Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3062
De la 07 Ianuarie 2003
104613397
Ieri, în şedinţa CLM

Consiliera Zarug l-a zdrobit, prin acuzaţii, pe vicele Eram

  • 31 October 2007, 23:00
Şedinţa Consiliului Local Botoşani de ieri a încins discuţii aprige degenerând într-un scandal cu acuze grave la adresa viceprimarului Eram. Scânteile au fost generate de intenţia conducerii Teatrului « Mihai Eminescu » de a angaja un referent. Consilierul social democrat Manuela Zarug nu a agreat ideea îngroşării serviciului de markering a acestei instituţii de cultură cu un nou angajat. Argumentele sale pornesc de la faptul că aşa cum s-a descurcat până în momentul de faţă Teatrul, o poate face şi în continuare. Pledoaria sa a fost însă întreruptă de viceprimarul Romulus Eram. Acesta nu a reuşit să îşi expună punctul de vedere, discuţia degenerând imediat într-un şir de semnale de alarmă pe care Manuela Zarug le-a tras.
Intervenţia viceprimarului a pus capac, Manuela Zarug fiind nemulţumită şi din cauza faptului că în rectificarea de buget s-a acordat în ultimul moment 1 miliard lei vechi pentru echipa de fotbal botoşăneană, transferându-se 700 milioane de la reabilitări şcoli şi 300 milioane de la societatea Urban Serv. Aceasta a sugerat că parte din banii de la fotbal ajung şi în alte buzunare, iar viceprimarul Eram ar încasa comisioane din lucrările de investiţii.
„Credeţi că eu nu ştiu unde se duc banii de la fotbal? Eu nu iau comisioane din banii de investiţii”, a declarat Manuela Zarug, nesfiindu-se că se află într-o şedinţă publică.
Viceprimarul Romulus Eram a catalogat ieşirea social democratei ca un întreg circ, lansat fără motiv. „Am şi eu dreptul să vorbesc şi să îmi prezint punctul de vedere. Sunt acuzaţii pe care le face ea şi trebuie să le şi probeze. Mi se pare anormal, dar poate că în timp va proba, va veni cu detalii şi va încerca să îşi argumenteze punctul de vedere”, a precizat Romulus Eram.
Acesta consideră că afirmaţiile Manuelei Zarug au fost făcute la nervi, pentru că PUD - urile intră în apanajul Consiliului Local şi nu al viceprimarului. De cealaltă parte, după acest incident, Manuela Zarug a precizat la rândul său că are nişte drepturi, garantate de Legea 215, a administraţiei publice locale.
„Am voie să pun orice fel de întrebări asupra modului în care sunt folosiţi banii publici. Deocamdată noi nu mai avem controlul asupra modului în care sunt cheltuiţi banii la FC Botoşani, pentru că nu mai deţinem decât 30% din acţiuni”, a declarat Zarug, revoltată din cauza faptului că acţiunile pe care le deţinea Consiliul Local au fost scoase la vânzare şi date pe o sumă derizorie.
„Probabil că pe viceprimar, care este iubitor al fotbalului, l-a deranjat faptul că am fost singura care m-am abţinut de la votul pentru acordarea banilor la FC Botoşani. M-am abţinut pentru că nu am garanţia că aceşti bani nu ajung şi în alte buzunare”, este de părere Zarug. Cât priveşte acuza sa privitoare la comisioanele încasate din lucrările de investiţii, social democrata a subliniat că există poliţie economică, DNA.
„Verificaţi să vedeţi anumite materiale care se găsesc pe trotuare sau pe străzi în curţile căror persoane există. Dacă vor fi întrebaţi dacă au factură pe materiale se va vedea. Eu nu trăiesc din banii Consiliului Local şi nu trăiesc din comisioane”, a concretizat consiliera.
Ea a subliniat că nu e în subordinea Executivului, opiniind că organele abilitate trebuie să se autosesizeze şi să verifice. Zarug a mai preciaâzat că nu s-a referit neapărat la viceprimarul Eram, nepronunţându-i numele, deşi se afla în discuţie directă cu acesta şi nu cu altcineva din Executivul Primăriei Botoşani. Primarul municipiului Botoşani s-a abţinut de la comentarii, afirmând doar că cei doi protagonişti ai incidentului sunt în familie şi nu poate interveni. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum funcţionează mecanismul obţinerii unui certificat de urbanism
Încă 50 de locuinţe ale ţiganilor vor beneficia de minunea numită electricitate
Un donator misterios a oferit terenul necesar ridicării spitalului
Forfotă de maşini pe drumnul dintre Draxini şi Băluşenii Noi
Voturi democrate pentru PE şi pentru viitorul CJ
Micii dansatori ai maestrului Fediuc au susţinut primul spectacol la Storeşti
Pro Tv a depus petiţiile „Stop torturării animalelor” la Guvern şi Parlament
Necesitatea urgentării procesului de condamnare a crimelor împotriva umanităţii
* din perioada regimului comunist
Ţelină cu ciuperci şi măsline
Logica lui Gigel
Horoscop
Renate Weber promovează independenţa Justiţiei
pentru respectarea drepturilor omului
Domnul îi prezentabil şi caută nevastă
Comunicat de presă
Program TELE'M Botoşani, joi, 1 noiembrie
Scandal pe seama unui post de contabil şef
Profesorii s-au radicalizat: vor grevă
Amendă de 160 milioane lei vechi pentru moartea unui om
Botoşănenii mai pot vedea brăţările dacice doar la Suceava
Spectacol de muzică populară pentru deţinuţi
A fost găsită, dar va fi internată într-un centru de plasament
Permis inaugurat cu un accident grav
Renate Weber în vizită la Botoşani
Apa Grup îşi ajustează preţul serviciilor către populaţie
Consilierul Alexandru trage semnale de alarmă asupra unităţilor medico- sociale
Municipiul Botoşani va fi dotat cu eurocontainere din Cehia
Instituţia Prefectului gândeşte organizarea referendumului
Pregătirile pentru iarnă, trecute în revistă de Colegiul Prefectural
Spitalului Judeţean îi lasă un gust amar prefectului Sorescu
Cele mai celebre cazuri ale corupţiei locale (III)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă