Pe de altă parte, inspectorul şcolar general crede că acelaşi lucru ar fi trebuit să se facă şi după bacalaureatul de anul trecut, să fie identificate cauzele, pentru că nici anul trecut nu au fost rezultate bune la acest important examen.
Ar fi trebuit ca de anul trecut să se stabilească un plan de masuri la nivelul judeţului. Vreau să văd dacă s-a întreprins ceva la nivel de judeţ după bacalaureatul de anul trecut, măsuri care ar fi trebuit să îmbunătăţească situaţia anul acesta, nu să o facă şi mai grea, să reducă cu 17 la sută promovabilitatea, a mai spus şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Se pare că inspectorul general Mihaela Huncă crede că planul de măsuri care deocamdată nu a căpătat contur, va face în final minuni. Altfel nu ar fi declarat că aşteaptă anul viitor rezultate mult mai bune faţă de cele din acest an.
Dacă va găsi un plan de măsuri ca să determine rezultate mult mai bune la bacalaureatul de anul viitor, va marca o mare realizare. Acum, să vedem cum. Pentru că nici să ne întoarcem la promovabilitatea de peste 90 la sută care nu era decât rezultatul fraudei, nu mai vrem. Erau rezultate foarte bune, dar nu obţinute corect. Adevărata realizare ar fi să punem tineretul la învăţat, să-l responsabilizăm în faţa unui examen atât de important, a fost părerea exprimată de un cadru didactic botoşănean. (Doina Marcu)