Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2127
De la 07 Ianuarie 2003
78471327

Iaşi: Aproape 1.000 de orbi, surzi sau persoane cu probleme psihice deţin permis de conducere

  • 11 January 2012, 23:00
Inspectorii Ministerului Muncii din Iasi au constatat ca 931 de persoane care nu vad, nu aud sau au probleme psihice poseda permis de conducere, relateaza site-ul Buna Ziua Iasi.
In ultima perioada, inspectorii au verificat dosarele privind ajutoarele speciale acordate celor cu handicap si au constatat o multime de nereguli pe care le-au adus la cunostinta Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) printr-o adresa oficiala.
Pana in prezent insa, ministerul nu a luat nici o masura. "In urma verificarii s-a propus reevaluarea a 1.689 de persoane incadrate in diverse grade de handicap, majoritatea cu handicap fizic si vizual, mare parte a acestora prezentandu-se cu documente care confirmau incadrarea initiala, in ciuda evidentelor si constatarilor echipei. Mai mult, am constatat existenta in judet a 913 persoane cu handicap auditiv, vizual si psihic care poseda si permis de conducere, iar circa 60 la suta dintre acestea il au valabil", a declarat Alexandru Gabriel Grinea, inspector social in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, citat de bzi.ro.
Solicitantii au depus dosare cu foarte multe acte medicale, bilete de internare, de externare, buletine de analize, retete etc., multe dintre ele fara vreo legatura concreta cu afectiunea pentru care s-a acordat incadrarea in gradul de handicap.
"In urma unor discutii purtate cu unii medici din clinicile si cabinetele medicale private iesene, am constatat ca exista dificultati in efectuarea investigatiilor medicale obligatorii in vederea incadrarii in gradul de handicap, fie din cauza faptului ca nu aveau aparatura medicala necesara investigarii anumitor afectiuni, fie din cauza iesirii din uz a efectuarii anumitor parametri functionali", a adaugat inspectorul social.
Aceste dosare, impreuna cu ancheta sociala facuta doar de un asistent social al autoritatii locale, au fost aprobate pe banda rulanta de comisie. "Dosarele, de cele mai multe ori incomplete, ajungeau pe la serviciul de evaluare complexa, se analizau, se emiteau recomandari, de care nu intotdeauna tinea cont comisia de evaluare cand emitea certificatul de incadrare in gradul de handicap.
De multe ori, dosarele ajungeau direct la comisie, mai bine zis la presedintele acesteia, care, dupa analiza cazului si solicitantului, solutiona conform diagnosticelor si epicrizei din biletele de externare din dosar. Acesta era stilul de lucru adoptat la nivelul tuturor judetelor, acceptat de Comisia Superioara ANPH", a mai mentionat inspectorul social Alexandru Grinea.
"Am constatat cu neplacuta surprindere ca ori nu ati luat in seama informatiile privind activitatea echipei noastre, ori nu ati inteles nimic din aceasta, pentru ca nu am primit nicio reactie la aspectele semnalate inca din luna iulie, care aratau grave carente de ordin legislativ si organizatoric in domeniul controlat, in ciuda disponibilitatii noastre de a propune solutii eficiente si necostisitoare de remediere a situatiei", se arata intr-o adresa trimisa de echipa de control Ministerului Muncii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cap de evreu
Reţeta zilei: Medalion de orez
Caricatura zilei
Pentru bunici, părinţi şi copii... la Vasilache
Continuă concedierile colective
În Botoşani avem şcoli cu risc ridicat de incendiu
Evaluarea se face acum, atestarea se va elibera abia în noiembrie
S-au accelerat lucrările de modernizare a Spitalului judeţean
Mall-ul de la Botoşani se deschide la primăvară
Doi oameni ai străzii găsiţi morţi în acelaşi loc
la interval de câteva zile
Botoşănenii sunt chemaţi să participe la Zilele Eminescu
Lucrările de la Maternitate derulate cu repeziciune
Pensionarii şi elevii, primele victime ale consilierilor USL-işti
Mafia a devenit "banca numărul 1" a Italiei
Bruxelles propune sancţionarea Ungariei pentru deficit excesiv
Poliţist de la Sectia 3, către o investigatoare sub acoperire: "Iţi trag o bucată de cazi în cap aici"
Romanii muncesc cel mai mult din Europa
Asigurările de sănătate: cum e în Europa, cum va fi în România
Maidanezul constituţional
Ioan Niculae, liderul PSD Brăila trimişi în judecată de DNA
Niculae urma să plătească 1 milion de euro pentru PSD în campania prezidenţială din 2009
Patima pământului - video
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă