Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17625
De la 07 Ianuarie 2003
122903274

Iasi: Parintii fetei bolnave de cancer refuza in continuare tratamentul.

  • Medicii au sesizat Protectia Copilului si Politia
  • 27 December 2017, 23:00
Sotii din Iasi, obligati de instanta sa-si duca fetita de opt ani bolnava de cancer la spital, refuza in continuare tratamentul, conducerea Spitalului de copii din Iasi sesizand Directia pentru Protectia Copilului, dar si Politia, relateaza News.ro.
Managerul Spitalului de copii "Sfanta Maria" din Iasi, medicul Radu Terinte, a declarat pentru News.ro ca miercuri fetita era asteptata la spital, insa parintii nu au adus-o.
"Este un caz dramatic, iar atitudinea parintilor este greu de inteles. Au fost la Timisoara, la spital, de acolo au trimis-o la Iasi pentru continuarea tratamentului. Au ajuns la noi inainte de Craciun, dar n-au acceptat internarea, ba mai mult, parintii au facut scandal. Au facut circ, au vorbit urat cu personalul medical, colegii mei au chemat Politia. Parintii au spus ca vin azi (miercuri - n.r.), motivand ca vor sa petreaca acasa sarbatorile. Pana la ora asta n-au ajuns", a precizat medicul Radu Terinte.
Acesta a spus ca situatia fetitei impune tratament rapid si ca trebuie luptat pana la capat.
Managerul spitalului iesean afirma ca a fost sesizata Directia pentru Protectia Copilului, dar si Politia in acest caz.
"Exista o hotarare judecatoreasca prin care parintii sunt obligati sa continue tratamentul copilului. Statul trebuie sa intervina, nu pot ramane lucrurile asa", a mai spus medicul Radu Terinte.
Saptamana trecuta, medicii din Timisoara i-au facut toate investigatiile fetitei de opt ani care este bolnava de cancer si ai carei parinti au fost obligati de instanta sa o duca la spital si au decis ca in faza in care se afla acum, cu o tumora care a metastazat, nu i se poate face un transplant medular, astfel ca aceasta isi va continua tratamentul de chimioterapie la Iasi, aproape de casa.
Medicii de la Spitalul de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara spun ca, in conditiile incare tumora a metastazat, sansele unei vindecari totale nu mai exista.
Fetita,care este din localitatea ieseana Raducaneni, a fost internata la Spitalul de Copii din Timisoara in 12 decembrie, dupa ce nu mai fusese consultata de un medic din luna iulie, pentru ca parintii au refuzat, pe motiv ca i s-ar putea fura organele.
Directia pentru Protectia Copilului Iasi i-a dat in judecata pe parintii fetitei, iar la inceputul lunii Judecatoria Raducaneni a emis o ordonanta presedintiala prin care ii obliga pe parinti sa continue tratamentul fetitei diagnosticate cu cancer renal in forma avansata.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 28.12.2017
Bancul zilei: În familie
Îngrijorare mare la Seul. Un soldat care a dezertat din Coreea de Nord are imunitate la antrax
Guvernul ar putea amana pana la 1 iulie plata contributiilor, a TVA si a impozitului pe profit
in contul unic de la Trezorerie (proiect)
Simona Halep, in TOP 100 personalitati sportive citate de presa franceza in acest an
Efectul de pendul
Politeanu (Initiativa Romania), dupa intalnirea cu Tudose:
Protestele vor continua. Am prezentat trei solicitari, am primit raspuns doar la cea privind sesizarea Comisiei de la Venetia, dar nu este un raspuns categoric
Rusia: Liderul opozitiei cere proteste masive in toata tara pe 28 ianuarie
si boicotarea alegerilor prezidentiale
Tel Drum si trei reprezentanti ai firmei, printre care si Petre Pitis, trimisi in judecata de DNA
Fostul deputat Mihai Banu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta
Coţuşca – Festivalul internaţional de datini şi obiceiuri ed. II
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog