Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14417
De la 07 Ianuarie 2003
122874484
Ieri, la Stăuceni, în zi de vot

Revoltă împotriva şefului de post potolită cu trupe de mascaţi

  • 3 January 2008, 23:00
Comuna Stăuceni a fost cuprinsă ieri de o pseudorevoltă populară. Generată de un conflict între poliţistul din comună şi unul dintre săteni, revolta a fost potolită abia la intervenţia mascaţilor şi a procurorilor. În cursul zilei de ieri, la amiază, agentul şef Dorel Miron, de 40 de ani s-a deplasat în barul SIT COM din comună, în apropierea postului, unde l-a găsit pe Constantin Marius Iriciuc, de 26 de ani.
Tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu câteva momente înainte se pare că între el şi concubina sa a avut loc un scandal. Şeful de post Miron l-a chemat la postul de poliţie, însă tânărul a cerut să fie lăsat să-şi termine paharul de vin. În faţa barului între tânăr şi poliţist a izbucnit o altercaţie, finalizată cu pumni şi picioare împărţite de ambele părţi. Poliţistul a solicitat intervenţia trupelor speciale, care au sosit la Stăuceni în timp record. Fiind vorba despre lovirea unui poliţist, infracţiune de ultraj, la faţa locului a fost chemat şi un procuror.
Procurorul Gheorghe Stan, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, a trecut imediat la audierea poliţistului, a făptuitorului şi a martorilor oculari. Mirosind puternic a alcool, cei aflaţi prin preajma barului precum şi alţi cetăţeni din comună s-au adunat în faţa sediului poliţiei, huiduindu-l pe şeful de post. Acuzaţiile cetăţenilor din comună la adresa şefului Dorel Miron sunt multiple şi grave. Unii l-au acuzat că anul trecut a intrat în casa unui bătrân, Mihai Cucu, pe care la ora 4 l-a ridicat cu cătuşele pe mâini şi l-a adus la post, unde l-a bătut până dimineaţă. Apoi i s-a dat drumul, considerându-se că nu este vinovat.
Alţii acuzau că şeful de post primeşte mită, dă amenzi după cum îl taie capul şi îşi bate joc de cetăţeni pentru că are ca naş de cununie pe deputatul Viorica Afrăsinei. De asemenea, erau mulţi care acuzau că Dorel Miron bea în post şi practică jocuri de noroc. Oamenii au fost potoliţi temporar de trupele speciale, împotriva cărora s-au revoltat de câteva ori.
“Ce aţi venit cu rackeţii să ne omoare?”, strigau unii dintre cei adunaţi în faţa postului. La Stăuceni a venit imediat şi Cristian Popovici, adjunctul primului procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, care a participat la audieri. Martorii au declarat că cel care a început conflictul este agentul şef Dorel Miron. Potrivit declaraţiilor celor prezenţi în bar, Dorel Miron l-a scos afară de guler pe Constantin Iriciuc, deşi acesta se afla într-o vădită stare de ebrietate. În timpul audierilor, mulţimea din faţa postului de poliţie a acuzat neîncetat că Dorel Miron este în stare de ebrietate şi procurorii încearcă să-l acopere. Din acest motiv Cristian Popovici a solicitat un aparat etilotest de la Poliţia rutieră, precum şi prezenţa la testare a doi reprezentanţi ai sătenilor. În faţa acestora au fost testaţi atât poliţistul cât şi făptuitorul ultrajului. În urma testării s-a constatat că poliţistul nu a consumat băuturi alcoolice, în timp ce Constantin Iriciuc avea o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat de 0,76 la mie, ceea ce înseamnă o alcoolemie în sânge de aproximativ 1,6.
După audieri, s-a constatat că şi poliţistul are o parte din vină, ultrajul fiind săvârşit ca urmare a provocării. Practic, poliţistul Dorel Miron a fost cel care l-a agresat primul pe Iriciuc, iar acesta, fiind beat, a ripostat. În faţa procurorului şi a martorilor asistenţi, Iriciuc nu a dorit să declare nimic, solicitând prezenţa unui avocat. Revolta a fost potolită de către procurori, care au reuşit să împrăştie mulţimea. Astăzi vor continua cercetările la parchet, cu făptuitorul în stare de libertate. (Minodora POLITIC & Mihai VIERIU)

N.R. – Articolul a fost publicat în cotidianul Jurnalul de dimineaţă nr. 1304/21 iunie 2004, iar evenimentele consemnate s-au consumat în ziua de 20 iunie, zi care a coincis şi cu turul doi de vot al alegerilor locale. Anul în care abia am intrat este unul electoral şi nu este exclus să ne mai confruntăm cu astfel de evenimente.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Aduce maşini din Germania fără taxă de primă înmatriculare
Un sfârşit de an anapoda (II)
Legea franceză interzice femeilor să poarte pantaloni
O pisică obeză face greva foamei
A cerut bani de la stat să meargă la bordel
O şcoală din China "împrumută" note mari elevilor, cu dobândă
Hoţi credincioşi
Răspunsul rabinului către popă
Nota de plată la Cina cea de taină
Cerşetorul cel bogat
„Reţeta” doamnei trădată
Program TELE’M, vineri, 4 ianuarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog