Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3757
De la 07 Ianuarie 2003
68858688

Ieri, vreme de două ore, profesorii au stat în grevă

  • 20 November 2007, 23:00
Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) din unităţile de învăţământ botoşănene au intrat ieri în grevă japoneză. Timp de două ore ei au intrat la cursuri, dar au purtat banderole albe la mână în semn de protest. Acţiunea de protest s-a desfăşurat în intervalul orar 10.00-12.00. După ce săptămâna trecută liderul sindicatului botoşănean a trimis către toate unităţile de învăţământ în care are membri adrese prin care îi informa de demararea acţiunii de protest, ieri aceştia au pus în practică manifestarea nemulţumirilor. După cum susţine preşedintele SIP Botoşani, Maria Ţiprigan, toţi membrii sindicatului pe care îl conduce au luat parte la acţiunea de protest. De asemenea, sindicatul a anunţat din timp atât Inspectoratul Şcolar judeţean cât şi Instituţia Prefectului Botoşani despre iniţierea acţiunii de protest.
Potrivit liderului sindical la Şcoala Coşula au intrat în grevă 22 de cadre didactice. Însă aceştia efectiv nu au intrat la ore. Greva de avertisment s-a desfăşurat în toate şcolile şi grădiniţele unde Sindicatul Învăţământului Preuniversitar are membri. "Regret că nu s-au alăturat şi celelalte federaţii şi că ele consideră că nu e momentul să protesteze acum. Noi credem că acest protest trebuie organizat înaintea votării bugetului", a declarat Maria Ţiprigan, preşedintele SIP Botoşani.
Sindicaliştii au organizat această acţiune de protest susţinând că e primul semnal de alarmă pe care îl trag. Ei au o serie de nemulţumiri pe care le-au făcut cunoscute atât Guvernului, cât şi celorlalţi colegi de la federaţiile din învăţământ. În primul rând membrii Federaţiei Educaţiei Naţionale sunt nemulţumiţi de inexistenţa unui contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură, nerespectarea acordului încheiat între organizaţiile sindicale şi Guvern sau refuzul elaborării statutului personalului din învăţământ.
Printre altele, sindicaliştii invocă nerezolvarea problemelor cu care se confruntă învăţământul special, nesoluţionarea salarizării motivante a personalului nedidactic din învăţământ, nealocarea prin buget a fondurilor necesare subvenţionării biletelor de odihnă şi tratament sau neacordarea primei de vacanţă, a tichetelor de masă, a tichetelor de cadou şi a celor de creşă. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Elevii defavorizaţi social vor beneficia lunar de 180 de lei
Laura Cosoi a făcut baie în mare la patru dimineaţa
Telespectatorii hotărăsc ce muzică se cântă
PRM-ul consideră cheia alegerilor locale promovarea tinerilor
Protectorul parlamentarilor hapsâni
Proiect transfrontalier împletit cu o aniversare a Centrului de Creaţie
S-a declanşat bătălia pentru controlul Colegiului Medicilor
Elev devenit specialist în Proiectul Comenius III, ne-a reprezentat în Italia
Anunţ important
Ajutaţi-i să ducă opinca în PE!
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 21 noiembrie
Renate Weber - botoşăneanca cap de listă
Reprezentanţi din patru ţări la Colegiul "Mihai Eminescu"
Măsuri de decolmatare la staţia Tulbureni
Termica atenţionează asociaţiile cu multe datorii
Invitaţi din Republica Moldova şi Iugoslavia la Sărbătorile Iernii
Ţărăniştii promovează valorile tradiţionale rămânând români în Europa
Munteanu crede că prezenţa la vot va fi redusă
Interese meschine
Ioan Rotundu
Ex-deputatul Dumitru Sandu rupe tăcerea
Cunescu era un lider făcut şi nu unul născut Daniliuc a fost considerat un viceprimar destituit Meleşcanu - un ins superficial, alunecos şi lipsit de idei politice Iliescu este în stare de orice, chiar şi de o faptă bună
Mirarea blondei
Horoscop
All Stars Figo vs Stelele României
Seminar naţional dedicat combaterii şi reducerii violenţei în şcoală
Mesajul pentru românii din Italia
să nu mai plecăm capul, că ni-l taie italienii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă