Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4560
De la 07 Ianuarie 2003
86775695

IŞJ aminteşte directorilor de şcoli că anul 2011 vine cu evaluarea muncii lor

  • 27 December 2010, 23:00
Deşi mai sunt multe luni până la evaluarea directorilor de şcoli, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar le reamintesc acestora că şi în 2011, printre criteriile care vor cântări greu la evaluare vor fi acelea care ţin cont de promovabilitatea elevilor, de numărul de repetenţi şi de rezultatele obţinute de elevi la examenele şcolare.
Pentru că şi în prezent sunt blocate concursurile pentru posturile de directori, majoritatea celor ce conduc şcolile sunt numiţi prin delegaţie şi riscă să fie înlocuiţi foarte uşor din posturi. Organizarea concursurilor pentru posturile de directori şcolari este amânată pe termen nedeterminat de promulgarea legii Educaţiei Naţionale şi de elaborarea metodologiilor necesare.
Concursurile pentru numirea şefilor de şcoală au fost suspendate în aprilie 2007 printr-un ordin al ministrului de atunci al educaţiei, Cristian Adomniţei, iar numirile au fost făcute, din acel moment, de către inspectorii şcolari generali, numai prin delegaţie şi detaşare. Astfel, în ultimii trei ani nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director.
Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin prin care responsabilitatea numirii directorilor de şcoală şi a adjuncţilor trecea de la inspectoratele şcolare la Ministerul Educaţiei, justificarea ministrului de atunci fiind aceea că primise sute de reclamaţii de la directorii demişi.
Emil Boc a anulat însă ordinul, astfel că numirile se fac tot pe bază de delegaţie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. În prezent, reprezentanţii inspectoratului susţin că evaluarea directorilor de şcoală este cea care decide prelungirea sau nu a delegaţiei la conducerea instituţiilor de învăţământ.
„În prezent, aproximativ 65% din directorii de şcoli sunt numiţi prin delegaţie în învăţământul botoşănean. Este o instabilitate pe post şi asta duce la situaţii când i se poate pune directorului orice condiţie. Asta nu face bine calităţii învăţământului”, declară un cadru didactic botoşănean. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Schimb de amabilităţi
A spart biserica de Crăciun
Accidente rutiere cu morţi şi răniţi în zilele de Crăciun
Banii „papaţi” de Apa Grup în avans pot fi pierduţi
Ieri, la Ungureni, un impresionant spectacol de tradiţii şi obiceiuri
Crăciunul la Capela Militară
Juventus l-a găsit pe noul Buffon. E român şi are 16 ani
Dmitri Medvedev: Nu va fi niciun China Town în Rusia
Generalul Ştefan Dănilă, numit şef al Statului Major General
Acordarea cetăţeniei ungare va reunifica naţiunea
Caricatura zilei: Un altfel de colind
Şi în 2011 elevii vor avea pentru examene modele de subiecte
Judeţul Botoşani va fi supus unui studiu medical amănunţit
Medicii de la UPU au avut zile grele de Crăciun
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă