Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25011
De la 07 Ianuarie 2003
108396859

I-am condamnat pe toţi la moarte!

  • Ioan Rotundu
  • 6 October 2021, 16:34
Preşedintele Klaus Iohannis a dat dovadă de o iresponsabilitate de care niciun alt preşedinte de ţară postdecembrist nu poate fi acuzat. În plină criză de sănătate publică, de natură economică a provocat şi o criză guvernamentală, după care a dat vina pe partidele politice s-a urcat în avion şi a plecat în vizită pe la vecini.
După ce numărul bolnavilor de COVID a crescut alarmant de la o zi la alta, numărul morţilor a devenit înfiorător chiar şi pentru medicii obişnuiţi să le moară câte un pacient, în perioada când spitalele nu mai au loc de internări iar cei grav bolnavi aşteaptă să moară unul de la ATI ca să aibă el şansa de a-şi salva viaţa, preşedintele Iohannis a intrat în jocul premierului Florin Câţu şi i-a acceptat acestuia demiterile de miniştri USR, absolut nejustificat, creând astfel şi o criză guvernamentală.
Totul doar pentru a-l vedea pe Cîţu preşedintele PNL, preşedintele călcând astfel cu nepăsare peste sutele de morţi zilnice. Marţi seară, înainte de a pleca spre Slovenia, a ţinut să ne anunţe că ţara este „în criză”, enumerând cele trei: sănătate, economică şi guvernamentală.
Orice alt preşedinte şi-ar fi anulat sau amânat toate vizitele exterioare şi s-ar fi mobilizat pentru a salva ţara din criză, numai Klaus Iohannis n-a considerat că ar fi de datoria sa să procedeze astfel.
Preşedintelui i-a intrat în cap că este un politician de talie europeană şi chiar mondială. În acest al doilea mandat s-a ocupat prea puţin de destinele României şi a fost mereu plecat să ţină discursuri la UE şi alte instituţii internaţionale. Şi Ceauşescu s-a crezut la un moment dat politician de rang mondial şi chiar se lăuda că ar fi autorul unor intermedieri de pacte în conflictul dintre ţările Orientului Apropiat, dintre Israel şi Palestina. Sfârşitul său a fost unul trist şi meritat.
Sfârşitul preşedintelui Iohannis nu va fi ca al lui Ceauşescu, ci va fi unul condamnat etic şi moral de istoria noastră, va avea un sfârşit umilitor pe care-l va trăi şi suporta chinuit de remuşcări până la moarte.
Cu o clasă politică ticăloasă, cu un preşedinte ameţit de beţia puterii, ţara numită România traversează o epocă asemenea celei trăită de moldoveni în perioada domnitorului Duca - Vodă, numai că la o altă scară. Plătim nesăbuinţa de a nu merge la vot atunci când suntem chemaţi să ne hotărâm viitorul, nesăbuinţa de a vota liste de candidaţi penali, evazionişti fiscali, corupţi, impostori şi fel de fel de potlogari care au descoperit că prin politică se pot îmbogăţi.
Cât despre modul în care a procedat USR, consider acest partid că a jucat rolul lui Ipu din nuvela lui Titus Popovici „Moartea lui Ipu”. USR-ul şi-a asumat rolul de reformator al României, declarând Barna că va sta la guvernare şi că „vom muri de gât cu PNL-ul”. De la guvernare au fugit într-un mod laş şi condamnabil, de „murit de gât” cu PNL-ul are toate şansele.
Pentru modul în care se comportă cu noi politicienii şi preşedintele, se potriveşte fraza de încheiere a acelei nuvele: „I-am condamnat pe toţi la moarte.” Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 4 – 11.10.2021
ancul săptămânii: Sinceritate părintească
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Se fini avec Florin Cîţu!
Ioan Rotundu
Penalul primar Borfotină şi bogatul său evantai de infracţiuni
Ioan Rotundu
Cum testele COVID false umflă buzunarele celor din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Dovada că şefa Gărzii de Mediu Botoşani este coruptă profesional
Ioan Rotundu
Ce spune DSP despre medicii din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă