Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37125
De la 07 Ianuarie 2003
92349065
Ieri, în şedinţa CJ,

Vitejia „Gogoşicei parfumate” s-a muiat în faţa cerbiciei preşedintelui Ţâbuleac

  • consilierii liberali au preferat să lipsească
  • 30 September 2010, 23:00
Ieri, aleşii judeţeni s-au întrunit de nou, în Şedinţă Extraordinară de această dată, pentru a corecta „eroarea” făcută luni, în absenţa preşedintelui Mihai Ţâbuleac, plecat la Bucureşti.
Punctul important pe ordinea de zi a fost adoptarea proiectului privind rectificarea negativă a bugetului impusă de Guvern. Liberalii au rămas consecvenţi primei decizii şi au preferat să absenteze nemotivat de la întâlnirea prezidată de preşedintele Mihai Ţâbuleac, secondat de cei doi vicepreşedinţi.
Prilejul a fost folosit de către Dumitru Codreanu care l-a ironizat pe şeful judeţului. „Pe zi ce trece dv. vorbiţi la o sală tot mai goală, probabil că aţi luat exemplul preşedintelui ţării la prezenţa domniei sale în Parlamentul României, dar nu e vina dumneavoastră, ci e vina colegilor care nu s-au prezentat şi susţin ideea Guvernului de la PDL, dar nu aţi adus în idee sau în viziunea dumneavoastră că că stimaţii noştri colegi se pregătesc de o mare sărbătoare pe care o au la Popăuţi, se ocupă acum de adunatul oilor, caprelor, purceilor ş.a.m.d pe care să îi prezinte în expoziţia de acolo şi nu au venit la şedinţă, în cadrul CJ, şedinţă unde este obligatoriu să venim”, a declarat Dumitru Codreanu, unul din cei doi consilieri PRM judeţeni.
Preşedintele Mihai Ţâbuleac nu s-a lăsat descurajat de absenţa a aproape jumătate din consilieri şi a arătat importanţa votului în favoarea proiectului, pentru că unul pozitiv ar salva salariile a 1500 de angajaţi ai CJ.
„Am fost nevoit să convoc o nouă şedinţă extraordinară CJ întrucât la cea ordinară unul dintre proiecte nu a fost adoptat şi anume cel cu rectificarea negativă, drept pentru care am convocat această şedinţă extraordinară. Dacă nu făceam acest lucru, exista riscul să rămânem cu conturile blocate la Trezorerie şi să nu mai putem plăti salariile în instituţiile subordonate. Observ că la această şedinţă se înregistrează un grad foarte mare de absenteism, nu e nici o problemă astfel, putem demonstra că instituţia noastră poate funcţiona şi cu un număr mai mic de consilieri, pe ei îi vom convoca la o altă şedinţă”, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.
Validarea proiectului a căzut în sarcina a doar şase consilieri PDL, şapte din partea PSD şi doi din partea PRM, care au ţinut să dea un vot pozitiv şi astfel proiectul să treacă. Vicepreşedintele CJ, Cătălina Lupaşcu, poreclită şi „Gogoşica parfumată” a votat împotrivă, ca şi data trecută, în acelaşi timp susţinând şi gestul colegilor liberali de a lipsi de la şedinţă.
„Văd că există o regulă care persistă de a-i critica foarte repede pe cei de alături. Eu nu mă pot pronunţa asupra faptului că ai mei colegi lipsesc învinuindu-i că sunt la serviciu. La urma urmei în grupul nostru PNL ca şi la PDL există dascăli care nu îşi pot amâna orele, există colegi care sunt pe teren şi îşi desfăşoară activitatea, există colegi care au anunţat că nu pot veni. Aşadar e bine să discutăm cu ei şi abia după aceea să învinuim vreo unul sau altul”, a declarat Cătălina Lupaşcu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, vineri, 1 octombrie
Bancul zilei: Morala bărbatului educat
Un deputat PDL propune impozit pe nunţi şi botezuri
PSD revine cu o noua grilă de impozitare progresivă
În apărarea guvernului din umbră al dlui Antonescu
Stuxnet, viermele informatic considerat "prima super-arma cibernetică"
a infectat milioane de computere in China
Aşezare sfântă din India divizată intre hinduşi şi musulmani
PIB-ul României ar creste cu 3% dacă taxele s-ar colecta la nivelul din Bulgaria
Metodă balcanică de contrabandă cu ţigări: măgarul fără stăpân
Sebastian Bodu cere PE înlocuirea termenului de „rom” cu cel de „ţigan”
Paul Goma: 75 de ani de la naştere
Umbra lui Ţâbuleac protejează Tehnic Asist la Copălău
Ţigări de contrabandă de sute de mii
Parlamentarii din opoziţie nu vor taxă pe averile mari
Hoţie pusă la cale de ANRSC pe seama celor cu centrale termice individuale
Paradox şi prostie pe seama pâinii lui Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă