Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4134
De la 07 Ianuarie 2003
88817765

Impozitul pus de corupţi,
Pe sărăcia celor mulţi

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2014, 23:00
De când Dumnezeu i-a fericit pe români cu Guvernul Ponta, numărul taxelor şi impozitelor a crescut ca di apă. Dacă cineva îndrăzneşte să-i critice pe guvernanţi, repede i se pune pumnul în gură că ei sunt aleşi de către 70% dintre români şi tot ce fac se bucură de această impresionantă legitimitate.
Anul 2014 a început cu introducerea unui lung şir de taxe, printre şi majorarea accizei de la combustibili ce a condus la o majorare a preţului la pompă cu 0,70 lei/litru. Când preşedintele Băsescu a anunţat că este împotriva acestei majorări mişeleşti, premierul Ponta s-a plâns românilor că preşedintele nu-l lasă să guverneze. Iar românii nu numai că l-au crezut dar chiar şi-au exprimat şi susţinerea faţă de premier, un sondaj public arătând că încrederea românilor în Ponta a crescut.
Preşedintele Băsescu s-a opus şi majorării preţului combustibilului cu 7 eurocenţi, ceea ce ar însemna o creştere a preţului la pompă cu 0,40 lei/litru. Din nou Ponta s-a plâns că preşedintele îl împiedică să obţină împrumutul de la FMI, blocându-i majorarea preţului la combustibil aşa cum cer aceştia. Şi din nou românii l-au crezut pe el şi nu pe preşedinte. Practic, Guvernul Ponta le-a luat românilor cam tot ce se putea lua prin impozite şi taxe. Cum românii nu s-au răţoit la Guvern, acesta a pus la cale o nouă mişelie. Ca să nu i se reproşeze că majorează preţul la căldură a inventat o metodă care nu i-ar fi trecut prin cap nici lui Hitler, atunci când a decis ca evreii să fie gazaţi.
Guvernul Ponta pregăteşte o lege prin care să-i oblige pe români să nu-şi mai închidă caloriferele pentru a plăti mai puţin. Legea ne va obliga să avem în apartamente o temperatură de minim 20 grade. Cine o va avea mai mică, va plăti un bir, adică tot un fel de taxă dar care va fi botezată penalizare.
Ponta nu ne-a spus şi cum va măsura temperatura din apartamentele noastre. Nici nu o va face. Temperatura anunţată este doar un pretext. În realitate legea urmăreşte să ne pună la plata unor sume pe căldura furnizată, fără ca noi să-i putem reproşa Guvernului că a scumpit-o. În fond cine sunt cei care vor fi sub incidenţa anunţatei legi?
Sunt pensionarii cu pensii mici, care închid caloriferele şi stau în frig pentru a plăti cât mai puţin. Sunt acele familii cu unul din soţi sau ambii în şomaj, acele familii cu venituri mici şi care sunt asistate social. Toţi aceştia, în schimb, sunt şi cei care în alegerile locale şi parlamentare din anul 2012 s-au dus şir indian la vot, unii cu noaptea-n cap, ca să voteze USL şi să-l scape de zmeul zeilor Traian Băsescu care nu-i lasă pe cei din USL să salveze România.
Această sărăcime, ca să n-o numesc prostime, care a votat USL-ul fără să ştie că socialiştii sunt cei mai mari duşmani ai prosperităţii şi a dezvoltării economice dar şi cei mai mari hoţi, corupţi şi risipitori ai banului public, nici acum nu s-au deşteptat.
Un guvern postdecembrist mai corupt ca cel a lui Ponta, mai incompetent şi mai dispus la infracţiuni nu a mai existat în România. Guvernul de acum fură banii publici şi strigă hoţii, mint de îngheaţă apele şi acuză Justiţia că-i prigoneşte, încalcă legile sau fac legi după interesele lor şi l-acuză pe preşedintele Băsescu că nu-l lasă să guverneze.
Dacă legea cu obligativitatea păstrării în locuinţă a unei temperaturi de 20 de grade se va aproba de Parlamentul USL, impozitul poe sărăcie, cum l-au denumit unii politicieni, îi va lăsa pe pensionari şi săraci muritori de foame. O merită din plin, pentru că nici acum nu s-au trezit la realitate! Le chiorăie maţele de foame şi ei tot în Ponta au încredere.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Preotul furios şi Sf. Petru
Horoscopul zilei
Traian Băsescu: România a făcut paşi înapoi din vara anului 2012
Instituţia Parlamentului nu funcţionează la standarde europene avem o problemă în interiorul societăţii, care este extrem de tolerantă la corupţie
Radu Beligan, într-un top al celor mai puternici oameni din lume din domeniul divertismentului
Din culisele şedinţei PNL: Cum şi-a calculat Crin Antonescu şahul la PSD cu ajutorul lui Klaus Iohannis
Avem o sită cu ochiurile foarte mici, nu ne propunem să luăm pe oricine în partid
România sugerează Suediei să interzică cerşetoria pentru a descuraja venirea romilor
Dmitri Medvedev ar fi aţipit în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci
Angela Merkel: Germania nici nu poate visa la un partener mai bun decât SUA în cazul crizei ucrainene
NASA, cu ochii pe Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci
Premieră pentru monarhia spaniolă
Infanta Cristina a apărut în faţa unui judecător prinţesa s-a delimitat de afacerile soţului
Ministrul pentru Imigraţie a demisionat după ce a aflat că menajera sa nu avea drept de muncă în Regat
Traian Băsescu, despre schimbările din Guvern: Iohannis, un câştig pentru Executi
de data asta nu s-a făcut un aranjament la GRIVCO
Traian Băescu, despre relaţia cu Emil Boc: Am fost doi parteneri extraordinari
Statalitatea Republicii Moldova: cronica unei dezintegrări anunţate
Emil Boc anunţă că intră în Fundaţia Mişcarea Populară
Lumea luî Rotundu: Victima lui Ovidiu
Locul unde oamenii mor în picioare
Ioan Rotundu
Botoşani: Dumitru Volentiru, legumicultorul înrăit
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Nu am ajuns la o concluzie astăzi privind preluarea funcţiei de vicepremier şi ministru de Interne
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă