Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8842
De la 07 Ianuarie 2003
122894491

În distribuirea cornului şi laptelui la şcoli sunt multe nereguli

  • 8 June 2007, 23:00
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Marcela Lozneanu a finalizat controalele la patru din cele şapte zone privind derularea programului „Cornul şi Laptele”, a cărui coordonator este. În periplul său prin judeţ Marcela Lozneanu a controlat şcoli şi grădiniţe din localităţile Leorda, Brăeşti, Broscăuţi, Văculeşti, Truşeşti, Româneşti, Santa Mare, Ştefăneşti şi Blîndeşti. „Am vrut să verific dacă responsabilul de program respectă programul, produsul prins în program, dacă s-a reuşit crearea condiţiilor de depozitare şi modul de distribuţie la copii”, a precizat vicepreşedintele Marcela Lozneanu. O primă concluzie la care a ajuns este că şcolile şi grădiniţele controlate nu oferă condiţiile igienico-sanitare, conform cerinţelor, în ceea ce priveşte depozitarea produselor. „În marea majoritate a şcolilor există frigidere şi rafturi pentru produsele de panificaţie. Acestea sunt depozitate în spaţii nu tocmai suficient de curate sau mai grav sunt săli care nu au o unică depozitare pentru aceste produse. Nu sunt ei vinovaţi fiindcă nu au posibilitatea de a crea alte condiţii de depozitare. La Grădiniţa din Broscăuţi nu au frigider şi voi vorbi la IŞJ să le pună unul la dispoziţie”, a precizat Marcela Lozneanu.
O altă deficienţă este lipsa apei curente în unele şcoli, unii copii fiind nevoiţi să vină cu sticluţa cu apă de acasă. Întâmpinând dificultăţi, cei mici întârzie de multe ori servirea pacheţelului, fapt ce trage perturbări ale actului de învăţământ. În ce priveşte aprovizionarea intervin probleme în faptul că firmele distribuitoare în loc să aducă produsele conform programului, de cinci ori pe săptămână, vin doar de două-trei ori, dar la decontul pentru transport trec cinci zile. Ca măsuri, vicepreşedintele CJ Botoşani va propune ca la începutul noului an şcolar, IŞJ să organizeze sesiuni de instruire cu persoanele din program pentru conştientizarea responsabilităţii pe care o au în ceea ce priveşte semnarea facturilor pentru produsele primite. „Voi propune comisiei de monitorizare din cadrul Prefecturii să se efectueze controale regulate, dar inopinate şi celor care nu respectă programul să nu le fie decontate serviciile. Vreau să menţionez că nu a existat nici o zonă din cele patru controlate unde să nu fie probleme cu aprovizionarea”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scormonitori în măruntaiele pământului
(Ioan Rotundu)
S-a început distribuirea biletelor de vacanţă
O mică odihnă pentru un examen mare
Belgienii vin la Botoşani să facă compost din deşeuri verzi
Comentariu la comentarii (CXVII)
(Ioan Rotundu)
Societatea Doly Com trece printr-o pasă proastă
Suspecţi arestaţi pentru omor calificat
Dosar penal pentru beţie la volan
Accident rutier mortal pe raza Voronei
Alte citate din literatura spaniolă
Părere
Horoscop
Ingineră care-şi oferă serviciile
Anunţ ce vă îndeamnă să investiţi
Friptură de batal la tavă a la Cucorăni
Dar noi cu ce ne-am ales?!
Ioan Rotundu
Vârful Câmpului îmbracă straie de sărbătoare
Flash Lighting promit un termen final pentru lucrările la iluminatul public
Negrescu zice că garajele au devenit mijloace de afacere
Formaţia Datina hotărâtă să cucerească Europa
Simte nevoia unei protecţii politice pentru sucevenii
Vasilescu se declară împotriva moţiunii
Se apropie Zilele Eminescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog