Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Învăţământ
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6846
De la 07 Ianuarie 2003
122892495
În aşteptarea orei când vor da socoteală

Infractorii în uniformă din cadrul ITPF Iaşi au motive să se cutremure

  • Ioan Rotundu
  • 11 May 2021, 22:55
Când am publicat articolul intitulat „Fiori de spaimă în rândul frontieriştilor din Sectorul Rădăuţi Prut”, infractorii ce încă poartă uniforma de poliţist de frontieră pentru că nu le-a sosit ora când vor trebui să dea socoteală pentru faptele lor de contrabandă cu ţigări şi de participare la crima transfrontalieră organizată făceau mişto pe Facebook şi râdeau cu gura până la urechi cum că articolul este o imaginaţie bolnavă a lui Rotundu.
Să mai râdă şi de acum, când pot publica dovezile pe care nu le-am publicat luni, când am postat acel articol. Nu le-am postat pentru a nu îngreuna efectuarea cercetărilor preliminarii care vizau şi legăturile celor arestaţi cu poliţiştii de frontieră români din zona Sectorului Rădăuţi Prut.
Da, contrabanda cu ţigări pe Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut este una în floare iar în Jurnalul se scrie de mai bine de doi ani despre amploarea acestui fenomen, indicându-se numele şi prenumele celor implicaţi. Doar că procurorii de la DIICOT Botoşani par a fi mai lenţi în acţiune decât cei din Republica Moldova care în ziua de 7 mai au operat arestări în rândul poliţiştilor de frontieră din Vama Lipcani, inclusiv pe şeful lor.
Citez din Comunicatul procurorilor ai CCOCS din Republica Moldova, dat publicităţii în cursul zilei de azi, marţi, 11 mai a.c.: „Continuă investigațiile în dosarul contrabandei cu țigări în valoare de circa 0,5 milioane lei depistată pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni.”
Localitatea moldovenească Şirăuţi, situată între Lipcani şi Pererita lui Grigore Vieru, corespunde cu localitatea Rădăuţi Prut de la noi, mai exact satul Şirăuţi de peste apa Prutului stă faţă în faţă cu rămăşiţele exterioare ale fostei mine de nisip ce era amplasată la marginea localităţii Rădăuţi Prut spre Miorcani.
Acţiunea, conform Comunicatului procurorilor moldoveni, s-a derulat astfel: „Prin urmare, în ziua de vineri, 7 mai curent, procurorii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile unor angajați ai Poliției de Frontieră din zona de nord a țării. Drept rezultat, au fost ridicate înscrisuri, acte și telefoane mobile ce ar fi fost folosite în activități ilegale.
În aceeași zi, în baza bănuielii rezonabile de implicare în infracțiunea investigată, a fost reținut un șef de sector al Poliției de Frontieră din acest segment de hotar.”

Chiar dacă contrabandiştii au reuşit să fugă de la locul faptei, părăsind prada, ei nu vor scăpa neprinşi. „Anterior descinderii oamenilor legii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei (FOTO) cu mijlocul de transport. La fața locului, au fost depistate 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă. Tot acolo, a fost depistată și o barcă gonflabilă cu motor.” – se mai arată în Comunicat.
Este treaba procurorilor moldoveni să administreze probe pentru a-i pedepsi pe poliţiştii de frontieră aflaţi în cârdăşie cu contrabandiştii de ţigări, dar cum rămâne cu poliţiştii noştri de frontieră de la Rădăuţi Prut, că doar contrabandiştii moldoveni nu aveau a trece o aşa cantitate uriaşă de ţigări fără a fi observaţi şi mai ales fără a avea legături cu traficanţii noştri.
Am mai scris şi reiau: numirea ca adjunct de şef la Sectorul Rădăuţi Prut a poliţistului Ioan Dănilă, o spun localnicii satelor din zonă nu eu, contrabanda cu ţigări a luat o amploare de neimaginat. Investighez acum şi cazul unui preot despre care mi s-a relatat că este pion principal în reţeaua de contrabandă.
Îi invit pe liderii de sindicat din ITPF Iaşi, Florin Zlate şi Dan Radu să mai râdă şi de această dată că am o imaginaţie bolnavă. Am semnale de la autorităţile de resort ale statului că în curând voi râde şi eu. Vorba ceea: cine râde la urmă, râde mai cu poftă,
Voi reveni asupra acestui subiect pentru că mai sunt informaţii de dezvăluit public dar nu le-a venit rândul.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Autodefinire
Horoscopul săptămânii 10 – 16 mai 2021
Fiori de spaimă în rândul frontieriştilor din Sectorul Rădăuţi Prut
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ticăloşia clasei politice este rezultatul ticăloşiei noastre
Ioan Rotundu
La Prăjeni, legea o face clanul Iordăchel
Ioan Rotundu
La Primăria Botoşani, corupţia are uşa larg deschisă
Ioan Rotundu
Cazul Buiuc a pus autorităţile publice pe jar
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Prăjeni – violenţele clanului Iordăchel
Violenţele clanului Iordăchel au rădăcini în banda lui Coroi
Ioan Rotundu
La IŞJ a început curăţenia în rândul directorilor politruci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog