Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21534
De la 07 Ianuarie 2003
93515584

IŞJ: Începe asaltul asupra gradaţiilor de merit

  • 27 January 2013, 23:00
Cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile pentru a primi acest stimulent financiar trebuie să înceapă pregătirea dosarelor, în condiţiile în care, din acest an s-au schimbat oarecum criteriile de departajare, ponderea acestora fiind în unele cazuri diferită faţă de anii precedenţi.
Cadrele didactice nu vor mai fi obligate să întocmească proiecte pentru o perioadă de patru ani cu scopul de a primi gradaţii de merit. Asta decide un ordin al Ministerului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial.
Bonusul la salariu, numit „gradaţie de merit”, va fi acordat pe în funcţie de activitatea cadrelor didactice din ultimii patru ani, care va fi evaluată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Ordinul stabileşte ponderea criteriilor care vor fi avute în vedere la acordarea gradaţiilor de merit. Cel mai important criteriu este cel al activităţilor complexe cu valoare instructiv-educativă, cu o pondere de 80%.
Criteriul care face referire la performanţele deosebite în inovarea didactică sau managerială, „cântăreşte” 10% din punctaj, iar cel privind participarea la proiecte şi cel privind creşterea prestigiului unităţii de învăţământ mai aduc câte 5%, fiecare. În cadrul criteriului referitor la participarea la proiecte vor fi luate în calcul şi proiectele care au fost elaborate şi implementate în baza prevederilor metodologiei anterioare.
În fiecare an, sute de cadre didactice primesc 25% în plus la salariu, drept câştigat pentru 5 ani, în urma selecţiei pentru gradaţiile de merit. „Se pot înscrie la concursul pentru obţinerea gradaţiei de merit profesorii cu o vechime de cel puţin 4 ani efectivi în sistemul de învăţământ. Perioada de analiză a activităţii depuse de candidaţi este 2008-2012”, precizează Dragoş Cristea, purtătorul de cuvânt al IŞJ Botoşani.
Prima etapă se va derula între 1 şi 15 martie, când, în cadrul comisie paritare a IŞJ se va detalia acordarea punctajului. Până pe 11 aprilie cadrele didactice au posibilitatea să depună dosarele la IŞJ, cu documentele justificative, analizarea lor urmând să aibă loc până pe 19 aprilie.
Pe 13 mai, după verificarea dosarelor de către comisie şi reprezentanţii sindicatelor, se va afişa lista cu punctajele obţinute de cadrele didactice. Însă listele finale se vor afişa abia pe 26 mai, după rezolvarea contestaţiilor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Degetul cel mare
Gastronomie: Iepure cu măsline şi arpagic de la Bunica
Lui Liviu Dragnea i s-a propus construirea unui tunel rutier prin Carpaţi
Cum se pot reduce în mod elegant salariile nete de la stat
Ipocrizie marca Ţurcanu
Ioan Rotundu
Drapelul României din faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe a fost vandalizat
Franţa susţine maximizarea alocărilor financiare acordate României pentru agricultură
l-a informat premierul Ayrault pe preşedintele Băsescu
Epitaf pentru Richelieu de Botoşani
Ioan Rotundu
Dorohoi: Piromana criminală a fost trimisă în judecată
Primăria Botoşani spune că şcolile au solicitat prea mulţi bani
Proxenet bucureştean condamnat la Botoşani
Moş Vasile, omul care sfinţeşte locul, a împlinit 100 de ani
Beat la volan, a accidentat mai multe maşini
Alt patron botoşănean trimis în judecată
Botoşani: Facturile la căldură dau frisoane
Jurista Georgeta Creţu revine în CJ
Specialiştii IT au ocazia să obţină locuri de muncă în Franţa
CJ: Schimbare suspectă în CA a societăţii Eco-Sal
Botoşani: S-au înmulţit în şcoli mardeiaşii din rândul profesorilor
CJE ia atitudine
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă