Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17059
De la 07 Ianuarie 2003
80797479

IŞJ a subţiat numărul de clase la Liceul Şendriceni

  • 28 December 2010, 23:00
Cadrele didactice de la Grupul Şcolar din Şendriceni sunt cele mai afectate de planul de şcolarizare pentru anul viitor, care le reduce clasele de a IX-a. Deşi conducerea unităţii de învăţământ a estimat că grupul şcolar va funcţiona în anul şcolar viitor cu şase clase de a IX-a, Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar a propus ca la anul unitatea de învăţământ să nu aibă mai mult de patru clase de a IX-a. Potrivit conducerii Ligii Sindicatelor din Învăţământ, asta i-ar putea lăsa pe o parte dintre profesori fără locuri de muncă.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au luat în calcul faptul că în ultimul an şcolar estimarea celor de la Şendriceni a fost departe de realitate, în sensul că din 12 clase de a IX-a pe care şi le-au propus să le realizeze, în cele din urmă anul şcolar a început cu doar şase din aceste clase, deoarece s-au înscris mai puţini elevi decât apreciase conducerea unităţii.
Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, consideră că dezamăgirea cadrelor didactice este justificată, dacă se ia în consideraţie că unitatea de la Şendriceni este una în care s-au făcut investiţii importante pentru asigurarea unui învăţământ de calitate. Singura problemă nerezolvată la Grupul Şcolar de la Şendriceni rămâne cea a încălzirii unităţii pe timp de iarnă, iar această situaţie a cântărit, cu siguranţă, la stabilirea planului de şcolarizare pentru anul şcolar viitor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pentru tineri, anul 2011 începe cu repartiţii ANL
Noi suplimentari de bugete cu sume din Fondul de rezerva bugetara
Un teribilist a dărâmat în viteză un stâlp de iluminat
Jandarmii botoşăneni „au şomat” de Crăciun
Bolnavilor cronici li se promite mai mulţi bani pentru medicamente
Membrii CA ai Casei de Sănătate vor primi bani mai puţini
Nevoiaşii din municipiu au primit bunătăţi de Crăciun de la Primărie
Gazprom nu vrea sa renun’e la intermediarii pentru export
Horoscop
Bancul zilei: Motiv de divorţ
Caricatura zilei: Ţapul Elenei Udrea
Huţiuleac vrea să mai reducă personalul din spitale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă