Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9563
De la 07 Ianuarie 2003
122869630

În Spitalul Judeţean îţi intră gândacii în urechi, umblă şobolanii

  • 3 May 2011, 23:00
Ieri, consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă extraordinară pentru a rediscuta problema comasării unităţilor spitaliceşti din subordinea CJ. De fapt, a fost un mod propice ca să piardă vremea şi să se certe aprig, dacă se ia în calcul că USL-iştii, care sunt tartorii în structura menţionată, au declarat răspicat încă de la ultima întâlnire că nu se comasează nimic fără votul lor. S-au contrazis, s-au jignit, au răsfoit avantajele şi au pus pe tapet dezavantajele, totul sub privirea îngăduitoare a preşedintelui Mihai Ţâbuleac, neputincios în faţa majorităţii USL a aleşilor judeţeni.
Nici argumentul adus de directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate, Stela Creţu, precum că această comasare este absolut necesară pentru ca judeţul să aibă o unitate care să asigure un anumit nivel. „Orice urgenţă va fi dirijata către Spitalul de Copii, Maternitate etc. Igiena nu poate să intre în discuţie” i-a asigurat sursa citată pentru a întări convingerea că nu se schimbă nimic în desfăşurarea actului medical, ci numai la nivel administrativ.
Spitalele propuse pentru desfiinţare, pentru a fi transformate în secţii ale Spitalului Judeţean Mavromati, au fost Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii, Spitalul orăşenesc Săveni, care ar urma să treacă din subordinea Consiliului Local Săveni în administrarea Consiliului Judeţean, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani, care de asemenea ar fi trebuit să treacă de la Consiliul Local Botoşani la Consiliul Judeţean, şi Sanatoriul Podriga. Consilierii judeţeni au votat doar proiectul referitor la Spitalul Orăşenesc Săveni.
Consilierii PDL şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac au încercat să caute motive de tot felul care să justifice opoziţia vehementă a consilierilor USL, menţionându-se printre altele şi dorinţa nejustificată şi acerbă a actualilor manageri de spitale care nu se mai dau dezlipiţi de scaune.
De partea „opoziţiei” USL s-a arătat cea mai categorică directoarea Maternităţii, doctoriţa Maria Olaru care a spus lucrurilor pe nume, evidenţiind carenţe ale administraţiei spitalului judeţean, atacând şi sensibilul segment al igienei din unitatea spitalicească. Situaţie binecunoscută botoşănenilor care nu o dată au privit gândacii cum aterizează de pe pereţi drept în mâncare sau în paharul cu ceai.
„Nu există niciun plan logic, nimic coerent. Vă rog să vizitaţi Secţia de Contagioase a Spitalului Judeţean şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, şi comparaţi. Vreţi să distrugeţi tot şi să salvăm Spitalul Judeţean? Facem numai spitale pentru frecţii şi persoane cu dizabilităţi?
Nimeni din DSP nu a vizitat aceste spitale. Creăm un colos, un monstru cu picioare de lut. Se încearcă o transfuzie de sânge proaspăt din Maternitate şi celelalte spitale, la un bolnav pe moarte. Noi ne-am făcut datoria, responsabilitatea va aparţine.
Eu voi depune o hârtie semnată de toţi doctorii din Maternitate, iar în cazul în care vor fi cazuri de malpraxis în urma acestei comasări, nu noi vom mai gestiona banii, nu noi vom mai avea bani să cumpărăm medicamente. În Spitalul Judeţean îţi intră gândacii în urechi, umblă şobolanii, şi pe mine mă faceţi secţie a Spitalului Judeţean?”
a întrebat retoric mai mult directorul Maternităţii, Maria Olaru.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a plecat de la întâlnirea cu un gust amar, declarându-se convins că interesul cetăţeanului este lăsat deoparte în favoarea păstrării unor funcţii de conducere. „Este bine că am purtat totuşi aceste discuţii pentru a vedea care sunt problemele care ne frământă pe fiecare” a spus la final Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Inventivitatea românului
Caricatura zilei
Ultima scumpire a energiei electrice ne costă un sfert de miliard de euro
ce face statul cu banii
Botoşăneanca Raluca Turcan propune sancţiuni clare pentru erorile PDL-istilor aflaţi în funcţii publice
Fostul ministru al Muncii Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega, achitaţi în procesul de corupţie
Proiectul de lege ce prevede disponibilizarea a 8.500 de angajaţi ai MAI, adoptat pe articole in Camera Deputaţilor
votul final, săptămâna viitoare
Portugalia ar putea avea nevoie de 100 miliarde euro de la UE si FMI
Primarul din Deveselu, unde se va amplasa scutul antirachetă
"Localitatea a devenit cea mai importantă comună din România"
Senatorul Marcu vrea preţuri mai mici la carburanţi
Comunică prin artă
Bătută cu pumnii şi picioarele în plină stradă
Liceenii vor putea deveni vrednici oratori
Năvălitorii lui Boc au luat cu asalt agenţii economici
amenzi consistente în loc de reduceri fiscale
Negustorii de haine şi încălţăminte verificaţi de PC
Creşte numărul angajaţilor care pleacă din DGASPC
Lista celor plecaţi prin Europa pe bani publici
Ioan Rotundu
Ţugulanii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog