Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9763
De la 07 Ianuarie 2003
122895412

Imaginea unui Botoşani european

  • 6 July 2007, 23:00
În sfârşit, pe data de 13 iulie, la Sibiu va fi semnat Programul Operaţional Regional. Deşi până acum s-a discutat foarte mult de banii europeni nici măcar nu se semnase Programul Operaţional Regional, cu cele cinci axe de dezvoltare. Municipiul Botoşani este pregătit pentru venirea banilor cu proiecte, plecând de la premisa că fondurile europene sunt singura şansă pentru aducerea banilor în Botoşani în scopul dezvoltării municipiului. Vestea proastă este că din estimările făcute de Ministerul Dezvoltării Regionale, doar 2% din fondurile atribuite de Uniunea Europeană vor fi absorbite în anul 2007. Prima axă de dezvoltare care va fi operaţională va fi a doua, în care este vorba de îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport. „Noi pe această axă avem pregătit un proiect de reabilitare a reţelelor de drumuri urbane destinate traficului greu. Programul dezvoltat de noi vizează străzile cu trafic greu din municipiul Botoşani. Am conceput şi un traseu din Cătămărăşti, intrarea pe strada Uzinei, ieşirea pe IC Brătianu, Petru Rareş şi ieşirea spre Iaşi”, a declarat primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur.
Proiectul este unul complex vizând refacerea acestor căi de rulare, precum şi refacerea căii de rulare a tramvaiului. În acelaşi program este prevăzută reabilitarea unor străzi adiacente acestui traseu. „Eu îmi pun mari speranţe în ceea ce facem mai ales că până acum nu am avut rateuri”, a declarat edilul şef al municipiului Botoşani. O axă foarte importantă pentru dezvoltarea municipiului Botoşani, care însă abia în luna septembrie va deveni operaţională, este cea privind dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Pe această axă municipalitatea şi-a propus amenajarea zonei Cornişa. „În sfârşit avem un studiu de fezabilitate pentru zona Cornişa şi am înaintat exact ceea ce vrem să facem în acest proiect. Valoarea sa este estimată de noi undeva în jurul sumei de 9 milioane euro”, a declarat Cătălin Flutur. Modernizarea se va realiza pe o suprafaţă de 16 hectare. În zona de nord va fi realizat, conform proiectului, un bazin pentru adulţi mare, care poate fi transformat în sezonul rece în patinoar artificial. Zona va mai beneficia de încă două bazine, unul pentru copii, iar cel de-al doilea acoperit, putând astfel să fie folosit pe întreg cursul anului.
Un alt obiectiv al proiectului vizează zona de picnic, ce se va întinde pe suprafaţa de 6 hectare. În această zonă vor fi amplasate grătare cu spaţii de protecţie, mese, locuri în care se poate servi masa, umbrare pentru lectură şi mese de şah. Nu lipsesc din proiect nici spaţiile de joacă, zonă dedicată vara ciclismului şi rolerilor, iar iarna, celor care vor să vină la săniuş şi chiar schi la o scară mai redusă. În spaţiile de joacă se va amenaja şi un spaţiu pentru carting, primarul gândindu-se la fostul poligon auto.
Două hectare vor găzdui zona de sport ce va cuprinde terenul de pe platforma superioară, şi terenuri noi de joacă, terenuri de tenis. „Este un proiect care poate să pară îndrăzneţ pentru Botoşani, dar care în realitate este o necesitate. Vom avea şi un amfiteatru în aer liber pentru spectacole”, a precizat edilul şef al municipiului Botoşani. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anda Adam şi Victor Slav se fac poştaşi la Ţaca Paca
Program TELE’M
Oferta academică a Universitatii "Petre Andrei" Iaşi
Senatorul Ţâbuleac crede în alianţa PLD-PD
Guvernul a uitat de procesul descentralizării
Autorităţile din Săveni modernizează Unitatea Medico Socială
Termica se ţine de ghiduşii
Când hârtia cântăreşte meu greu ca faptele
Ioan Rotundu
Ei vor să preia datornicii, asociaţiile nu vor să-i dea
Se aşteptă undă verde la licitaţia lucrărilor pentru Centrul Istoric
Măsuri ameninţătoare asupra curselor de maşini
Comentariu la comentarii (CXXXVII)
(Ioan Rotundu)
Şedinţe pentru reintegrarea socială a deţinuţilor
Încă opt accidente de muncă într-o lună
Ucis de fulger
Minori care au tras ţeapă poliţiştilor
Câmpanu vrea pace, Oprişanu îşi toarnă ţărână iar Mimor rămâne ce este
Profesorii vor vacanţă şi în prima jumătate a lui septembrie
Cetăţeni sancţionaţi de Garda de Mediu
Tochitura de la Talida
Horoscop
Răspuns cu subînţeles
Reflecţii din operele scriitorilor americani
Un aparat cu care scăpaţi de nitriţi şi nitraţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog