Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10235
De la 07 Ianuarie 2003
122895884

ITM i-a încălzit pe patroni cu avertismente şi amenzi

  • 6 February 2012, 23:00
Inspectorii de muncă au finalizat săptămâna trecută o campanie de control privind verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă, aplicabile pe perioada anotimpului rece, precum şi identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate: construcţiile, serviciile de spălătorie auto, vulcanizări, comerţ, pază şi protecţie, confecţii, târguri şi pieţe. Campania a avut loc între 31 ianuarie şi 3 februarie.
La acţiunile de control au participat echipe mixte formate din inspectori de muncă din cadrul serviciului control securitate şi sănătate în muncă, respectiv serviciului control relaţii de muncă. S-a urmărit verificarea asigurării de către angajator a măsurilor prevăzute de legislaţia de securitate şi sănătate în muncă privind microclimatul la locul de muncă.
De asemenea, s-a urmărit verificarea respectării de către angajator a prevederilor O.U. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme şi identificarea angajatorilor care folosesc lucrători fără forme legale de angajare, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor, precum şi verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale privind timpul de muncă şi timpul de odihnă.
„În timpul controalelor efectuate au fost constatate mai multe neconformităţi privind asigurarea măsurilor de protecţie în cazul temperaturilor extreme, după cum urmează: neasigurarea de către angajator a echipamentului individual de protecţie pentru sezonul rece; neluarea măsurilor necesare pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locurile de muncă; neluarea măsurilor pentru ameliorarea condiţiilor de muncă (distribuirea de ceai fierbinte, acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare a organismului, reducerea duratei timpului de lucru, întreruperea colectivă a lucrului acolo unde este cazul, schimbarea temporară a locului de muncă în cazul persoanelor care au afecţiuni şi contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme), neasigurarea examenului medical periodic la angajare, în vederea depistării contraindicaţiilor privind munca la temperaturi extreme”, precizează Stelian Metler, inspectorul şef al ITM Botoşani.
Campania s-a finalizat cu 39 avertismente şi trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.500 lei. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Iţic de la FMI
Caricatura zilei
Polonia suspendă ratificarea controversatului acord ACTA
Cercetătorii ruşi au ajuns la misteriosul lac Vostok
Preşedintele Băsescu nu poate fi suspendat cu actualul parlament
Boc, a şaptea victimă a crizei din Europa.
Spania: criza se agravează, iar îngrijorările cresc
va recurge Madridul la un plan de salvare?
Judeţele în care s-au închis toate şcolile
Nu există nicio legătură între rezultatele evaluării CE/FMI şi demisia guvernului Boc
Incendiu cu victimă la Horlăceni
Viscolul a pus mari probleme în judeţ
Botoşani: Memorialul Ipoteşti confiscat de suceveni
Prefectul Cristian Roman a luat drumarii la verificat
Papagalii
Ioan Rotundu
Pensionarea unor profesori nu acoperă numărul de catedre reduse
Protecţia Copilului iar n-are suficienţi bani
Învăţământul botoşănean îngheţat la propriu
Naşii şi finii din politica noastră neaoşă
Ioan Rotundu
Din culisele nominalizării miniştrilor Cabinetului Ungureanu
cum şi de ce a fost scoasă pe tuţă Elena Udrea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog