Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1358
De la 07 Ianuarie 2003
122887007

Impozitul pe gospodarie, rasturnare de situatie:

  • Liviu Dragnea anunta ca e posibila amanarea cu un an a impozitului pe venitul global si eliminarea consultantilor fiscali
  • 26 May 2017, 23:00
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Romania TV, referitor la impozitul pe venitul global, ca Guvernul s-ar putea sa ia decizia sa nu mai foloseasca consultanti fiscali si sa amane cu un an introducerea deducerilor pe baza de chitante, perioada in care sa se informatizeze administratia, potrivit news.ro. Dragnea a mai anuntat posibilitatea amanarii cu un an a implementarii impozitului pe gospodarie.
"Si mai sunt doua chestiuni legate de capacitatea administrativa, logistica si informatica a ANAF - este o problema, si alta problema o reprezinta necesarul de 30, 30 si ceva de mii de consultanti fiscali. Si s-ar putea sa luam decizia ca sa nu mai folosim consultanti fiscali si sa amanam cu un an, adica sa intre in vigoare din 2019 practic (introducera deducerilor pe baze de chitante, n.r) , perioada in care sa informatizam adminstratia si omul sa nu mai fie nevoit sa aiba acei consultanti fiscali pentru ca va primi prin sistem informatic formularele pe care sa le trimita inapoi si sa-si plateasca si taxele si impozitele", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.
Liderul PSD a sustinut ca este necesara "compatibilizarea sistemelor informatice". "ANAF are un sistem informatic, Ministerul de Finante are un alt sistem informatic, administratiile locale nu sunt conectate toate, fiecare au softuri diferite si lucram acum cu o echipa mai larga in asa fel incat sa se uniformizeze sistemele informatice", a adaugat Liviu Dragnea.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Antena 3, ca exista posibilitatea ca introducerea impozitului pe gospodarie si noua modalitatea de calcul a darilor catre stat ar putea fi amanata cu un an, daca nu va exista garantia ca va exista un numar suficient de consultanti fiscali pentru populatie.
"Nu avem de gand sa renuntam la sistemul nou de impozitare pentru ca este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvolta. In perioada urmatoare o sa analizam cu foarte mare atentie daca anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona infiintarea acelui corp de 35.000 de consultanti fiscali. Daca vom ajunge la concluzia ca actualul sistem nu ne da garantia ca, pana la finalul anului 2018, acesti consultanti fiscali pot fi identificati, atunci putem amana cu un an", a declarat Liviu Dragnea.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerire conjugală
Horoscopul zilei de 27.05.2017
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 26.05.2017
Marat Safin renunta la mandatul de parlamentar din Duma ruseasca de stat
În cazul Cândeşti, Telekom frizează absurdul
Ioan Rotundu
Inalta Curte din Romania a respins cererea de arestare in vederea extradarii a unei belaruse de 19 ani
acuzata la Minsk de o inselatorie de 10 lei
Dragnea, intepaturi la adresa lui Grindeanu:
Evit sa comentez ce spune, dar sunt meciuri celebre in care 3-0 nu e suficient sa te califici
Tariceanu: Daniel Constantin e manelistul politicii romanesti
Noua procedura de comunicare la banci a documentelor de executare silita
emise de autoritatile fiscale
Constantin Nita, fost ministru al energiei, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare
pentru ca a luat mita de la Urdareanu. Decizia nu e definitiva
Sebastian Ghita, eliberat din arest in Serbia,
dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de euro
Catrenul săptămânii
Lumea lu' Rotundu: Noaptea muzeelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog