Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7785 lei
1 USD = 4.3069 lei


Număr accesări
Astăzi:
18179
De la 07 Ianuarie 2003
72470464

Iar în anul care vine,
N-o să trăim deloc bine!

  • Ioan Rotundu
  • 15 November 2016, 23:00
Semnale tot mai proaste ne transmit specialiştii în economie. Celebra creştere economică care se anunţa să devină o minune pentru Uniunea Europeană, cu cât ne apropiem de sfârşitul de an, cu atât intră la apă, se micşorează. Cei de la Consiliul Fiscal, mai exact preşedintele Ionuţ Dumitru, dar şi de la Banca Naţională prin vocea lui Valentin Lazea au atenţionat Guvernul, partidele politice că creşterea economică este sub cea estimată.
Dacă Ionuţ Dumitru a aproximat o creştere de 4,9% pe primele 9 luni ale anului, Valention Lazea crede că la sfârşit de an creşterea va fi de doar 3%. Dar situaţia cea mai gravă este că riscăm să nu ne încadrăm în limita deficitului bugetar de 3% pentru că în cursul anului sau aprobat o serie de majorări salariale şi sau acordat indemnizaţii sociale care au majorat cheltuielile fără a creşte şi veniturile.
Ultimele pomeni electorale aprobate de PSD, dacă s-ar aplica, ar arunca în aer bugetul ţării. Deja România este considerată că în anul 2017 va avea cele mai scăzute încasări la bugetul statului dintre ţările UE, ceea ce pune în pericol nu numai neîncadrarea în deficitul bugetar dar şi stabilitatea leului, riscând să alunecăm spre o inflaţie galopantă.
Cu toate aceste avertisment, cei din PSD, ALDE, PRU şi chiar liberalii, din dorinţa de a obţine votul românilor, continuă să mintă şi să promită pomeni electorale care sub nicio formă nu vor putea fi onorate.
În condiţiile în care PSD-ul a votat pe bandă rulantă atâtea pomeni electorale fără a fi şi resurse în buget, liberalii plusează şi au anunţat că de la anul vor elimina orice impozit aplicat asupra pensiilor. Nici ei nu spun de unde se vor completa la buget sumele care se pierd prin anularea totală a actualelor impozite aplicate asupra pensiilor mari, în mod special.
Preşedintele Klaus Iohannis este acuzat de social-democraţi că a blocat aplicarea „Legii Dragnea” prin care s-au anulat 102 impozite şi taxe prin contestaţia depusă la Curtea Constituţională. Sunt ipocriţi şi demagogi cei din PSD pentru că ei ştiu foarte bine c㠄Legea Dragnea” a fost votată cu încălcarea legilor fiscale şi că totul este de fapt o cacealma politică menită să-i compromită pe liberali.
Social-democraţii ştiau din faşă că legea este neconstituţională dar au urmărit compromiterea liberalilor şi a preşedintelui Iohannis, lovind astfel în Dacian Cioloş, duşmanul lor de moarte politică. Social-democraţii par să-şi fi atins scopul, de vreme ce liberalii dorm în papuci şi nu ştiu cum să se apere de-o asemenea lovitură de imagine pe care le-a dat-o PSD-ul.
La Bucureşti, social-democrata cu nume arab Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, ajunsă primarul general al Capitalei, face ce a învăţat în PSD: promite pomeni electorale. Firea a anunţat că va acorda câte o bursă lunară de 500 lei studenţilor care stau în gazdă la bătrânii de care au grijă să le cumpere medicamente, să-i plimbe etc. şi câte 500 lei lunar studenţilor care acordă meditaţii gratuite la elevii săraci ai Bucureştilor. Vă daţi seama că mii de studenţi se vor găsi să profite de o astfel de pomană?! Firea nu spune şi că aceşti bani nu-i poate aloca de la bugetul Capitalei şi nici nu spune de unde vor fi luaţi. Scopul este să-i prostească pe studenţi şi să voteze cu candidaţii PSD, după care se va scuza că nu are temei legal să-şi ţină promisiunea făcută.
Mai vrea Firea ca potrivit modelului Adrian Năstase să-şi facă propriul PNA (Parchet Anticorupţie), condus de un alt Ioan Amariei cum a fost dorohoianul nostru supusul lui Adrian Năstase, care să-i execute ordinile, adică s-o scape de incomozi şi să-i protejeze apropiaţii. Desigur, cei vreo 25 de funcţionari astfel angajaţi vor fi plătiţi tot din bugetul Capitalei. De fapt avem un interes personal şi de partid al Firei rezolvat pe banii publici. Poate o ajută adevăratul DNA să afle cum se luptă împotriva corupţiei aşa cum i-a arătat şi lui Oprescu.
La Botoşani, senatorul Doina Federovici continuă să-şi confirmă statutul de escroacă politică prin aceea că îi minte în continuare pe botoşăneni ca să le obţină votul. Ea a afirmat că PSD-ul nu se va împiedica de contestaţia preşedintelui Iohannis şi că va aplica „Legea Dragnea”, anulând cele 102 impozite şi taxe. Escrocheria politică constă în faptul că odată legea declarată neconstituţională ea nu va mai putea fi aplicată dar Federovici n-a spus acest lucru botoşănenilor. I-a minţit ascunzând cu grijă adevărul. Federovici face la Botoşani ce fac social-democraţii din Bucureşti şi din ţară: sfidează legea electorală şi minte populaţia.
În Bucureşti, contrat legii electorale, PSD-ul a împărţit pliante electorale prin cutiile poştale. Se pregătesc şi cei de la Botoşani s-o facă, dacă mai au curajul pentru că ieri DNA-ul a luat-o la întrebări pe preşedinta Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru slugă preaplecată a PSD-ului. Tipa a făcut în fruntea AEP ceea ce a văzut că fac şi liderii PSD: trafic de influenţă şi spălare de bani din care s-a ales cu o mită de peste 200 mii euro.
Tare mă tem că după acţiunea de ieri a DNA-ului vor ieşi la iveală multe potlogării despre cum au fost măsluite anumite alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale. Cert este că punerea sub acuzare a Anei Maria Pătru a dat o lovitură grea PSD-ului în actualele alegeri parlamentare. Nu mai are cine le proteja încălcările de lege electorală şi cine le acoperi mita electorală cu care sunt pregătiţi s-o ofere în ziua alegerilor: bani şi cărăuşie la vot.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Dilema Sf. Petru
Horoscopul zilei de 16.11.2016
Lazea, BNR: Cresterea potentiala a Romaniei este de 3%.
O companie din Ungaria vrea sa lanseze la anul o „motocicleta zburatoare”
Laptele vegetal versus laptele animal – Ce tip de lapte este mai sanatos?
Cadere spectaculoasa a ministrului rus al Economiei, Alexei Uliukaiev,
pus sub acuzare pentru luare de mita, dupa ce a fost arestat in cursul noptii de agentii FSB
Cresterea economica incetineste usor, ajungand dupa primele 9 luni la 4,9%
. Dumitru, Consiliul Fiscal: Economia a crescut sub asteptarile noastre
Dodon trece la amenintari fata ce cei care protesteaza fata de alegerea:
Nu va jucati cu focul
Cum isi face campanie PSD in cutiile postale ale alegatorilor
Recidiva: Masina lui Tariceanu a blocat o banda de circulatie la Universitate,
pentru a-i permite sefului Senatului sa faca shopping
Comunicat de presa APIA Botosani
Maghiarii imaculati si imunitatea etnica
Maghiarii imaculati si imunitatea etnica
Ticăloşiile liberalilor menite să ne otrăvească votul
Ioan Rotundu
Sefa Autoritatii Electorale, Ana Maria Patru, urmarita penal pentru trafic de influenta si spalare de bani de procurorii DNA
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă