Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18964
De la 07 Ianuarie 2003
122904613

În PSD se cotonogesc unii pe alţii, mai ceva ca pe timpul PCR

  • luptă nebună, nebună pentru locul de vicepreşedinte al lui Conţac
  • 6 April 2009, 23:00
Ieri, am stat de vorbă cu un membru de vază al PSD. Practic am fost oprit pe stradă, pentru a mi se plânge că ce-a trăit în aceste zile n-a trăit în toată viaţa sa. Iar omul este pensionar, cu multă experienţă de viaţă şi politică, fost demnitar comunist de rang înalt.
În primul rând că s-a arătat total dezamăgit despre modul mârşav în care cei rămaşi la conducerea PSD, au pus la cale, duminică 5 aprilie, excluderea lui Conţac din rândul PSD. Excluderea s-a desfăşurat cu totala încălcare a Statutului PSD, iar omul, în calitate de membru al Comisiei de Arbitraj Judeţean se considera total contrariat. „Domnule Rotundu, când eram la PCR, dacă se punea problema excluderii cuiva, îi întocmeam un dosar. Nu se punea în discuţie până ce nu dădea o declaraţie, nu era ascultat şi el. Pe Conţac nu l-a ascultat nimeni. S-au adunat ca nişte laşi şi l-au exclus ca nu cumva să vie Conferinţa judeţeană şi să candideze din nou” – a rezumat fostul demnitar comunist modul în care s-a procedat duminică, în sediul PSD.
Însă evenimentul de duminică a fost abia începutul. Pentru că tot ieri am aflat ce se pune la cale. Despre eliberarea lui Conţac din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani ştiam. Din moment ce preşedintele Câmpanu fusese îndepărtat de la conducerea PNL şi predat partidul pe mâna lui Florin Ţurcanu, era de aşteptat ca acesta, împreună cu Mihai Ţâbuleac, să pună la cale demiterea lui Conţac din funcţia de vicepreşedinte al CJ.
Însă, după socoteala mea, sub nici o formă cei din PSD nu-l puteau susţine pentru funcţia lui Conţac pe Constantin Manolache, pentru că acesta n-a fost validat consilieri judeţean, el fiind pe listă abia pe locul 19, iar ultimul validat, cel de pe locul 12, a fost Eugen Mirăuţă.
Cu toate aceste, cei care şi-au asumat responsabilitatea pentru destinul viitor al PSD Botoşani, au pus la cale un întreg plan prin care să-l aducă pe Manolache în rândul consilierilor judeţeni şi apoi să-l aleagă vicepreşedinte.
Planul are două variante. Ori cei de pe locul 13 – 18 de pe listă, respectiv Mircea Holeiciuc, Brânduşa Bucşă, Doina Federovici, Tania Aroşoaie, Ştefan Ţarcă şi Ioan Toma dau declaraţie de renunţare la calitatea de consilier judeţean, ori conducerea PSD hotărăşte să le retragă calitatea de candidat de pe listă. A sacrifica şase candidaţi care s-au bucurat de voturile alegătorilor, pentru a face loc unui anume preferat, aflat pe la coada listei, mi se pare totuşi un sacrificiu prea mare şi nedrept. Aceşti oameni, când au acceptat locul pe listă, şi-au făcut nişte socoteli, au cheltuit nişte bani, şi-au consumat mare parte din timp în campania electorală, iar când li se oferă şansa de a fi recompensaţi, această recompensă li se taie într-un mod brutal.
Eu însă cred altceva. Cei din PSD se căsăpesc unii pe alţii, se cotonogesc politic, se înverşunează unii asupra celorlalţi, iar în acest timp Florin Ţurcanu s-ar putea să pună la cale cu Mihai Ţâbuleac un alt scenariu. Un scenariu prin care locul lui Conţac să fie luat de un consilier judeţean al PNL, pentru că la formarea Consiliului Judeţean în urma alegerilor de anul trecut unul din cele două posturi de vicepreşedinte a fost deţinut de PNL prin Florin Ţurcanu.
Iar consilierul judeţean care ar putea lua locul lui Conţac poate fi Ioan Viorel Ciobanu (foto), ca o recompensă din partea lui Florin Ţurcanu pentru că acesta a trecut de partea sa şi împotriva lui Câmpanu. Această variantă ar trebui să dea mult de gândit celor din PSD care, oricum, nu fac doi bani în faţa celor din PDL. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a confiscat unitatea liberală?
Ioan Rotundu
Guvernul României acceptă fără rezerve condiţiile dure impuse de FMI!
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI – 7 aprilie
Comentariul comentariilor LV
(Ioan Rotundu)
Fraudă electorală masivă a comuniştilor de la Chişinău
De ce îi urâm pe românii din România?
Sechestru pe patrimoniul de la Cotroceni
Tache, prima comedie de-a-ndoaselea
Comunicat de presă învăţământ
Flotări în… pat
Horoscop
Vă oferă un Paşti fericit!
Taxa de solidaritate
Camere de luat vederi în cele mai nesigure zone din oraş
Vicele Ghiorghiţă a pus gând rău câinilor maidanezi
CJAS Botoşani şi Colegiul Medicilor au salvat onoarea lui Ţâbuleac
Interzis la peşte!
Poliţiştii comunitari continuă apropierea de elevii din şcoli
Vitezomanii taxaţi de poliţişti!
Sânge contra libertate la Chişinău
Revoluţie la Chişinău! Apel la românii din întreaga lume pentru solidaritate cu românii basarabeni!
Evenimente cu foc!
Liber pentru cadrele medicale!
Huţuleac este din nou fericită!
Sindicatele din învăţământ dau semne de nervozitate
Diagnostic între viroză şi meningită virală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog