Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20745
De la 07 Ianuarie 2003
93635665
În Vama Stânca - Costeşti

Mita la vameş îi dulce ca mierea de albine

  • Mai ales dacă soţia mituitului este luptătoare anticorupţie
  • 13 September 2021, 14:17
Din nou vameşul Cezar Hreapcă a fost filmat primind mită. Fapta s-a consumat luni, 13 septembrie a.c. în jurul orei 12.00. Daniel Nuţu din oraşul Ştefăneşti, împreună cu tânărul Marineac (foto), fiul fostei directoare a Liceului „Ştefan Luchian” din oraş, au trecut din Vama Stânca în Vama Costeşti – Republica Moldova, pentru a se aproviziona de la magazinul Duty Free cu ţigări, alcool rafinat şi ce-au mai găsit de cuviinţă.
Pentru că Marineac a cumpărat 5 sticle de alcool iar prin vamă nu putea trece decât cu 2, când na ajuns în Vama Stânca, l-a servit pe vameşul Cezar Hreapcă cu un borcan cu miere de albine iar vameşul l-a lăsat să treacă cu alcoolul.
Aflat în spatele maşinii lui Marineac, Daniel Nuţu a filmat scena şi l-a abordat pe vameş întrebându-Źl de ce-a luat mită şi l-a lăsat să treacă cu alcoolul, mai ales că o sticlă o primise chiar el ca s-o treacă graniţa.
Vameşul Hreapcă a evitat dialogul şi s-a refugiat în birou la şefi pentru a încerca să-l contacteze pe Marineac, care părăsise vama, pentru a aranja să nu recunoască că l-a mituit cu borcanul cu miere de albine. Nuţu i-a contactat şi el pe şefii lui Hreapcă şi i-a întrebat de ce încearcă să-l acopere şi nu sună la 112 pentru a reclama primirea mitei.

Din filmuleţul ataşat se poate vedea o secvenţă relevantă a celor petrecute în vamă. Mai deţin şi alte secvenţe dar,m înainte de a fi publicate necesită prelucrare şi montaj.
Despre faptul că vameşul Cezar Hreapcă este bun abonat la luat mită s-a mai scris în Jurnalul în articolul intitulat „Cum a devenit vameşul Chelariu falsul avocat al colegului Hreapc㔠şi publicat în 4 iulie a.c. Atunci, Hreapcă a fost filmat cum a primit mită o bancnotă de 50 de euro de la o moldoveancă pentru a o lăsa să treacă prin vamă cu mai multe mărfuri destinate vânzării în Piaţa Botoşani.
Deşi am adus cazul la cunoştinţa conducerii Direcţiei Regionale a Vămilor Iaşi, mi s-a răspuns că dovezile furnizate nu sunt relevante. Probabil că şi de această dată voi primi acelaşi răspuns.
Realitatea este că soţia vameşului, Ramona Hreapcă, lucrează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în domeniul luptei anticorupţie. Se pare că având o astfel de protecţie, vameşul Cezar Hreapcă se crede imun în faţa legii şi a şefilor săi.
Asupra acestui subiect voi reveni cu mai multe detalii.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Sinceritate matrimonială
Florin Cîțu despre nunțile programate în localități cu incidența crescută:
Ar trebui să folosim certificatul verde, dacă se poate
Horoscopul săptămânii 13 – 19 septembrie 2021
Dacian Cioloș a avut o tentativă de a ajunge președintele PNL
USR PLUS va câștiga dreapta din România dacă va decide să rămână în opoziție
Catrenul săptămânii
S-a deschis anul şcolar în acelaşi stil românesc
Ioan Rotundu
Avionul ucrainean care a adus ţigări în Româînia a fost prins în Republica Moldova
Zoe Zlata - Reporter fără Frontieră
Investigațiile pe cazul unui avion capturat la frontiera de stat
Autorităţile române au fost informate de zborul avionului ucrainean dar tac complice
Zoe Zlata - reporter fără frontieră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă