Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11538
De la 07 Ianuarie 2003
92721565

I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi

  • de Ziua Protecţiei Civile din România
  • 28 February 2012, 23:00
Ieri, de „Ziua Porţilor Deschise”, organizată pentru a marca 79 de ani de la înfiinţarea „Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost vizitat de aproximativ 200 de elevi şi cadre didactice de la unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani, părinţi, dar şi simpli cetăţeni.
Aceştia au petrecut mai multe ore în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani din cadrul inspectoratului, timp în care au aflat o parte din tainele meseriilor de pompier şi pirotehnist. Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire le-au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de inundaţie, cutremur, incendiu sau descoperirea muniţiei rămase neexplodate din timpul conflictelor armate. La finalul vizitei, elevii au primit din partea angajaţilor I.S.U. Botoşani pliante având ca temă prevenirea şi comportarea în situaţii de urgenţă.
Protecţia Civilă a luat naştere în anul 1933, odată cu semnarea Înaltului Decret Regal nr. 468, prin care se aproba „Regulamentul de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, fiind înfiinţate primele structuri cu atribuţii de apărare civilă din România. Structurile nou înfiinţate aveau ca scop limitarea efectelor “bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.
Numită şi „ARMA VIEŢII”, având ca deviză motto-ul ”CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”, la cei 79 de ani de existenţă, protecţia civilă se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor, îndeplinind rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi a mediului ambiant în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice.
Începând cu 15 decembrie 2004, când s-au înfiinţat inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, prin unificarea şi reorganizarea grupurilor de pompieri cu inspectoratele de protecţie civilă, atribuţiile specifice acestei arme sunt îndeplinite de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ginerele şi soacra
Horoscop
Caricatura zilei
COMUNICAT DE PRESA – APIA Botoşani
Legea lustraţiei, adoptată de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional
Guvernul a înfiinţat inspecţie specială pentru companiile de stat
Propunere şoc a candidatului socialist François Hollande
impozitarea super-bogaţilor cu 75%
Premierul român a discutat cu şeful diplomaţiei ruse problemele bilaterale nesoluţionate
Recesiune în Europa, falimentul Greciei şi posibila sa ieşire din zona euro
Fachirii care „au scos din sac” candidatura Veronicăi Bacalu
Botoşani: Prefectul în pantaloni scurţi
Parcarea subterană de la Piaţa centrală este pe gata
Vor ieşi în stradă, botoşănenii, cu miile?!
Peste o mie de câini vor fi sterilizaţi de veterinari americani
Unităţi şcolare cu conturile blocate
Noi condiţii pentru a fi inspector sau director şcolar
„Leonardo da Vinci” la IŞJ Botoşani
Judeţul Botoşani este ocolit de gripa sezonieră
Gelozie profesională izvorâtă din anonimat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă