Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16148
De la 07 Ianuarie 2003
122876215
Ilie Şandru:

,,Ziua Dreptăţii” vrea să sperie întreaga Românie!

  • 28 August 2012, 23:00
"Cazul" Colegiului "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe – Covasna a devenit de notorietate publică pentru întreaga ţară. De ce ? Pentru că o instanţă de judecată a avut curajul să dea o sentinţă prin care a condamnat la puşcărie – ăsta este acum termenul mai des folosit – nişte cetăţeni români de etnie maghiară!
Puţine situaţii de acest fel s-au petrecut în România post-decembristă. Asta fiindcă orice astfel de act împotriva unui minoritar ungur, chiar dacă acesta a încălcat legea, este considerat de politicienii unguri un atac îndreptat împotriva întregii minorităţi maghiare! Este o strategie veche, folosită cu succes, de care justiţiabilii instanţelor s-au cam speriat şi s-au ferit. Aşa s-a făcut că toţi minoritarii unguri sunt indivizi "curaţi", fără nicio pată, se comportă ca nişte fete mari, ruşinoşi din cale-afară, respectă legile ţării, sunt cetăţeni loiali, nu pot fi făcuţi vinovaţi de nimic.
Aşa se consideră şi unul dintre cei trei condamnaţi recent de către Judecătoria din Buzău la câte trei ani de puşcărie, fostul subsecretar de stat de la Ministerul Informaţiilor Publice, Marko Attila. Motiv pentru care dumnealui este convins că "acesta nu este doar cazul meu, ci este cazul tuturor maghiarilor din Ardeal”! Motiv pentru care "cazul tuturor maghiarilor din Ardeal”, ba chiar din România, trebuie neapărat să devină ,,Ziua Dreptăţii”!
Ea va fi ziua de sâmbătă, 1 septembrie şi se va petrece în municipiul Sfântu Gheorghe. Atunci, "bisericile istorice”"din Ardeal, Catolică şi Reformată, împreună cu cele trei formaţiuni politice etnice: UDMR, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, cu sprijinul a numerose organizaţii civice etnice – că avem din acestea destule, stoc supranormativ! – vor să mobilizeze la Sfântu Gheorghe câteva zeci de mii de minoritari unguri, care să protesteze vehement împotriva "marii nedreptăţi”, prin "naţionalizarea" clădirii Colegiului "Szekely Miko” de către statul român! Va fi cea mai mare manifestaţie etnică din ultimii 15 ani pentru "un caz maghiar”!
Astfel, ,,cazul” Colegiului "Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe vrea să sperie întreaga Românie! "Să fie clar pentru toată lumea din ţara asta că nu lăsăm niciun om, nicio persoană din comunitatea noastră care a muncit corect pentru comunitate(!) să aibă ceva de suferit.
Deci, cei din Bucureşti care au crezut că pe noi pot să ne intimideze cu acest gen de procese au greşti destinatarul”. Aşa a rostit, plin de năduf, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, udemeristul Tamas Sandor. De reţinut sintagma ,,a muncit corect pentru comunitatea noastră”. Fiindcă ea exprimă o veche convingere a acestor extremişti unguri că toţi cei ce fac ceva ,,pentru comunitatea noastră” nu pot fi decât indivizi cinstiţi, chiar dacă ei încalcă legile ţării.
Doar nu întâmplător ,,legile ţării le privim din punct de vedere al eludării lor, sau ca să tragem un eventual profit care ni-l asigură”! Aşa au crezut cei din generaţiile trecute de politicieni unguri, aşa cred şi cei din generaţiile de astăzi. Aşa crede deci şi ,,tandemul” udemerist-extremist de la Sfântu Gheorghe: Tamas Sandor, preşedintele judeţului Covasna, şi Antal Arpad, primarul municipiului. Ca şi în cazul altor situaţii simillare, capii udemerişti strigă, ca apucaţi, că totul ,,este o făcătură a extremismului şi şovinismului românesc, pusă la cale împotriva reprezentaţilor legitimi ai maghiarilor din România(...) Că prin asemenea metode se pune la cale intimidarea noastră(...), că este o gravă discriminare la adresa etnicilor maghiari”!
După cum am arătat, aşa strigă şi cel carea pus la cale afacerea devenită ,,cazul” Miko, Marko Attila, fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relaţii interetnice din cadrul Ministerului Informaţiilor Publice. ,,Nu este deci cazul meu, ci este cazul tuturor maghiarilor din Ardeal”:
Pe scurt, despre ce e vorba. În 2002, Marko Attila, împreuncă cu Marasan Tamas, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal, şi Silviu Clim, consilier juridic la Ministarul Informaţiilor, făceau parte din comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile, conform OUG nr.83/1999. În 14 mai 2002 cei trei au întocmit o notă în care se spunea – contrar realităţii – că un imobil din municipiul Sfântu Gheorghe a fost proprietatea Bisericii Reformate şi l-au rstituit Eparhiei Reformate din Ardeal.
În 2010, DNA Braşov i-a acuzat pe cei trei de ,,abuz în serviciu contra intereselor publice”, fiindcă şi-au depăşit atribuţiile de serviciu, având dreptul doar să examineze cererile de restituire şi să facă propuneri, fără a avea dreptul de a şi hotărî în această problemă. Toţi trei au fost trimişi în judecată. Procesul s-a finalizat, în cele din urmă, la Judecătoria din Buzău, care a pronunţat o sentinţă prin care fiecare din ei a primit câte trei ani de puşcărie. Procesul nu s-a sfârşit, totuşi, fiindcă au drept la recurs, care se va judeca la Curtea de Apel din Braşov, la 5 octombrie a.c.
De atunci, la Sfântu Gheorghe – Covasna au început protestele. Zilnic în faţa Colegiului ,,Szekely Miko” se adună grupuri de cetăţeni de etnie maghiară, care poartă pancarte cu înscrisuri vehemete, îndreptate împotriva statului român, care vrea să pună mâna, printr-o nouă ,,naţionalizare”, pe bunuri imobile ce nu-i aparţin.
Aceasta în ciuda faptului că statul român nu este implicat în niciun fel în aceast caz, deorece imobilul, care de la bun început a avut destinaţia de şcoală, în care, de-a lungul timpului, au funcţionat două instituţii şcolare: Liceul Teoretic ,,Szekely Miko” şi Liceul Reformat, este şi trebuie să rămână proprietatea oraşului, a colectivităţii, şi nu a unei biserici, care revendică o mulţime de imobile din întreg Ardealul, cele mai multe avându-le în folosinţă, nu însă şi în proprietate.
Toate aceste proteste vor culmina cu marea demonstraţie ,,de forţă”, pe care liderii politici, împreună cu ,,bisericile istorice” din Ardeal o pregătesc pentru ziua de sâmbătă, 1 septembrie, când ,,Ziua Dreptăţii” va face să tremure întreaga Românie, fiindcă ,,va trebui să arătăm tuturor că suntem o forţă, că putem acţiona ca un tot unitar atunci când comunitatea noastră este nedreptăţită”, a spus Tamas Sandor, liderul organizaţiei judeţene a UDMR.
Ţinându-se seama de realitate, de faptul că prin acţiunea pornită în instanţă nu se doreşte nimic altceva decât ca imobilul respectiv să rămână proprietatea municipiului Sfântu Gheorge, fiindcă, după cum spunea prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, nimeni nu va muta vreodată această clădire din Sfântu Gheorge în Bucureşti, prin ,,Ziua Dreptăţii” liderii poltici, indiferent din ce partid fac parte, cei care ,,s-au urcat azi în spatele lor”(a ,,maghiarilor-secui”) nu urmăresc nimic altceva decât de a-şi spori capitalul politic în perspectiva alegerilor parlamentare. Iar ei doresc acest lucru prin manipularea mulţimii, respectiv a electoratului unguresc, cel care la referendumul pentru destituirea preşedintelui ne-a oferit o ,,magistală lecţie de pragmatism”, urmărindu-şi ,,interesul comunitar”, fără a ţine seama de îndemnurile lui Tokes, Marko, Frunda etc. Adică de cei cei ce doreau să-i ia ,,la vrac”.
Am demonstat într-un recent articol că niciodată ungurii din România nu au acţionat altfel decât luaţi ,,la vrac”, încolonându-se, disciplinat, la ordinul liderilor politici şi la îndemnul ,,bisericilor istorice”. Oare va fi particparea la ,,Ziua Dreptăţii” altfel decât cele de până acum? Adică, vor merge la Sfântu Gheorghe secui neluaţi ,,la vrac”,ci din ,,înalta lor conştiinţă comunitară”? Din acest punct de vedere efectul va fi zero. Celelalte le vom vedea.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Întoarcerea soacrei
Partidul Popular European salută revenirea în funcţie a lui Traian Băsescu
Sperăm că, de acum înainte, toate partidele se vor abţine de la atacuri asupra justiţiei
Preşedintele Traian Băsescu s-a întors la Palatul Cotroceni
Problema portocaliilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Stratfor: Cerealele reprezintă o formă pură de geopolitică
Dacă suntem «prea» români, Budapesta ne închide robinetul
Comisia Europeană a luat nota de reinstalarea lui Basescu
procesul constituţional este acum complet respectat, aşa cum am cerut si noi, dar rămânem vigilenţi
Dinu Patriciu a fost achitat in dosarul Rompetrol
E drept? Nu-i drept!
Ioan Rotundu
Casa Corpului Didactic Botoşani: Comunicat de presă
Incendiu provocat de o persoană necunoscută
Primării somate să plătească pentru alegerile locale
Botoşani: Eminescu pus la "Colţ" pe Pietonalul Unirii
Ţurcanu a mai eliminat un incomod din PNL
Botoşani: Ţurcanu amanetează CJ, pentru a scoate bani de plombări
Basarabeancă burduşită cu ţigări în Piaţa Centrală
Botoşani: IŞJ Botoşani invadat de inspectori ai USL
cine sunt aceştia şi ce pregătire profesională au
Şase şcoli au, de ieri, directori noi
Ministrul Cepoi a făcut promisiuni pe placul cadrelor medicale botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog