Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4582
De la 07 Ianuarie 2003
123148577
pnl

În Consiliul Judeţean nu s-a dormit

  • 16 June 2008, 23:00
Social democratul botoşănean, Constantin Conţac este mulţumit de cele realizate ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Pentru că se fac foarte multe referiri la unele proiecte câştigate de municipiul Botoşani, pesedistul subliniază că şi CJ Botoşani are câştigate destule proiecte. „Valoarea proiectelor câştigate este de 10 ori mai mare decât cea a municipiului şi nu ne mai lăudăm. Este un fel de piatră de hotar la schimbarea administraţiei şi vrem să se ştie că nu e aşa cum spun alţii. Dacă aceste proiecte câştigate şi care urmează să fie implementate vor fi realizate în cei 4 ani va fi o muncă şi o realizare a noastră”, a declarat Constantin Conţac, specificând că noua administraţie va trebui să vină şi cu proiecte noi.
Consiliul Judeţean Botoşani are deja aprobate la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est, prin programul operaţional regional 2007-2013, fonduri structurale pentru modernizarea a 9 drumuri judeţene, în valoare totală de 56.097.396 Euro. Aceste lucrări ar trebui ca în luna lui august să intre în licitaţia de execuţie. „Mulţi cred că în Consiliul Judeţean s-a dormit. Din contra, s-a lucrat chiar foarte legal şi suntem mândri că vom putea sta cu capul sus şi nu ne va fi frică de nimeni. Nu am avut relaţii dubioase. Nu avem obligaţii faţă de nimeni. Nici faţă de transportatori, privatizaţi, constructori. Am făcut ce am putut fără să ne fie ruşine că am fi cochetat cu cineva”, a precizat Constantin Conţac.
Acesta informează că în comparaţie cu ce bani s-au cheltuit la alte administraţii, în judeţ, numai în 2007 s-au realizat aproape 70 km de drumuri, asfaltate, de calitate, pentru care nu s-au alocat sume la nivelul municipiilor Botoşani şi Dorohoi. Este vorba de Dorohoi – Pomârla – 16 km, Vorniceni – Săveni – 17 km, Talpa (Silişcani)- Todireni- 22 km, Botoşani (Rai) _ Vorona- 12 km, fără a mai pune la socoteală şi tronsoanele unde au fost completări. „Activitatea de infrastructură a fost realizată eficient şi economic, drumurile fiind repuse în stare de viabilitate. În 2000, starea drumurilor era peste 70 la sută distruse, iar la ora actuală în procent de 80 la sută sunt reabilitate complet”, a mai adăugat Constantin Conţac. Pesedistul botoşănean asigură că nu va pune beţe în roate noului şef al instituţiei, atâta timp cât se va respecta legea. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscoop
Candela liberală s-a stins pâlpâind a neputinţă
S-a declanşat asaltul asupra posturilor disponibile din învăţământ
Bucecea va avea campus şcolar
Transport ilegal de ţigări în valoare semnificativă
Comerţ ilegal cu fierăstraie
Crescătorii de animale sunt indiferenţi la subvenţii
Apolodor din Damasc – o punte între cultura română şi cea italiană
Director într-o companie de software şi preşedinte al unei asociaţii româneşti
Program Tele'M Botoşani marţi, 17 iunie
Motanul cel isteţ
Spaţiu ultracenntral şi chirie mică
Cine şi ce a câştigat în urma alegerilor
Ioan Rotundu
Piaţa de gross pe finiş
Pesediştii sunt mulţumiţi de rezultatul alegerilor
Ansamblul Balada îşi pune speranţa în noul Consiliul Local
Un nou scandal politic - Ţâbuleac contestat
Paşii necesari pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale
Încă sunt în stare de şoc
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog