Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9136
De la 07 Ianuarie 2003
93879861

Îi groasă, fraţilor!

  • Ioan Rotundu
  • 17 May 2019, 20:26
Din vremurile mineriadelor, mai exact a mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, când miliţienii proaspăt transformaţi în poliţişti i-au umflat pe protestatari cu duba şi depuşi după gratii doar pentru că nu erau de acord cu comunismul cu faţă umană ce-l oferea Ion Iliescu, iată că procedeul a fost reluat, la Topoloveni, de jandarmi.
Liviu Dragnea era aşteptat în Topoloveni la o întâlnire cu primarii din zonă. Vreo 10 localnici, aflând de prezenţa lui Dragnea în oraşul lor, au decis să protesteze. Având dezlegare de la ministrul Carmen Dan să pună bâta pe protestatari, jandarmii i-au umflat fără alte explicaţii şi i-au băgat în dubă, ducându-i la Poliţie. Oamenii protestau paşnic, cu doar două pancarte afişate. Zdrahonii de jandarmi, bine hrăniţi să poată mânui bâta cât mai eficient, cu mutre arogante şi plini de zel i-au ridicat fără nicio jenă publică şi fără teama că vor putea ulterior fi reclamaţi pentru abuzul comis. La Topoloveni s-a consumat o scenă tipic unei societăţi conducă dictatorial.
Informat că nu mai sunt persoane care să-i tulbure prezenţa, Dragnea a ieşit în mijlocul susţinătorilor PSD. Când aceştia i s-au plâns că roşiile sunt prea scumpe, Dragnea le-a răspuns că daco vor să mănânce sănătos, să plătească. Iar dacă n-au bani, să mănânce mai puţine roşii. Omul acesta încă n-a ajuns premier şi deja se comportă ca un vechil pe propria moşie. Dragnea deja se consideră stăpânul României, stăpânul absolut al sufletelor noastre.
De ce nu s-ar considera aşa, de vreme ce are la degetul cel mic toate instituţiile importante ale statului: Senatul prun Călin Popescu Tăriceanu, Guvernul prin Dăncilă, CCR prin Valer Dorneanu, AEP, Justiţia şi mai recent CSM-ul care a cedat în faţa presiunilor politice ale PSD şi l-a renumit pe Netejoru în funcţia de inspector şef la Inspecţia Judiciară, funcţie cheie în a acţiona împotriva procurorilor şi judecătorilor care instrumentează dosarele infractorilor din gruparea ALDE – PSD.
Să mai adăugăm şi pe Adina Florea de la Secţia specială de anchetă a magistraţilor care s-a dovedit deja o slugă credincioasă a lui Liviu Dragnea, reuşind să-i oprească pe procurorii DNA din asaltul lor asupra corupţilor.
Cu un astfel de control asupra pârghiilor puterii, Dragnea a devenit mai puternic decât preşedintele României. De pe o aşa poziţie i-a cerut premierului Viorica Dăncilă, şi aceasta s-a executat, înlocuirea agentului guvernamental al României acreditat la CEDO. Este vorba de juristul eminent Catrinel Brumar care, apărând la CEDO interesele României în faţa contestaţiei depusă de Liviu Dragnea pentru a i se anula sentinţa de condamnare în dosarul referendumul, l-a făcut varză pe avocatul irlandez angajat de Dragnea.
Speriat că nu va câştiga procesul, Dragnea i-a cerut lui Dăncilă s-o schimbe pe Brumar, ceea ce Dăncilă a şi făcut. Locul agentului guvernamental Brumar a fost luat de un avocat Mocanu, un cunoscut apărător al infractorilor din PSD. Iar Mocanu, în loc să apere interesele României, le apără pe cele ale lui Dragnea, acceptând argumentele avocatului irlandez. Iată până unde a putut merge Dragnea în nebunia sa de a se crede stăpânul ţării, înlăturând orice piedică legală ce i-a stat în faţă.
Dacă la DNA ar mai fi fost procuror şef Koveşi, sigur acum Dăncilă, ministrul de Externe Meleşcanu, poate şi alţii, ar fi fost puţi sub acuzare pentru favorizarea infractorului Dragnea. Din nefericire pentru ţară, procurorii DNA, de frica Inspecţiei Judiciare şi a Secţiei de anchetă a magistraţilor, stau în expectativă.
La toate aceste nenorociri să mai adăugăm una. Rata inflaţiei a ajuns la 4,4%, cea mai mare din Europa. Majorările de salarii s-au dus pe majorările de preţ. Marea dramă abia se anunţă a începe. Tot astăzi, BNR a majorat rata anuală a inflaţiei de la 3% la 4,2%. Iar ca totul să fie clar că ne îndreptăm spre un dezastru economic sub fala PSD-ului cu creşterea economică, ANAF n-a realizat planul la încasări pe luna martie şi aprilie, adică n-a strâns banii necesari plăţilor publice. Aşa se explică de ce Guvernul Dăncilă a angajat un împrumut extern de 3,5 miliarde euro şi recent un altul de un miliard. Banii s-au dus pe plata salariilor la bugetari şi a pensionari. Vor munci zeci de ani nepoţii şi strănepoţii noştri ca să plătească aceste credite cu care PSD-ul şi-a cumpărat voturi pentru alegerile europarlamentare.
Vă sigur că imediat după alegerile din 26 mai preţurile vor creşte şi mai abitir iar leul se va devaloriza puternic.. Vom ajunge ca din salariile majorate să nu putem cumpăra nici cât cumpăram înainte de majorare. Dar câţi dintre români pricep spre ce dezastru economic şi social ne îndreptăm?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 13.- 19.05.2019
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Plecarea -
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 10.05.2019
Bancul săptămânii: Vecinul grijuşiu
Catrenul s[pt[m\nii
Ioan Mamaische
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara
că, în timpul contramanifestațiilor organizate în timpul unui miting PSD, ”tineri cu ochii injectați au luat un om bătrân, l-au pus pe jos și au început să dea cu picioarele în burtă”.
Alegerile europarlamentare, ținta campaniilor de dezinformare ale Rusiei și ale grupurilor de extremă-dreapta
Se încearcă subminarea încrederii în Uniunea Europeană și în democrație, spune un fost analist FBI
Cum CNA-aul mi-a cenzurat emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Dăncilă: Românii câștigă în medie cu 50% mai mult față de 2016
Iordache despre protestatarii de la mitingul PSD:
Ar trebui să aflăm dacă sunt cumva plătiți, cine îi plătește, de ce îi plătește / Am văzut că la anumite manifestări erau plicuri cu droguri pe jos
Gabriela Zoan㠖 tânăr şi pervers politician PSD
Ioan Rotundu
, Sancționate de CNA pentru prezentarea mincinoasă a cazului profesorului de religie din județul Botoșani
Știri pentru viață 15.05.2019
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă