de pază cu firma DANTEX GUARD SECURITY SRL Botoşani, cu sediul pe strada Ion Pillat nr. 19C. Conform contractului, pentru un număr de 5 paznici primăria plăteşte lunar sume cuprinse între 20 – 22,5 mii lei, adică ceva mai mult de 4.000 lei lunar pe cap de paznic.
Deşi pe timp de zi şcolile sunt dotate cu camere video de supraveghere, paza este asigurată şi de paznici. În schimb, la vreme de noapte nici camerele video nu pot lua imagini şi nici paznicii nu asigură paza, pentru că aşa a stabilit directorul Cornelia Vatavu.
Mai mult, pe perioada vacanţelor şcolare, paznicii sunt şi ei în vacanţă dar plătiţi ca şi cum ar4 presta munca. Aşa se face că în această perioadă de vacanţă de vară, şcolile din Tudora nu sunt păzite nici ziua, nici noaptea, dar primăria continuă să achite facturile ca şi cum munca paznicilor s-ar desfăşura normal.
Proastă afacere pentru bugetul primăriei, bună afacere pentru fostul primar Petria şi actualul director şcolar Cornelia Vatavu dar şi mai bună pentru societatea de pază DANTEX care în anul 2017 a avut o cifră de afaceri de 3,5 milioane lei cu un profit de 204.198 lei.
Marţi spre miercuri noaptea, hoţii au pătruns nestingheriţi în şcoală şi s-au spetit cărând ditamai seiful. Nimeni dintre cunoscătorii locului nu cred că hoţii au furat seiful doar pentru voucherele de vacanţă ale profesorilor pentru că acestea sunt nominale şi nu pot fi tranzacţionate pe piaţă. Altceva i-a ademenit pe hoţi să fure seiful.
Miercuri dimineaţă, 25 iulie a.c., curtea şcolii era plină de jandarmi şi poliţişti. Nici un paznic de la firma de pază. De ce oare?
A trebuit comis acest furt ca să se afle public cum se cheltuiesc inutil bani din bugetul local plătindu-se o firmă de pază care să păzească şcolile ziua, fără a se spune de cine le păzesc, în timp ce elevii sunt supravegheaţi cu camere video. Este limpede că toată tărăşenia trebuie privită prin prisma comisionului. Dacă nu este aşa, să fiu contrazis cu argumente şi nu cu vorbe deşarte.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 23 - 29 iulie 2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ibăneşti II
Directorul Bâlbă a blocat accesul cetăţenilor în instituţia OCPI
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA,
iar luni expiră termenul. Toader: Sunt convins că mâine se vor înscrie
Din afacerile primarului Nichita cu ţiganii sau cum se pot bani din gunoi
Ioan Rotundu
Bianțul real la 6 luni al Guvernului Dăncilă: inflație-record,
scumpirea crditelor, atacuri la adresa justiției, prestații ridicole pe plan extern
Va renaşte USL-ul? Semnale sunt!
Ioan Rotundu
Încălzirea globală nu e un scenariu futurist, se întâmplă acum
Temperaturi extreme în emisfera nordică, inclusiv la Cercul Polar
Ticăloşia primarului de Cordăreni poartă marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă