Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13741
De la 07 Ianuarie 2003
110934211

ISU şi-a prezentat bilanţul la final de an

  • 21 December 2007, 23:00
La final de an toate instituţiile publice îşi fac bilanţul pentru a vedea progresele pe care le-au înregistrat faţă de anul precedent. Acest bilanţ a fost realizat şi de conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” Botoşani. IJSU şi-a prezentat întreaga activitate în faţa prefectului Gheorghe Sorescu, subprefectului David Şalgău şi a primarilor din judeţ. Întâlnirea ce a avut ca scop evaluarea activităţii la final de an a fost găzduită de sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani.
Potrivit inspectorului şef al ISU, Radu Anton, de la începutul anului şi până în prezent Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă s-a întrunit în 12 şedinţe. Cu aceste ocazii au fost adoptate două hotărâri, una referitoare la măsurile de prevenire pentru diminuarea efectelor secetei şi cea de-a doua privind prevenirea incendiilor la vegetaţia uscată şi în zonele limitrofe căilor de comunicaţii rutiere.
Totodată au fost adoptate şi două ordine ale prefectului. Nu în ultimul rând au fost analizate şi stabilite măsuri pentru prevenirea gripei aviare pe teritoriu judeţului. În acest an reprezentaţii ISU s-au ocupat şi de pregătirea persoanelor care deţin funcţii de conducere la nivelul localităţilor din judeţ. „Au fost planificate un număr de 60 de persoane din judeţul Botoşani, respectiv 24 primari de comună, 16 viceprimari şi 20 de secretari. De participat au participat doar 48. Au fost şi două cazuri când preşedinţii comitetelor locale de la Broscăuţi şi Coşula au fost planificaţi atât în 2005 cât şi în 2006 şi tot nu s-au prezentat la aceste cursuri”, a declarat Radu Anton, inspector şef al ISU Botoşani.
În acest an ISU Botoşani a primit peste 1100 de înştiinţări cu privire la iminenţa producerii unor situaţii de urgenţă în judeţ. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta aplicarea amenzilor a cunoscut o uşoară creştere. Au fost aplicate 158 de amenzi în valoare totală de 39.530 lei şi 540 de avertismente. Comparativ cu anul trecut numărul situaţiilor de urgenţă şi a altor evenimente a crescut cu 8,2%.
Pe timpul intervenţiilor au fost salvate 43 de persoane şi au fost protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 44 milioane lei. Prefectul judeţului Gheorghe Sorescu a recunoscut că a fost un an greu din punct de vedere al situaţiilor de urgenţă, însă a apreciat efortul depus de personalul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. „Anul pe care l-am parcurs, din punct de vedere al situaţiilor de urgenţă a fost unul foarte uşor. Cred că pentru perioada care vine trebuie să ne axăm pe prevenţie şi nu trebuie să evităm dotarea care trebuie şi înfiinţarea de subunităţi ale inspectoratului în judeţ”ž a precizat prefectul judeţului, Gheorghe Sorescu.
Ceea ce nu au reuşit să realizeze foarte bine în acest an cei de la ISU Botoşani se referă la reducerea timpului de intervenţie. Dacă anul trecut se ajungea la o intervenţie în 21 de minute, acum este de 20 de minute. Din acest motiv, Radu Anton doreşte ca instituţia pe care o conduce să devină mult mai eficientă din acest punct de vedere. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Conducerea Penitenciarului colindată de elevii deţinuţi
Număr mare de voluntari la serviciile pentru situaţii de urgenţă
Comentariul comentariilor (XVI)
(Ioan Rotundu)
Poliţiştii au vrut să-l bage la zdup pe cercetătorul ştiinţific Hrincă
orchestraţia a fost demontată de judecătorul Ghineţ
Horoscop
Nedumerirea barmanului
Scump domnule terenul, prea scump!
Flutur este amantul care conduce gospodăria femeii cu care se culcă
liberalii au decis să-l excludă pe Flutur din partid
PNL a închis calea lui Ciubotaru spre primăria Botoşani
Pofta ce-o pofteşte Câmpanu
S-a stabilit conducerea PD-L Botoşani
Hora aduce speranţă în pragul sărbătorilor
Adoraţi de străini, ignoraţi în Botoşani
Ansamblul Balada a reputat un nou succes în afara judeţului
Zâmbete şi sprijin pentru creativitate
Concursul de educaţie sexuală şi-a desemnat câştigătorii
Sume mai mari decontate de CJAS Botoşani
Executorii judecătoreşti vor încasa mai puţini bani
Bugetarii vor primi primele restante cu ocazia plecării în concediu de odihnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă