Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7480
De la 07 Ianuarie 2003
122579419

Ieşiţi prost la evaluare, au ieşit bine la revizuire

  • evaluarea managerilor de spitale, o acţiune ratată
  • 21 March 2008, 23:00
Dacă s-ar fi păstrat forma iniţială de evaluare a managerilor de spitale, toţi cei nouă directori de la unităţile sanitare cu paturi evaluaţi în ultima săptămână ar trebui să îşi dea demisia. Nici unul din managerii unităţilor sanitare nu au reuşit să aibă calificative mai mari de satisfăcător. Doar managerul de la spitalul din Dorohoi a prins acest calificativ, restul fiind catalogaţi cu nesatisfăcător. Acest lucru înseamnă că toţi ar fi trebuit să îşi prezinte demisiile. Însă, starea de revoltă generală a managerilor şi contestaţiile depuse de aceştia a determinat Şcoala Naţională de Management să revadă încă o dată care sunt criteriile de evaluare. Şi aşa s-a constatat că undeva există o greşeală.
Astfel, în cursul zilei de ieri conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani a primit o decizie de la Ministerul Sănătăţii prin care este anunţată că termenul de evaluare a managerilor este prelungit. Atât conducerii ASP, cât şi managerilor de spital modul de evaluare li s-a părut puţin anormal. Dacă din cei 19 indicatori evaluaţi, unul era punctat cu zero, calificativul primit era nesatisfăcător.
„Am primit de la Ministerul Sănătăţii o decizie către comisia de evaluare a managerilor în care se prelungeşte termenul de evaluare al managerilor peste data anunţată iniţial. Dosarele managerilor evaluaţi, care au depus sau nu contestaţii, vor fi reţinute la nivelul comisie pentru a fi reanalizate. Datorită prelungirii termenului graficele de evaluare nu mai sunt valabile, iar dosarele managerilor nu vor mai fi trimise la minister”, a declarat directorul ASP, Gabriel Oprişanu.
Cam la toate spitalele evaluate au existat diferenţe între indicii de performanţă asumaţi prin contractul de management şi cei realizaţi. După cum susţine Oprişanu, multe dintre aceste neconcordanţe au putut fi justificate. Multe din erori sunt statistice şi pleacă atât de la nivelul spitalului. De exemplu la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani singurul indicator pe care managerul Ladislau Szente nu l-a îndeplinit este cel referitor la numărul de consultaţii la medicii din ambulator. Managerul şi-a asumat realizarea a 3.200 de consultaţii, însă a realizat doar 2.500. În momentul analizării datelor către Comisia Naţională de Statistică s-a constatat că în statul de funcţii al maternităţii există trei posturi din care erau ocupate doar două. Iar contractul cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate era încheiat pentru doi medici.
La Spitalul de Psihiatrie Botoşani, managerul şi-a asumat din totalul de buget 12% cheltuieli cu medicamentele. Însă o mare parte din finanţarea medicamentelor la acest spital vine prin programe. În aceste condiţii spitalul a cheltuit doar 2% din buget pentru medicamente şi din acest motiv a primit punctajul zero.
În cazul Spitalului de Pneumoftiziologie, CJAS plăteşte serviciile în funcţie de costul mediu pentru o zi de spitalizare. În momentul completării indicatorilor trimişi la Ministerul Sănătăţii a fost trecut şi indicele de complexitate, care nu se aplică la această unitate sanitară.
„Din nefericire nu cred că avem vreun spital care să treacă clasa, dar nu este vina managerilor. Toată lumea a depus contestaţii în termen. Eu zic că avem o echipă de manageri chiar buni”, a adăugat directorul ASP, Gabriel Oprişanu. Având în vedere această situaţie, managerii spitalelor îşi pot trage liniştiţi sufletul până în momentul în care Ministerul Sănătăţii Publice va trimite noi precizări cu privire la modul de evaluare a activităţii lor. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (LXXX)
(Ioan Rotundu)
Împreună îl putem salva pe Matei
Horoscop
Răspuns cu tâlc erotic
Program TELE’M Botoşani
Sună, şi vei fi fraierit de ceva bănuţi!
Primar care se consideră agresat de drepturile salariale ale celor din învăţământ
Primar care se consideră agresat de drepturile salariale ale celor din învăţământ
Pompierii, salvatorii animalelor de companie
CCD învaţă profesorii să (pre)dea „Şanse egale la educaţie”
S-au primit biletele pentru tratament
Drame umane dincolo de porţile Sanatoriului Podriga
tratament prin terapie ocupaţională
Programul „Şcoală pentru comunitate” lansat la Botoşani
Ţurcanu îi cere lui Drăguş să-şi vadă bârna din ochi
Comunicat de presa
De ce are Codreanu pică pe liberali?
Şefi pârâţi la prefect, dar şi ameninţaţi că vor răspunde pentru faptele lor
Autorităţile au pornit demersurile pentru organizarea alegerilor
Aproape 80 de copii botoşăneni vor vedea mai clar viaţa
„O poveste foarte simplă”
MAN-ul plânge după şoferi
Peremiştii sunt chinuiţi de prea multe întrebări
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog