Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10657
De la 07 Ianuarie 2003
122896306

I-a răsfirat că prea bătea la ochi corupţia

  • Ioan Rotundu
  • 5 March 2023, 18:54
Săptămâna ce tocmai a trecut, la Vama Stânca au avut loc noi schimbări în structura vameşilor. După ce Diana Şerbescu, considerată a fi prea legistă, a fost mutată de aici la Vama Racovăţ în graniţa cu Ucraina, în locul ei, ca şef, a fost adus Ovidiu Marcian. Despre Marcian ştim că a mai fost şef la Vama Stânca, numit în decembrie 2012, când la guvernare venise PSD u Victor Ponta premier.
După mai multe acţiuni în forţă ale DNA Iaşi şi DIICOT Vaslui soldate cu ample percheziţii şi reţineri de vameşi şi poliţişti de frontieră, săptămâna trecută a fost mutat de la Vama Stânca şi celebrul Ionel Ungureanu, de profesie şef de vamă cu bogată experienţă în organizarea sistemului de vămuire aducător de prosperitate.
Ionel Ungureanu a fost mutat la Vama Rădăuţi Prut. Pe surse mi s-ţa spus că Ungureanu nu este de acord cu această decizie luată de către Direcţia Regională a Vămilor Iaşi şi că ar fi contestat-o. Dacă informaţia este corectă, atunci Ungureanu are mari şanse să câştige procesul cu DGV Iaşi pentru că soţia sa este grefier la Tribunalul Botoşani şi se bucură de o anumită trecere în rândul judecătorilor.
În urmă cu vreo 10 zile a fost ridicat de acasă, în urma unei percheziţii la domiciliul său din Botoşani, şi vameşul Dinu Rustic, nimeni altul decât nepotul lui Ionel Ungureanu. După audierea la DNA Iaşi şi DIICVOT Vaslui, Rustic a revenit acasă. Odată cu mutarea unchiului său de la Stânca la Rădăuţi Prut, şi Rustic şi-a luat liber câteva zile, probabil să-şi rezolve problemele legate de cercetarea penală în care se află.
Constatăm dar, că în urma percheziţiilor DNA Iaşi şi DIICOT Vaslui efectuate la Vama Stânca, cei din conducerea Direcţiei Regionale a Vămilor Iaşi au decis să-şi mai răsfire vameşii de la Stânca pentru că prea bătea la ochi corupţia care se instalase aici.
În schimb, în rândul poliţiştilor de frontieră, deşi s-au operat reţineri şi puneri sub control judiciar cel puţina doi agenţi, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de frontieră Iaşi n-a operat niciun fel de schimbări. Probabil că au o altă strategie şi aşteaptă rezultatul cercetării penale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Când minciuna are picioare scurte
Horoscopul săptămânii 6 – 12.03.2023
Judecătoarea umbrelă pentru Kashyap şi Târzioru
Ioan Rotundu
Ce parlamentar botoşănean dă un telefon la Parchetul Botoşani?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog