Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13645
De la 07 Ianuarie 2003
122585584

IJU avertizează asupra pericolului de inundaţii

  • 12 February 2009, 23:00
Ploile căzute pe teritoriul judeţului Botoşani în intervalul 12.02.2009, ora 09.00 – 13.02.2009, ora 02.30 au produs scurgeri importante de pe versanţi fapt ce a determinat creştere debitelor rîurilor Miletin şi Jijia. Conform informării hidrometrice comunicată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, la data de 13.02.2009, ora 00.15 cota de atenţie pe râul Miletin la staţia hidrometrică Nicolae Bălcescu a fost depăşită cu 40 de centimetri ( 350 cm). Urmare a creşterii debitului râului Miletin peste cota de atenţie au fost inundate 10 gospodării ( apa nu a intrat în locuinţe, doar în curţile şi grădinile oamenilor) din satul Pădureni, comuna Coşula, 165 de hectare de teren arabil ( 150 ha din satul Coşula, comuna Coşula din care 50 cultivate cu grâu, 15 ha din satul Copălău, comuna Copălău) şi 103 ha păşuni şi fâneţe ( 100 din satul Coşula, comuna Coşula, 3 ha din satul Balta Arsă, comuna Corni). Totodată au fost colmatate şi 15 fântâni ( 10 fântâni din Balta Arsă, comuna Corni şi 5 fântâni din comuna Coşula).
Pentru înlăturarea efectelor negative ale inundaţiilor au fost mobilizate forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani ( grupa operativă, personalul Centrului Operaţional care asigură şi Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, un echipaj de pompieri echipat cu o autospecială de intervenţie la dezastre dotată cu barcă), primarii şi viceprimarii oraşului Flămânzi şi comunelor Corni şi Coşula, serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din cele trei unităţi teritorial administrative, SGA Botoşani şi lucrătorii Posturilor de Poliţie din cele 3 comune afectate. Acţiunea de intervenţie a fost condusă de prim adjunct al inspectorului şef al IJSU, col. Juglan Petru care s-a deplasat în teren încă de la ora 22.00.
La ora 03.00 cota de atenţie pe râul Miletin a scăzut de la 350 cm cât era la ora 00.00 la 330 cm, apele fiind în scădere şi la această oră. În schimb a început să crească cotele pe râul Jijia.
Conform informării hidrometrice transmise de SGA Botoşani la ora 05.00 pe râul Jijia la staţia hidrometrică Dângeni cota de atenţie a fost depăşită cu 40 de centimetri, nivelul apei atingând 420 de cm, iar la staţia hidrometrică Dorohoi s-a depăşit cota de atenţie cu 10 cm (370 cm).
Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din comunele Broscăuţi, Corlăteni, Ungureni, Dângeni, Truşeşti, Albeşti Todireni au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.
De asemenea, pentru prevenirea eventualelor revărsări ale râurilor de pe teritoriul judeţului cu consecinţe grave pentru populaţie, specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) şi-au intensificat activităţile de monitorizare a cursurilor de apă şi a digurilor.
Fortele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp pentru îndepărtarea efectelor negative ale fenomenelor meteo vizate.
SUBOFITER RELAŢII PUBLICE
Plt., Dorina LUPU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXX
(Ioan Rotundu)
Ţigări în valoare de 4.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Horoscop
Mica publicitate
Comunicat de presă IJU
Băsescu atrage atenţia că în primării conduse de maghiari românii sunt epuraţi
Secuii din Harghita n-au urmat îndemnul UDMR de a protesta împotriva statului român
Romanii din Ucraina ar putea trece mai uşor în Ţara Mamă
Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"
Focul din Australia nu s-a oprit şi este echivalentul a 500 de bombe atomice
Bruxellul, ţintă a spionajului rusesc
România, printre cele mai religioase ţări europene
Cine minte oare în situaţia exploatării platoului continental din Marea Neagră?
Acţiune omagială la biserica Sf. Parascheva
Ce apreciază Băsescu la Boc
Românul şi bodega
Fariseii tot farisei rămân, indiferent de partid
Ioan Rotundu
Drumarii umblă cu şopârle, voronenii cu reclamaţii
Ţâbuleac se simte nesatisfăcut de sancţiunile aplicate vinovaţilor
Revoltat pe taxa pusă pe apa de ploaie
Ţâbuleac este hotărât să strice planurile Ministerului Sănătăţii
Afrăsinei se familiarizează cu munca de subprefect
Sporurile profesorilor stau în votul consilierilor locali pentru buget
Dacă vor face economii la consumabile, vor trezi atenţia inspectorilor sanitari
Spitalul judeţean este sufocat cu internaţi şi de… criză de medici
Firma de asigurări Interamerican este total neserioasă
Şi ministrul Bazac are mania programelor de screening
Cote de atenţie pe mai multe cursuri de apă
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog