Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40654
De la 07 Ianuarie 2003
90552389
În coordonarea Programului SAMTID

Vicepreşedinta Lozneanu beneficiază de „culmea fericirii”

  • 14 October 2007, 23:00
Pentru realizarea unei investiţii judeţene finanţată prin Programul SAMTID, s-a realizat o asociere între Consiliul Judeţean Botoşani, municipiul Dorohoi şi oraşele Săveni şi Darabani. Investiţia constă în modernizarea aducţiunii de apă curentă pentru cele trei oraşe ale judeţului.
Licitaţia executării acestei lucrări a fost câştigată de o firmă turcească, dar calitatea execuţiei este extrem de proastă. Mai mult, termenul de recepţie a lucrărilor a fost stabilit de către Ministerul Lucrărilor Publice, coordonatorul programului la nivel naţional, pentru data de 17 octombrie a.c. Nici vorbă de aşa ceva.
Spre exemplu, la Săveni, conducta de aducţiune apă de la iazul Negrei, nu s-a finalizat. Turcii au tratat lucrarea fără simţ de responsabilitate. S-a descoperit că pe lungimea a doi km, pe vreo cinci tronsoane, şanţul a fost astupat fără ca la capetele de îmbinare conducta să fie ermetizată. Aşa că apa nu mai avea cum să ajungă în Săveni, ea intrând direct în pământ. Acum apa vine tot pe conducta veche, spartă şi ea, dar mai puţin. În investiţia de la Săveni, pe lângă reabilitarea conductei era prevăzută şi construcţia unei staţii de epurare şi tratare a apei. Nu s-a turnat măcar fundaţia staţiei, cât despre corpul clădirii şi dotarea cu utilaje nici vorbă. Primarul Săvenilor, Traian Romaniuc este total dezamăgit şi nu ştie cui şi unde să se plângă de bătaia de joc cu care firma turcă tratează execuţia lucrării.
La Darabani, primarul Corneliu Aroşoaie este şi el îngrozit. Firma turcă a reabilitat reţeaua, iar primăria a şi asfaltat străzile pe unde au fost săpate şanţuri şi îngropată conducta. Numai că, trecând la verificarea reţelei, firma turcă a constatat o lipsă de presiune a apei, concluzia lor fiind că sunt pierderi pe traseu. Iar Aroşoaie stă cu frica în spate că turcii vor sparge din nou asfaltul străzii, abia turnat.
I-am întrebat pe cei doi primari spre cine ar arăta cu degetul, ca vinovaţi de tot ce se întâmplă. În primul rând vina aparţine ministrului Laszlo Borbely de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, care a organizat licitaţia şi a încredinţat firmei turce executarea lucrării. Apoi, de la nivelul Consiliului Judeţean, cea desemnată să reprezinte interesele Asocierii a fost vicepreşedinta Marcela Lozneanu. Numai că ea a început să se agite abia când termenul de execuţie s-a apropiat de final, în rest demonstrând indiferenţă.
Culmea fericirii este că, de la Ministerul Dezvoltării s-a primit o adresă oficială prin care se duce la cunoştinţa celor trei beneficiari ai lucrărilor, respectiv municipiul Dorohoi şi oraşele Săveni şi Darabani că autorităţile locale n-au nici o răspundere în privinţa nerespectării termenului de execuţie de către firma turcă. Aşadar, nici vicepreşedinta Lozneanu nu poate fi făcută răspunzătoare de tot ce s-a întâmplat în derularea Programului SAMTID. Această culme a fericirii are şi un revers. Pentru că nu s-au cheltuit banii alocaţi prin Programul SAMTID până la termenul stabilit, finanţatorul, Banca Mondială de Investiţii, va cere Guvernului României să restituie banii primiţi. Sub acest aspect, Guvernul tace, dar va trebui să acorde bani din bugetul României, pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârşit. Iată o nouă dovadă de incompetenţă managerială guvernamentală. Dar cui îi mai pasă?! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Domnişoara cea ţâfnoasă şi drumurile prost modernizate
Cătălin Măruţă şi-a făcut trupă pentru ”Happy Hour”
Actori de la Hollywood sprijină copiii defavorizaţi din România
Iniţiativa lui Vasilescu condamnată de colegii invidioşi
UE ne presează să deschidem vamă la Rădăuţi–Prut
Orban promite să-şi respecte promisiunea făcută
Hotărârea 577 a adus şi aduce fonduri noi în judeţ
Oportuniştii înscrişi în PNL aşteaptă ciozvârta promisă
Ioan Rotundu
Ploaie de amenzi pentru fluidizarea traficului şi a transportului în comun
Drăguş critică ministerele pentru incapacitatea cheltuirii banilor
Îşi face probleme pentru proiectul bugetului
Oprişanu joacă alba-neagra cu laboratorul Spitalului Judeţean
Spitalul Judeţean încearcă să scape de datoria către CJAS
„Ajută-i să muncească”
Serviciile în atenţia inspectorilor OJPC
SIP vrea comisie paritară cu IŞJ
Contrabanda cu ţigări nu poate fi stopată, ci doar redusă
Profesorii se pot înscrie pentru a-şi susţine gradele
Horoscop
Şofer de taxi
Vinde teren la Cătămărăşti, dar cam în câmp
Anunţ de prestări servicii
Ofertă pentru pensii private
Românul şi părul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă